Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - vrijdag, 25 september 2020 08:00

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

Geldmarkten kunnen nog steeds concurrerende rendementen bieden, ook nadat de centrale banken ruime liquiditeit verschaften voor economisch herstel


Enorme geldinjecties door centrale banken om de economische gevolgen van de pandemie te helpen bestrijden hebben de rente omlaag gedreven - en ook het absolute rendement. Zorgvuldige selectie en diversificatie maken het echter mogelijk dat beleggers op de geldmarkt nog steeds behoorlijke rendementen kunnen vinden, zegt Philippe Renaudin, hoofd van de wereldwijde geldmarkten.

In de VS impliceert het nieuwe monetaire beleidskader van de Federal Reserve (Fed) dat de rente zeer lang laag zal blijven. Dit creëert, in combinatie met aanhoudende kwantitatieve versoepeling (QE; het kopen van activa om geld in de economie te pompen), omstandigheden die goed zijn voor risicovolle activa als aandelen en goud en minder gunstig voor de Amerikaanse dollar.

Als we naar de Amerikaanse geldmarkten kijken, heeft de Fed na de marktonrust in maart goed werk verricht, door de markten te kalmeren en liquiditeit te verschaffen. Dit heeft geleid tot lage Amerikaanse rendementen en spreads. Certificates of deposit, bijvoorbeeld, worden nu verhandeld op 15 bp - dat is een fractie van de 80-100 bp op het hoogtepunt van de crisis.

Voor ons is de sleutel tot deze markten het kopen van liquide papier. Zo wordt 30-40% van onze portefeuilles belegd in bankdeposito's met rendementen die dicht bij de fed funds fixing liggen. De rest wordt belegd in papier met verschillende looptijden, vooral bij banken en met name in looptijden van drie tot zes maanden. Wij hebben een voorkeur voor deze effecten. Met deze allocatie hebben we een positief dagelijks rendement kunnen bieden en we hebben er vertrouwen in dat we dit positieve niveau een paar maanden kunnen handhaven.

Lees in deze volledige analyse waarmee u rekening moet houden bij het beleggen in geldmarkten

Luister naar deze podcast voor inzichten in beleggen in geldmarkten

De Aandeelhouder TV

oktober 31, 2020

Waarom is spreiden zo belangrijk op de beurs – #Beursspel2020

oktober 30, 2020

AEX week 44 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 30, 2020

Beleggen is soms ‘gewoon’ wiskunde – #Beursspel2020

oktober 30, 2020

Amerikaans cijferfeest | 30 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 okt 12:51 Redactie

In de Boardroom: Bernd Stahli, CEO NSI NV

30 okt 11:24 Redactie

5 waardeaandelen om nu te kopen

29 okt 08:09 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – China’s comeback na de COVID klap

28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars