Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 2 augustus 2019 15:55

AEX Index: kei in de vijver – Nico Bakker

Het gebeurt zo nu en dan dat er een flinke kei in de vijver wordt gegooid. Vaak vanaf de andere kant van de grote plas, waardoor er hier in Nederland veel trumpulentie ontstaat. In geval van de AEX Index impliceert de felle berentik een stevig vervolg van de correctie met mogelijk volgende week al weer koopkansen. Ik zal de dagkaart nader voor u duiden.

Top en correctie
Even afstand nemen om vast te stellen dat er onlangs een top werd geplaatst op 586+, keurig begeleid door mijn stappenteller die op +9 eindigde met een zwarte candle. De RSI als spanningsmeter stuurde ook aan op topvorming en correctie door af te ketsen tegen de OB-lijn. Bovendien zwakte mijn NBTrade Indicator af. Rap volgde een Bearish Engulfing patroon, de swingteller naar -1 en de Trade Indicator naar blauw. Voldoende indicaties om een dip richting de SMA te verwachten. Gisteren een solide witte Marabozu candle, de correctie kon worden afgerond. Maar toen de kei in de vijver.

Kleefcandle
Een flinke gap, een zwarte kleefcandle, swingteller een tandje lager en de RSI onder de OS-lijn. Wat een berendreun, een kleine tsunamie op het korte termijn speelveld dankzij onze blonde ‘vriend’. Maar de bulls zijn nog niet verslagen. Zij klampen zich vast aan de rand van het veld, de SMA lijn is hun reddingslijn, mede gevoed door de RSI die aanstuurt op bodemvorming en herstel voor de bulls.

Spannend avontuur
Een superspannende strijd speelt zich nu af rond de sleepkabel. Jeukende speculantenhanden helpen de verminkte bulls om te overleven. Zij zorgen wellicht vandaag al voor een witte kleefcandle. Zo niet, dan moet maandag blijken of de bulls daadwerkelijk de aanval kunnen inzetten. Mocht het allemaal tegenvallen, dan zal het spannende avontuur op een teleurstelling uitdraaien. Maar ja, dat is het risico van een avonturier, niet waar?

Bekijk hier de BNP Paribas Turbo's Long op de AEX Index
Bekijk hier de BNP Paribas Turbo's Short op de AEX Index

De Aandeelhouder TV

november 28, 2020

Bescherm je beleggingen met Jim en Janneke – #Beursspel

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

24 nov 12:50 Marco Knulst

Edelmetalen onder druk

23 nov 15:09 Nico Bakker

NIKKEI in correctie

Het laatste beursnieuws