fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker -maandag, 29 juli 2019

ASMI kerstboom

Er is veel te beleven op de Damrak dagcharts dankzij de brullende beren en stuiterende stieren. Toenemende turbulentie, her en der wat oververhitting, offensief ingestelde beleggers zullen hier van watertanden. Zo is daar de dagkaart van ASMI (hieronder), inmiddels uitgegroeid tot een kerstboomchart. Ik zal uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Parabolische rally
Als ik terugga naar half juli toen de koers rond 60,00 noteerde, zag ik de swingteller op +1 springen met een witte candle en kleurde de NBTrade Indicator van blauw naar groen. De UP status keerde terug, niet wetende dat zij daarna superrap er van door gingen. In een rap tempo, inclusief enkele gaps tussen de body’s, stoomden zij op naar niveaus tot krap 74,00. Door de snelheid van stijgen, een parabolische beweging, was er al snel sprake van overspannenheid, getuige de oranje MRI (Mean Reversion Indicator) candle’s en de geel gekleurde NBTrade Indicator. Als je zeer gedisciplineerd de swingteller had gevolgd, had je als korte termijn belegger toch een uitstekend resultaat kunnen behalen op de mooi gekleurde kerstboomchart, niet waar?

Nu piek en dip
Maar hoe nu verder? Er zijn duidelijke indicaties van overdreven euforie boven in het speelveld. Elke stap van de stier die nu nog volgt mag gezien worden als kadootje van de markt. Het is wat dat betreft raadzaam om eventuele restant posities scherp te bewaken, want de rechterkant van de kerstboom moet nog worden geplaatst. De piek op 72+, daarna dippen naar 66,00 tot mogelijk 60,00, graag in hetzelfde tempo als de rally naar 74,00 om als zodanig een mooi symmetrische kerstboom te zien.

Dat lijkt vooralsnog het meest waarschijnlijke scenario.

XL en ES?
In termen van Dashboard beleggen, mijn favoriete methode, is er sprake van een XL conditie, ofwel Exit Long, neem afscheid van eerder ingenomen koopposities. Maar gezien de felheid van de beweging zou nu zelfs een ES ofwel Enter Short overwogen kunnen worden. Aan u de keuze.

BNP Paribas ASMI Turbo Long

BNP Paribas ASMI Turbo Short

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

Columns

Nieuw
12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak

Het laatste beursnieuws