Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ASMI stieren in de rebound

ASMI stieren in de rebound
31 jan 2022 om 11:10

Januari gaat de boeken in als super volatiele maand, vooral door de forse berentikken. Maar her en der zetten de bulls een tegenaanval in om verloren terrein terug te winnen. Zo ook op de dagchart van ASMI. Een interessante rebound voor countertrend spelers.

Opleving in de downtrend

Sinds begin dit jaar hebben de beren de touwtjes in handen. Lagere toppen en lagere bodems onder een dalende SMA lijn, in combinatie met negatieve rangen en standen bij de indicatoren, wijzen op een negatieve trendfase. Maar de bulls zetten een tegenaanval in, gevoed door de indicatoren. De swingteller naar +1, de RSI die opveert vanaf de OS-lijn en de DBS naar een goudgele reboundstaaf, inclusief coaching stip. De Fibogrid impliceert een opleving naar de 319 tot 343 zone, toch een leuk countertrend ritje. Bij een lagere top onder de SMA wordt het weer oppassen voor de beer.

Coaching
De indicatoren rechtvaardigen het innemen van een kooppositie, als zijnde een rebound positie ofwel countertrend positie. Met een stop op 280 en een  haalbaar koersdoel van 343 geeft de propositie een Risk Reward Ratio van 2. Dus is het interessant een BNP Paribas Turbo Long positie te overwegen met een hefboom van 2, dit is de Turbo Long 168,50. Het moge duidelijk zijn dat bij koersvorming onder 280 de positie wordt geneutraliseerd. Wacht niet (of nooit?) op het raken van de ingebouwde stoploss van de Turbo, want die ligt vrijwel altijd (fors) lager dan de scenario stop.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.