NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 16 april 2021 07:39

Bitcoin schiet omhoog als gevolg van beursgang Coinbase

Afgelopen dinsdag bereikte Bitcoin (BTC) een nieuwe all-time high van 62.845 dollar. Inmiddels is deze all-time high ook alweer verbroken. Volgens analisten zou de aankondiging rond de aanstaande beursnotering van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase een boost kunnen hebben gegeven aan de populairste cryptocurrency.

De impact van Coinbase

Het "Coinbase-effect" houdt in dat een munt of token een aanzienlijke stijging in de prijs ervaart nadat het op Coinbase is genoteerd. Bitcoin zou dus ook kunnen profiteren van een bepaald soort "Coinbase-effect." De notering krijgt namelijk veel persaandacht, en er wordt voorspeld dat deze aandacht alleen maar meer wordt totdat de notering openbaar en officieel wordt gemaakt. Beleggers die nog geen cryptocurrency in hun bezit hebben, zouden dat eigenlijk dus nog snel even moeten doen.

"De Coinbase hype binnen de cryptowereld, in termen van waardering en impact op andere markten, betekent dat dit incident mogelijk een kettingreactie zou kunnen starten welke leidt tot een stijging van alle cryptomunten" schreef het in Singapore gevestigde crypto-quant bedrijf QCP Capital op haar Telegram kanaal afgelopen maandag.

In een nieuwsbrief van vorige week stelde IntoTheBlock, een cryptocurrency onderzoeks- en data blog, dat de verwachting van Coinbase's notering heeft geleid tot een grotere neiging om risicovolle trades te doen in de cryptowereld. Voor het eerst in de geschiedenis overschreed de totale market cap van alle cryptocurrencies een week geleden de 2 biljoen dollar. Nadat het dit jaar is verdubbeld, heeft de waarde van Bitcoin de afgelopen maand ondermaats gepresteerd ten opzichte van de S&P 500 Index van grote Amerikaanse aandelen, volgens QCP. Toch zou de notering van Coinbase voor een ommekeer kunnen zorgen. Dat is in ieder geval waar veel crypto investeerders maar al te graag op hopen.

Meer Bitcoins worden illiquide, volgens analist Willy Woo, wat betekent dat ze van de markten worden gehaald en voor de lange termijn worden bewaard door de eigenaar van deze cryptomunten. Als gevolg daarvan zal er minder liquiditeit zijn voor potentiële Bitcoin-kopers, waardoor ze gedwongen worden een hoge prijs te betalen voor een Bitcoin. Dat drijft de waarde van Bitcoin dus ook sterk omhoog.

De netto geldstroom in de cryptowereld daalde vorige week daarentegen met 23 miljoen dollar tot een respectievelijk bedrag van 83 miljoen dollar.

Rond dezelfde tijd daalde de marktdominantie van Bitcoin tot ongeveer 55,6 procent, wat het laagste niveau sinds april 2019 is. Dit wijst er mogelijk op dat meer kopers hun aandacht verleggen naar alternatieve cryptomunten (altcoins). Veel mensen speculeerden dat dit dan ook het begin was van een nieuw alt-season.

Ethereum en andere cryptocurrencies

Op woensdagochtend raakte Ethereum een nieuwe all-time high van 2.300 dollar aan, maar exchange tokens zoals Binance Coin (BNB) en Pancakeswap (CAKE) stalen de afgelopen dagen de show met procentuele winsten die in de dubbele cijfers opliepen.

Volgens Messari is BNB in de afgelopen week met meer dan 41% gestegen, terwijl UNI met meer dan 35% is gestegen.

Volgens QCP is de recente stijging van deze tokens een "spillover" van de notering van Coinbase. Ze waarschuwden daarbij ook dat de hype rond dit hele gebeuren zou kunnen leiden tot "te veel korte termijn problemen" in de cryptosector.

Binance, wat 's werelds grootste crypto exchange op basis van handelsvolume is, onthulde maandag dat het zijn klanten nu een tokenized aandelendienst gaat aanbieden waar geen commissie voor betaald hoeft te worden. De koersen zullen worden verrekend in Binance zijn eigen stablecoin, genaamd Binance USD (BUSD).

Beursgang Coinbase

Gisteren ging het grootste handelsplatform voor cryptocurrencies in de Verenigde Staten naar de beurs. Het bedrijf, dat in 2012 is opgericht, is de eerste crypto exchange die een beursnotering zal krijgen. Al begin april gaf de SEC (Securities and Exchanges Commission) toestemming voor de beursgang.

Normaal gesproken zouden zakenbanken helpen aandelen te verkopen, maar dat gebeurt niet in dit geval. Coinbase krijgt namelijk een directe beursnotering. Door deze notering zullen cryptocurrency’s  nog meer onderdeel gaan uitmaken van ons financiële systeem.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

mei 17, 2022

Wachten op cijfers Walmart en Home Depot | 17 mei 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 16, 2022

AEX, DAX, ZILVER – 16mei22

mei 16, 2022

Business Class | Aflevering 15 mei 2022 | Wierda en Partners Vermogensbeheer

mei 16, 2022

Aandeel AMG technische analyse 16 mei 2022 – Door Nico Bakker

Columns

Nieuw
16 mei 15:18 Nico Inberg

Inflatie up, Groei down.

16 mei 10:11 Marco Knulst

Uitgebreide AEX-analyse: Crash of herstel?

16 mei 10:48 Cees Smit

Column: Crashende Crypto

16 mei 09:13 Redactie

3 afgestrafte groeiaandelen om te kopen

13 mei 11:23 Redactie

ETF v/d Week: Telecom