Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker -maandag, 29 juli 2019

ASMI kerstboom

Er is veel te beleven op de Damrak dagcharts dankzij de brullende beren en stuiterende stieren. Toenemende turbulentie, her en der wat oververhitting, offensief ingestelde beleggers zullen hier van watertanden. Zo is daar de dagkaart van ASMI (hieronder), inmiddels uitgegroeid tot een kerstboomchart. Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Parabolische rally
Als ik terugga naar half juli toen de koers rond 60,00 noteerde, zag ik de swingteller op +1 springen met een witte candle en kleurde de NBTrade Indicator van blauw naar groen. De UP status keerde terug, niet wetende dat zij daarna superrap er van door gingen. In een rap tempo, inclusief enkele gaps tussen de body’s, stoomden zij op naar niveaus tot krap 74,00. Door de snelheid van stijgen, een parabolische beweging, was er al snel sprake van overspannenheid, getuige de oranje MRI (Mean Reversion Indicator) candle’s en de geel gekleurde NBTrade Indicator. Als je zeer gedisciplineerd de swingteller had gevolgd, had je als korte termijn belegger toch een uitstekend resultaat kunnen behalen op de mooi gekleurde kerstboomchart, niet waar?

Nu piek en dip
Maar hoe nu verder? Er zijn duidelijke indicaties van overdreven euforie boven in het speelveld. Elke stap van de stier die nu nog volgt mag gezien worden als kadootje van de markt. Het is wat dat betreft raadzaam om eventuele restant posities scherp te bewaken, want de rechterkant van de kerstboom moet nog worden geplaatst. De piek op 72+, daarna dippen naar 66,00 tot mogelijk 60,00, graag in hetzelfde tempo als de rally naar 74,00 om als zodanig een mooi symmetrische kerstboom te zien.

Dat lijkt vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario.

XL en ES?
In termen van Dashboard beleggen, mijn favoriete methode, is er sprake van een XL conditie, ofwel Exit Long, neem afscheid van eerder ingenomen koopposities. Maar gezien de felheid van de beweging zou nu zelfs een ES ofwel Enter Short overwogen kunnen worden. Aan u de keuze.

BNP Paribas ASMI Turbo Long

BNP Paribas ASMI Turbo Short

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

AEX 22 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 22, 2019

Komt de volgende crisis uit Hongkong? • Z zoekt uit

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

Columns

Nieuw
22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup

21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink

20 aug 13:50 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: The hard road ahead for oil

20 aug 12:36 Stefaan Casteleyn

Zal de ECB aandelen kopen ?