AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 13 december 2021 11:25

AEX Cocktail

Spanning en sensatie op de aandelenvelden. Wel of geen decemberrally? Komen de bulls nog even goed uit de startblokken of wordt de berendreiging te groot? Charttechnisch zie ik een mix aan plussen en minnen. Ik zal de cocktail voor u duiden.

Plussen en minnen

Wat trendmatigheid betreft is er sprake van een negatieve overgangsfase, want de candles noteren onder de SMA lijn. De swingteller onderstreept deze fase, de DBS staat reeds in het blauw, maar zonder short aanbeveling. Dit laatste komt omdat de candles wit kleuren en mogelijk een Morning Star bodempatroon vormen. Bovendien dreigt de RSI met een 50-lijn upcross. Tel daarbij op dat de Fibo grid steun aanreikt om uiteindelijk vast te stellen dat beer en stier met een spannende strijd bezig zijn.

Laatste ronde

Maar hoe gaat de laatste ronde er uit zien? Dat wil zeggen de resterende december handelsdagen? Maken de bulls zich klaar om met een spannende inhaalmanoeuvre de SMA te passeren om vervolgens naar 809 te sprinten? Dit is een haalbaar scenario als vandaag of morgen de 798 passage wordt uitgenomen. Als er morgen daarentegen een zwarte candle verschijnt tegen de SMA lijn, dan zal de beer weer een tik kunnen uitdelen, zonder dat daardoor het sentiment direct omslaat. Gelet op enerzijds de ontwikkelingen op de markten om ons heen en anderzijds de historische resultaten in de decembermaand hebben de bulls volgens mij toch wel de meeste troefkaarten in handen.

Coaching
Goed, laten we de bulls een handje helpen met een Turbo Long aanbeveling, die uiteraard anticiperend van aard is. Bij een stand van 793 en een stoploss van 789 (low van vandaag) en een koersdoel van 809, geldt een Risk Reward Ratio van 4. Dit impliceert dat een BNP Turbo Long met hefboom 4, ofwel een Turbo Long 602,50, uitkomst kan bieden.

Ter overweging de volgende BNP Paribas  Turbo/Booster

Bekijk alle BNP Paribas Turbo’s /Boosters op dit fonds

 

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

 

Disclaimer:


Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A. (www.bnpparibasmarkets.nl). Wouter de Boer is medewerker van BTAC.
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker dan wel De Boer geven diens technische mening weer over het betreffende item in de hoedanigheid van technisch analist en consultant. De beloning van BTAC, Bakker of De Boer staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.
Op het moment van schrijven heeft Nico Bakker en/of Wouter de Boer van BTAC in privé dan wel zakelijk mogelijk een long of short positie in een van de onderliggende waarden zoals beschreven in dit document dan wel financiële instrumenten die hier aan zijn gerelateerd. Er kan tevens sprake zijn van indirecte deelnemingen via beleggingsfondsen, pensioenfondsen en/of kapitaalverzekeringen waarin wordt belegd en waar hij of andere medewerkers van BTAC geen invloed hebben op het beleggingsbeleid. Verder zijn er geen andere potentiële belangenconflicten bekend.
Deze aanbevelingen zijn niet opgesteld overeenkomstig de wettelijke voorschriften ter bevordering van de onafhankelijkheid van onderzoek op beleggingsgebied en zijn evenmin onderworpen aan een verbod om al vóór de verspreiding van onderzoek op beleggingsgebied te handelen.

De Aandeelhouder TV

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

november 25, 2022

Twitter verrast in verder lege markt | 25 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?

23 nov 09:29 Van Eck

De voordelen van de genomicarevolutie

22 nov 14:54 Cees Smit

Column: Het gaat beginnen

Het laatste beursnieuws