Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bitcoin naar $100.000?

Bitcoin naar $100.000?
12 aug 2021 om 11:57

Bitcoin op $100k zal misschien niet lang meer duren

“Als de prestaties van Bitcoin dit jaar die van Ethereum weerspiegelen, zou de prijs van Bitcoin dit jaar nog $100.000 bereiken,” zei Mike McGlone, senior handelsstrateeg bij Bloomberg Intelligence.

Ethereum (ETH) heeft Bitcoin (BTC) overtroffen in 2021, met een stijging van 320 procent year-to-date versus de 54 procent van Bitcoin. McGlone denkt echter dat dit gaat veranderen; hij gelooft dat Bitcoin snel zal inlopen en waarschijnlijk zal stijgen naar een prijs van 100.000 dollar.

Hoewel McGlone niet in detail ging over zijn uitspraak, identificeerde hij in zijn laatste onderzoek naar cryptocurrencies wel een paar triggers die de twee bekendste cryptovaluta in de zes-cijferige club kunnen drijven. “Het grootste deel van de prestaties van de Bloomberg Galaxy Crypto Index (BGCI) komt voort uit de grotere visie van Bitcoin als een wereldwijd digitaal-reserve-actief, plus de groeiende digitalisering van fintech en het monetaire systeem,” aldus de studie.

Veel kansen bij institutionele beleggers

Veel cryptofanaten geloven dat Bitcoin kan concurreren met de dollar als ’s werelds reservevaluta. De vaste voorraad van de cryptocurrency, die het volgens voorstanders beter geld maakt dan de Amerikaanse dollar, is een van de belangrijkste redenen. 

De Federal Reserve produceerde alleen al in 2020 3,1 biljoen dollar, maar Bitcoin heeft en zal altijd een limietvoorraad van 21 miljoen munten hebben.

Daardoor eindigde Bitcoin vorig jaar met een winst van 260 procent, wat aangeeft dat beleggers de munt onder meer beschouwen als een hedge tegen inflatie.

Een opiniepeiling van Goldman Sachs eerder in 2021 gaf aan dat institutionele beleggers, waaronder pensioenfondsen, wereldwijde staatsfondsen en stichtingen, steeds meer belangstelling hebben voor Bitcoin. Ondanks het feit dat zij triljoenen dollars aan reserves hebben, waren er ook investeerders die dat geld niet in crypto konden storten. Het gebrek aan duidelijke crypto-regelgeving is hiervoor de reden. 

Een gereguleerd Bitcoin exchange-traded fund zou volgens analisten van Autonomous Capital Management de adoptie van Bitcoin onder instellingen stimuleren. Zij zeiden ook dat, hoewel beleggers Bitcoin als een zeer volatiel activum beschouwen, het ontbreken van een verband met traditionele risicovariabelen hen zeer ten goede zal komen.

“Als we aannemen dat Bitcoin hetzelfde percentage in de portefeuilles van beleggers krijgt als goud nu, dan zou de prijs 2,8x zo hoog zijn. Dat is gelijk aan zo’n $112.000,” merkten de Autonomous-onderzoekers op.

Bitcoin en Ethereum hebben een concurrent

Ondanks de groeiende populariteit is de invloed van Bitcoin op Wallstreet het afgelopen jaar sterk afgenomen, en het bezit nu “slechts” 46,2 procent van de totale marktwaarde, wat erop wijst dat handelaren hun focus hebben verlegd naar andere digitale valuta’s.

Ethereum heeft het meest bijgedragen aan de dalende dominantie-index van Bitcoin. Zijn eigen marktaandeel in de totale cryptomarkt is gestegen van 10,06 procent in december 2020 tot 19,7 procent op het moment van schrijven (augustus 2021).

De opkomst van NFT’s (non-fungible tokens) heeft bijgedragen aan de opgang van Ethereum. NFT’s zijn digitale bestanden waarvan de uniciteit en schaarste kunnen worden geverifieerd op de blockchain. 

De explosieve groei van Decentralized Finance (DeFi) heeft ook bijgedragen tot de opkomst van Ethereum’s bekendheid. Veel mensen geloven dat DeFi uiteindelijk het huidige traditionele financiële systeem zal vervangen. Denk hierbij aan het lenen en uitlenen van geld, maar ook aan verzekeringsdiensten.

De Ethereum blockchain wordt namelijk gebruikt door de meest gebruikte DeFi apps, zoals Uniswap en Sushiswap, en daarom staat Ethereum bekend als “The King of DeFi.”

Ethereum 2.0 komt eraan

De Ethereum blockchain wordt ook opgeschaald door zijn ontwikkelaars. De software van Ethereum werd op 5 augustus geüpgraded met een zogenaamde London hard fork, met als doel om uiteindelijk een volledig Proof-of-Stake (PoS) algoritme te hanteren.

Het verbeteringsvoorstel EIP-1559 introduceerde een fee burn-functie, die de deflatoire druk op de dienst verhoogde. EIP-1559 stond de “burn” toe van $2 miljoen aan ETH-tokens alleen al op de eerste dag.

Volgens McGlone suggereert de voorgeschiedenis van Ethereum dat het tegen 2022 of 2023 Bitcoin zou kunnen inhalen in termen van marktwaardering. Desondanks handhaafde de analist zijn prijsverwachting van $100.000 voor Bitcoin. Het kunnen dus nog wel eens spannende jaren worden.

 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.