Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

AGEAS in de rebound

AGEAS in de rebound
18 okt 2021 om 10:25

AGEAS in de rebound

Op de korte termijn speelvelden neemt de spanning toe. De bulls houden stand, maar de beren slijpen hun messen en willen dolgraag toeslaan. Waakzaamheid is geboden, strak navigeren is gewenst. Toch zijn er wel leuke rebound kansen waar je als actieve belegger van kunt profiteren. Zo is daar een opleving te verwachten op de dagkaart van Ageas. Ik zal de kaart voor u duiden.

Hogere bodem in de maak?

De dagchart toont duidelijk aan dat er sprake is van een dalende trendfase. Ik zie een proces van lagere toppen en lagere bodems onder een rap dalende SMA lijn, de beer duidelijk aan de leiding. Maar ik zie ook een hogere bodem op afgerond 40,50 en dat impliceert een afzwakking van de downtrend, het ritme van lagere bodems wordt onderbroken. Er ligt reeds een groen steunstreepje op 40,50, de tweede witte candle is in de maak en de swingteller springt op +1. De rebound is gestart.

Opleving aanstaande

Het ziet er dus naar uit dat de bulls de gelegenheid krijgen om op te stomen naar de SMA lijn die thans rond 42+ in het veld ligt. De Fibo grid rijkt overigens ook steun aan rond de 50% Fibo lijn, toch een extra windje in de bullenrug. Mocht het niet lukken, dan zal onder 40+ de downtrend worden vervolgd met mogelijk een vrije val naar 38+. Ik ga vooralsnog uit van het meest waarschijnlijke scenario en dat is een rebound in de downtrend.

Coaching

Met de cruciale steunstreep op 40,50 ligt een opleving naar 42+ in het verschiet, mogelijk zelfs door naar 43+ gelijk aan de eerste rode streep. Countertrend spelers kunnen hiervan profiteren met een BNP Paribas Turbo Long positie met de hoogst haalbare hefboom van 4,67, want die Turbo heeft een stoploss op 36,42, ruim onder de chartstop van 40+ voor dit scenario. Speel het spel tussen de genoemde kantelpunten, dat gaat prima met de voorgestelde Turbo Long positie.

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s/Boosters op dit fonds: klik hier

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Disclaimer: Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.