Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 6 augustus 2020 09:19

BNP Paribas AM: Actief beheer voor rendement in vastrentende waarden

Ongekende maatregelen van centrale banken en overheden hebben een regime van lage rente en lage volatiliteit in de ontwikkelde obligatiemarkten gebracht.


Terwijl beleggers hard zoeken naar rendement, bespreekt senior beleggingsstrateeg Daniel Morris de vooruitzichten voor de obligatiemarkten met Dominick DeAlto, chief investment officer fixed income.

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie hebben de aankopen van staatsobligaties door de centrale banken de rente en de marktvolatiliteit steeds lager gedrukt. Negatief renderende schulden zijn nog nooit eerder in deze mate voorgekomen op de mondiale obligatiemarkten.

Toen overheden hun obligatieuitgiften verhoogden om economische reddingspakketten te financieren, hielden de centrale banken meer dan gelijke tred. In de VS steeg het volume van staatsobligaties dat door de Federal Reserve wordt aangehouden, tot een niveau dat sinds de jaren zeventig niet meer is gezien, hoewel het nog steeds ver achter ligt bij Japan, of zelfs Duitsland.

Wat zijn de vooruitzichten op de korte termijn? Als de huidige besmettings- en sterftecijfers aanhouden en er geen vaccin is, zullen regeringen gedwongen worden hun economieën verder te steunen. Landen waarvan de obligaties in tijden van crisis als veilige haven dienen, zien waarschijnlijk nog steeds buitengewoon lage absolute rendementen, ongeacht de schuldenlast, als gevolg van de zeer sterke vraag naar veilige beleggingen.

Hernieuwde fiscale uitgaven zullen zo de rente laag houden, of ze nog verlagen. Natuurlijk hebben sommige regeringen - in de VS, Japan - de mogelijkheid om geld te drukken om de waarde van de schulden te verminderen, dus meer uitgeven is in die landen waarschijnlijk minder een probleem. Andere soevereine emittenten kunnen het moeilijker krijgen.

Lees de volledige analyse van de vooruitzichten voor obligaties uit ontwikkelde markten in het kielzog van de COVID-19 pandemie

Luister ook naar de podcast "Fixed income is now a bond picker's market" met Dominick DeAlto, chief investment officer of fixed income, en Daniel Morris, senior investment strategist

De Aandeelhouder TV

september 18, 2020

Olie in de lift | 18 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 17, 2020

AEX 17 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 17, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 18 – Kolonisten van Catan

september 17, 2020

0.0% | 17 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen

17 sep 09:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Is de bodem in zicht voor de ECB-rente?

14 sep 13:16 Redactie

De beste 5G-aandelen voor het komende jaar

12 sep 11:57 Albert Jellema

Veel te lage prijs voor Altice Europe beleggers

Het laatste beursnieuws