AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 11 oktober 2021 11:14

AEX toont trendomkeer

AEX toont trendomkeer

Op de korte termijn speelvelden neemt de spanning toe. Komen de bulls terug in de arena of laten ze toe dat de beren hun grip kunnen vergroten en zelfs een dalende trend gaan starten? Dit laatste dreigt op de AEX dagchart. Lees maar snel verder. 

Klassieke trendomkeer

Volgens de regels die gelden voor een trendomkeer, zien we een klassiek patroon op de dagkaart. In eerste instantie een doorbraak onder de SMA lijn, ofwel een breakout beweging tot aan de spike op 751+, gevolgd door een pullback richting de SMA lijn om deze als weerstand te testen. Vorige week werd deze test succesvol uitgevoerd, getuige de twee candles tegen de gemiddelde lijn. Bovendien leverde de 50% Fibo lijn op 777+ weerstand en ketste de RSI af tegen de 50-lijn. Normaal gesproken voldoende indicaties om topvorming te verwachten als opmaat voor een dalende trendfase. Een vervolg van de serie lagere toppen en lagere bodems, maar nu onder de SMA lijn, lijkt aanstaande. 

Afronding pullback 

Het is pril, maar met de huidige voortgang kan de pullback worden afgerond met een zwarte candle en swingteller op -1. Mogelijk nog wat stuiptrekkingen, waardoor de Down stand op het Dashboard wordt uitgesteld, maar de toon lijkt gezet. Zolang de AEX onder 777+ noteert, kan de pullback worden afgerond en kunnen de beren hun grip vergroten richting de 750 zone. Slechts en alleen bij overtuigende koersvorming boven 777+ raakt de berenkou uit de lucht en kunnen de bulls proberen opnieuw een uptrend te starten. 

Coaching

Anticiperende beleggers kunnen overwegen voor te sorteren op een nieuwe downtrend. Zij doen dit met een BNP Paribas Turbo Short met een hefboom van 5 als zij de zogenaamde Risk Reward Hefboomregel toepassen. Bij een AEX stand van 772 is er 5 punten verliesrisico (chartstop 777) en 22 punten winstpotentieel (target 750), hetgeen een ratio van 4,4 behelst, afgerond 5. De Turbo wordt weggedaan boven 777 en wordt verzilverd bij 750, dat moge duidelijk zijn. Succes!

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 


Disclaimer: Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 1, 2023

Philips krijgt klappen | 1 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 31, 2023

AEX “Stuwende Stieren” – 31jan23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?

Het laatste beursnieuws