Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Beleggen in Adyen met 42% buffer

Beleggen in Adyen met 42% buffer
29 aug 2023 om 10:15

In deze investment case leggen we je graag uit hoe je middels een rendement certificaat in ongeveer 10 maanden tijd ruim 16% rendement kunt maken met Adyen.


Deze column wordt u aangeboden door ProBeleggen.nl


Eerst geven we je meer achtergrond over de recente ontwikkelingen bij Adyen. We verklaren de enorme koersdaling en geven een korte inzage in de risico’s. Voor wie gelooft in de toekomst van Adyen kan het besproken certificaat een interessant alternatief bieden voor een directe investering in de aandelen.

  • Koers Adyen bijna gehalveerd
  • Mogelijk 16% rendement in 10 maanden tijd
  • Neerwaartse dekking van circa 42%

Over Adyen

Adyen is een Nederlandse betalingsverwerker (payment service provider) en softwarebedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam. Adyen biedt bedrijven een wereldwijde totaaloplossing voor de betalingsinfrastructuur.

Adyen werd in 2006 opgericht door een team van professionals uit de betaalsector. De naam Adyen komt uit het surinaams en staat voor `opnieuw beginnen`

De betalingsverwerker biedt (internet)bedrijven de mogelijkheid om overal, op elke manier, en op elk apparaat betalingen te accepteren.

Adyen bedient duizenden bedrijven, waaronder Meta, Uber, Netflix en Spotify. Het aandeel Adyen staat genoteerd op de Amsterdamse beurs sinds juni 2018.

Koers Adyen onderuit door cijfers

Aandelen van Adyen daalden onlangs met ruim 40% in reactie op de halfjaarcijfers die de betaalgigant rapporteerde. Een koersdaling van ongekende proporties voor een Nederlands bedrijf van die grootte. De koers van de aandelen stabiliseert enigszins maar een echt herstel blijft vooralsnog uit:

De halfjaarcijfers die Adyen rapporteerde schoten aanzienlijk tekort bij de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met 21% tot 739 miljoen EUR. Gelet op de langetermijndoelstelling van Adyen een tegenvaller. De betaalgigant mikt namelijk op een omzetgroei tussen de 25% en 33%.

De winst kwam uit op 282 miljoen EUR. Een winstmarge van 43%. Een behoorlijke misser aangezien de doelstelling van Adyen een winstmarge van 65% betreft.

Zorgen over groei en winstmarge Adyen

De groei bij Adyen zwakt af en met name in de VS heeft Adyen last van hevige concurrentie. Veel bedrijven letten steeds meer op de kosten en kiezen daardoor voor goedkopere alternatieven in plaats van voor Adyen.

Adyen weigert mee te gaan in die prijzenoorlog en geeft aan dat de uiteindelijke kosten voor de klant bij Adyen toch lager zullen liggen.

Daarnaast zet Adyen onverminderd in op groei en daarvoor neemt het veel personeel aan om zodoende te kunnen blijven opschalen. Dit drukt de winstmarge op kortere termijn. De vraagt rijst of de eigen doelstelling van 65% winstmarge nog haalbaar is.

Conclusie

Adyen stelt met haar halfjaarcijfers teleur en beleggers zetten grote vraagtekens bij de groeimogelijkheden, concurrentiedruk en winstmarges bij de betaalgigant. De onderneming zelf geeft aan in te blijven zetten op de langere termijn. Adyen blijft overtuigd van de superioriteit van haar product en laat daarnaast weten dat de situatie in de VS tijdelijk is.

Mogelijk zijn beleggers en analisten op dit moment te negatief over het toekomstperspectief van Adyen en weet de onderneming in de toekomst weer positief te verrassen.

Risico’s Adyen

Het verhaal omtrent hevige concurrentie kan echter langer aanhouden dan momenteel door Adyen wordt inschat. Het risico bestaat ook dat Adyen haar eigen doelstellingen voor de omzetgroei en winstmarge niet meer realistisch acht en moet herzien.

