AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 23 december 2019 13:51

AHOLD in de rebound

Niet alleen in de boksring spelen zich spannende taferelen af met forse tikken, slagen en mogelijke knockouts. Ook op Beursplein 5 zijn er regelmatig zware gevechten gaande, met zo nu en dan een dappere rebound van een zwaar verminkte stier. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Ahold, hetgeen mooie rebound kansen oplevert voor offensief ingestelde beleggers.

Breakpout beweging
Als je op het Damrak als fond steeds in de voorste gelederen beweegt, loop je wel eens klappen op van opstandige beren die de dominante positie van de stier op dat moment beu zijn. Zo ook bij Ahold die vanaf 24,50 klappen moest incasseren. De correctiebeweging ging nadien naadloos over in een breakout beweging die thans kan opdrogen bij 22+. Er staan inmiddels wat witte candles, de swingteller staat op +3 en de NBTrade Indicator toont groene staafjes. Voldoende aanwijzingen dat de bulls zijn opgestaan en een tegenaanval willen plaatsen.

Pullback koopkans
Na een breakout volgt er conform de spelregels der technische analyse een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. In dit geval behelst dit een opleving naar de SMA lijn op 23+, tevens maar niet toevallig gelijk aan een 61,8% Fibo retracement. Geen spectaculair herstel, maar wel interessant voor koopjesjagers en rebounders die kiezen voor een BNP Turbo met een mannelijke hefboom. Met een stop op 22+ kunnen zij profiteren van een opleving naar 23+.

BNP Paribas AHOLD Turbo Long
BNP Paribas AHOLD Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

november 28, 2022

Onrust in China | 28 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

Columns

Nieuw
28 nov 11:55 Cees Smit

Column: Petje 750 in de AEX

28 nov 10:17 Redactie

VANAVOND LIVE: 11 aandelen voor 2023

24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?

Het laatste beursnieuws