Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 23 december 2019 13:51

AHOLD in de rebound

Niet alleen in de boksring spelen zich spannende taferelen af met forse tikken, slagen en mogelijke knockouts. Ook op Beursplein 5 zijn er regelmatig zware gevechten gaande, met zo nu en dan een dappere rebound van een zwaar verminkte stier. Dit laatste is thans het geval op de dagkaart van Ahold, hetgeen mooie rebound kansen oplevert voor offensief ingestelde beleggers.

Breakpout beweging
Als je op het Damrak als fond steeds in de voorste gelederen beweegt, loop je wel eens klappen op van opstandige beren die de dominante positie van de stier op dat moment beu zijn. Zo ook bij Ahold die vanaf 24,50 klappen moest incasseren. De correctiebeweging ging nadien naadloos over in een breakout beweging die thans kan opdrogen bij 22+. Er staan inmiddels wat witte candles, de swingteller staat op +3 en de NBTrade Indicator toont groene staafjes. Voldoende aanwijzingen dat de bulls zijn opgestaan en een tegenaanval willen plaatsen.

Pullback koopkans
Na een breakout volgt er conform de spelregels der technische analyse een pullback, teneinde de trendbreuk te valideren. In dit geval behelst dit een opleving naar de SMA lijn op 23+, tevens maar niet toevallig gelijk aan een 61,8% Fibo retracement. Geen spectaculair herstel, maar wel interessant voor koopjesjagers en rebounders die kiezen voor een BNP Turbo met een mannelijke hefboom. Met een stop op 22+ kunnen zij profiteren van een opleving naar 23+.

BNP Paribas AHOLD Turbo Long
BNP Paribas AHOLD Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19

Het laatste beursnieuws