Voordeel van de twijfel?

Voor wie Adyen het voordeel van de twijfel wil geven kan van de hevige koersdaling gebruik maken om positie in te nemen.

Mocht je een belegging in Adyen overwegen dan kun je dit uiteraard doen door de aandelen te verhandelen of middels een optieconstructie. De relatief hoge bewegelijkheid van aandelen Adyen biedt echter een andere interessante mogelijkheid om op een alternatieve wijze te beleggen in de onderneming. Rendement certificaten kunnen namelijk een interessant rendementspotentieel bieden als alternatief voor een directe investering in de aandelen.

Met een zogeheten rendement certificaat ontvangt de belegger een vooraf bekende, vaste uitkering indien er aan de voorwaarde wordt voldaan dat gedurende de looptijd van het certificaat het onderliggende aandeel niet onder een bepaalde ondergrens handelt.

Rendement certificaat Adyen

Met het onderstaande certificaat ontvang je als belegger een uitkering van 10 euro indien aandelen Adyen tot en met 21 juni 2024 niet op of onder de 450 euro zullen handelen. Het certificaat kan men momenteel aankopen voor circa 8,62 euro.

Indien aandelen Adyen gedurende de looptijd niet op of onder de ondergrens van 450 euro komen te handelen (een dekkingsgraad van bijna 42%) realiseert men een rendement van ruim 16% in ongeveer 10 maanden tijd. Wat ons betreft een aantrekkelijke risico/rendementsverhouding.

Mocht het aandeel toch onder de ondergrens zakken, dan ontvangt men op de einddatum de prijs van het onderliggende aandeel*, in dit geval Adyen.

(* = omgerekend, gedeeld door 100)

Hierbij de details van het certificaat:

ISIN: NLSGE001BL31 Prijs certificaat: €8,62  Maximale Uitkering: €10  Ondergrens: €450
Peildatum: 21/06/2024  Prijs Aandeel: €775 Potentieel Rendement: 16%  Dekking: 42% 

Klik hier voor meer details 

Overzicht beschikbare rendement certificaten Adyen: klik hier

Brochure Rendement certificaat: klik hier

Factsheet Rendement certificaat: klik hier

Productinformatie: klik hier


Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. Deze producten kwalificeren als complexe producten en zijn bedoeld voor ervaren beleggers in Nederland die voldoende kennis en ervaring hebben om de kenmerken van deze producten te begrijpen en de risico’s ervan in te schatten. De aanschaf van een financieel instrument kan een risico met zich meebrengen. Wij raden u daarom ten zeerste aan om de volledige productinformatie te lezen zoals opgenomen in de voorgeschreven documenten, zoals het prospectus of het essentiële informatiedocument. Deze documenten zijn terug te vinden via de website www.sgbeurs.nl op de productpagina van het uitgegeven beursproduct onder “Documentatie”. De goedkeuring van het prospectus kan niet worden beschouwd als aanprijzing van de effecten. U staat op het punt een product te kopen dat niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen is. 

De inhoud van dit artikel is niet opgesteld, bewerkt, gecontroleerd of gevalideerd door Société Générale. De juistheid, volledigheid of relevantie van verstrekte informatie is niet gegarandeerd. Société Générale kan niet aansprakelijk worden gehouden (in nalatigheid of anderszins) voor enig direct of indirect verlies, schade, kosten of nadeel voortvloeiend uit het gebruik van deze video of de inhoud ervan en wijst uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af, hetzij direct hetzij indirect, uitdrukkelijk of impliciet, contractueel, uit onrechtmatige daad, wettelijk of anderszins, in verband met de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie of voor enige hierin vervatte opinie of voor enige fouten, weglatingen of onjuiste verklaringen in dit artikel.

Deze column wordt u aangeboden door ProBeleggen.

De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Adyen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.