AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 2 augustus 2021 10:57

AEGON uit de startblokken

Menig dagchart ziet er positief uit, mooie ondertoon, de bulls aan de leiding. Maar er zijn ook speelvelden waar de bulls nog aan hun sprint moeten beginnen. AEGON is daar een mooi voorbeeld van. Als het allemaal gaat lukken kan er goed worden gescoord. Of wordt het een valse start? Lees maar verder.

Start uptrend

Er was reeds sprake van een aanzwellende ondertoon vanaf de 3,33 bodem. Maar dat was een opleving binnen de dalende trend, ofwel een countertrend beweging naar de SMA lijn. Hamvraag is dan altijd wat er bij de gemiddelde lijn gaat gebeuren. ‘Keren of passeren’ is dan het bekende motto. Welnu, na enige aarzelingen gaan de bulls vandaag uit de startblokken. Ze prikken boven de SMA lijn, swingteller daardoor op +1 met de andere indicatoren ook in een plusstand. Zowaar een UP status op het Dashboard, dus een rally naar de 4+ zone lijkt aannemelijk. Toch een waarschuwende vinger. 

Valse start?

De RSI als spanningsmeter noteert nipt boven de dynamische OB-lijn en dat impliceert dat er sprake is van enig overdreven positief sentiment. Dit past enerzijds wel bij een breakout boven de SMA lijn, maar anderzijds zou het kunnen duiden op een valse uitbraak, dus een valse start en dus een terugval onder de gemiddelde lijn, waardoor een positieve trendfase wordt opgeschoven. Al met al een spannende positieve overgangsfase, waarin de bulls moeten aantonen het heft in handen te nemen. 

Coaching

De spannende breakout poging is koren op de molen van koopjesjagers. Zij zien hun kansen wel mits de koers boven het stoplijntje op 3,57 beweegt. Met een BNP Paribas Turbo Long met stoploss op 3,536 kan hier van worden geprofiteerd. Deze Turbo heeft een hefboom van maar liefst 9,46. Als de bulls dus meteen wegsprinten, levert dit een mooie medaille op. Daar staat tegenover dat bij een valse start en dip onder 3,536 de positie meteen wordt uitgestopt. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier


Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?