Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie -vrijdag, 2 augustus 2019

AEX Index: kei in de vijver – Nico Bakker

Het gebeurt zo nu en dan dat er een flinke kei in de vijver wordt gegooid. Vaak vanaf de andere kant van de grote plas, waardoor er hier in Nederland veel trumpulentie ontstaat. In geval van de AEX Index impliceert de felle berentik een stevig vervolg van de correctie met mogelijk volgende week al weer koopkansen. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden.

Top en correctie
Even afstand nemen om vast te stellen dat er onlangs een top werd geplaatst op 586+, keurig begeleid door mijn stappenteller die op +9 eindigde met een zwarte candle. De RSI als spanningsmeter stuurde ook aan op topvorming en correctie door af te ketsen tegen de OB-lijn. Bovendien zwakte mijn NBTrade Indicator af. Rap volgde een Bearish Engulfing patroon, de swingteller naar -1 en de Trade Indicator naar blauw. Voldoende indicaties om een dip richting de SMA te verwachten. Gisteren een solide witte Marabozu candle, de correctie kon worden afgerond. Maar toen de kei in de vijver.

Kleefcandle
Een flinke gap, een zwarte kleefcandle, swingteller een tandje lager en de RSI onder de OS-lijn. Wat een berendreun, een kleine tsunamie op het korte termijn speelveld dankzij onze blonde ‘vriend’. Maar de bulls zijn nog niet verslagen. Zij klampen zich vast aan de rand van het veld, de SMA lijn is hun reddingslijn, mede gevoed door de RSI die aanstuurt op bodemvorming en herstel voor de bulls.

Spannend avontuur
Een superspannende strijd speelt zich nu af rond de sleepkabel. Jeukende speculantenhanden helpen de verminkte bulls om te overleven. Zij zorgen wellicht vandaag al voor een witte kleefcandle. Zo niet, dan moet maandag blijken of de bulls daadwerkelijk de aanval kunnen inzetten. Mocht het allemaal tegenvallen, dan zal het spannende avontuur op een teleurstelling uitdraaien. Maar ja, dat is het risico van een avonturier, niet waar?

Bekijk hier de BNP Paribas Turbo's Long op de AEX Index
Bekijk hier de BNP Paribas Turbo's Short op de AEX Index

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 okt 14:30 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Zal de VS de instroom in Chinese activa indammen?

17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter

15 okt 14:37 Superperformance SAS

Short in de AEX