AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie maandag, 12 april 2021 09:32

7 veilige aandelen voor onzekere tijden

Het is altijd goed om betrouwbare, veilige aandelen in uw portefeuille te hebben. Op InvestorPlace deelde de redactie zeven aandelentips voor onzekere tijden. In een recent artikel worden de zeven "safe stocks" genoemd. Hieronder leest u alle zeven aandelentips.


Er wordt tegenwoordig veel gesproken over markthoogtes en economische groeicijfers die naar boven worden bijgesteld. De onderliggende boodschap is dat groei hier is en dat het sterker wordt. Dus waarom schrijven over veilige aandelen? Want als groei voor investeerders 'vanzelfsprekend' is, moet u over veiligheid gaan nadenken. Markten consolideren en lopen ook voorop. En natuurlijk is er sectorrotatie. De rally van vorig jaar was gebaseerd op de versnelling van digitale acceptatie in alle facetten van ons leven. Maar de groei die eraan komt, is van een heel ander soort. En met die verschuiving beginnen grote investeerders hun portefeuilles te roteren naar de nieuwe soorten investeringen die dit jaar centraal zullen staan. De zeven veilige aandelen voor onzekere tijden hier zijn een manier om uw portefeuille te laten presteren in goede en slechte tijden, consolidaties, rotaties en correcties:

  • Applied Materials (NASDAQ:AMAT)
  • Caterpillar (NYSE:CAT)
  • Danaher (NYSE:DHR)
  • Target (NYSE:TGT)
  • Taiwan Semiconductor (NYSE:TSM)
  • Lowe’s (NYSE:LOW)
  • Deere & Co (NYSE:DE)

Applied Materials (NASDAQ:AMAT)

Een van de grootste uitdagingen van vandaag is het gebrek aan beschikbare halfgeleiders om nieuwe producten te maken. Het is ironisch dat de door technologie gedreven aandelenboom vorig jaar tegen een muur is gestoten vanwege een duidelijk gebrek aan aanbod toen de pandemie de productiefaciliteiten sloot. Maar de productie is terug en een manier om de rebound te spelen is niet met chipmakers, maar met het bedrijf dat de apparatuur voor chipmakers sinds 1967 maakt. Dat is AMAT. Deze sector kan volatiel zijn als je gokt op de chipfabrikanten, aangezien vraag en aanbod in cycli verlopen, of historisch gezien hebben. Maar tegenwoordig worden overal chips ingebouwd, van auto's tot broodroosters. En dat is op de lange termijn optimistisch voor AMAT. Het plaatst het ook in de categorie van veilige aandelen om vooruit te komen. Het aandeel is in de afgelopen 12 maanden met 180% gestegen en tot nu toe 61%, maar het handelt slechts in een koers-winstverhouding van 33x, wat nog steeds ver onder veel technische aanbiedingen ligt.

Caterpillar (NYSE:CAT)

Als de VS dit jaar en daarna miljarden, zo niet biljoenen gaat uitgeven aan infrastructuurprojecten, dan zal CAT zeker vooraan in de rij staan. Er zijn maar weinig bedrijven die directer verbonden zijn met economische groei en ontwikkeling dan deze bouwer en bouwer van mijnbouwapparatuur. Wanneer de traditionele economische groei begint, begint deze in het vuil. Daarmee bedoel ik in mijnen en onbewerkt land, graven naar industriële goederen en land vrijmaken voor gebouwen en huizen. Dit zijn de nieuwe veilige aandelen, want dit is wat we de komende maanden gaan zien. Dat betekent dat u de wereldleider in grondverzetmachines en mijnbouwvoertuigen wilt kopen. In 1929 viert CAT zijn 100ste verjaardag op de NYSE en het is sinds 1991 in de Dow Jones. Het kan door economische cycli navigeren. CAT is de afgelopen 12 maanden met 84% gestegen en komt uit het dieptepunt van maart 2020. Het is hier prijzig, maar de inkomsten zouden de komende kwartalen moeten beginnen te stijgen en de prijs inhalen.

Danaher (NYSE:DHR)

Het is waarschijnlijk dat deze naam op zichzelf geen belletje doet rinkelen. Dat komt omdat DHR een houdstermaatschappij is die een verzameling gerespecteerde merken in de gezondheidszorg over de hele wereld heeft opgebouwd. In wezen richt DHR zich op biowetenschappen en diagnostische apparatuur en materialen, evenals een divisie voor milieu en toegepaste oplossingen. Dit laatste heeft zeker de interesse gewekt van instellingen die hun blootstelling aan ESG-aandelen willen vergroten. Maar de echte groei hier zijn de biowetenschappen en diagnostische apparatuur. Het bedrijf kocht onlangs een genetisch testbedrijf dat DHR zal helpen om binnen enkele minuten nauwkeurige tests uit te voeren voor zaken als het nieuwe coronavirus. Tegenwoordig zijn tests ofwel snel en onnauwkeurig, ofwel traag en nauwkeurig. Het heeft ook blootstelling aan China vastgesteld. Het aandeel is op de vlucht vanwege zijn posities in verschillende hete sectoren, maar het bevindt zich op een langetermijngroeitraject en staat onder slim beheer. Het aandeelDHR is de afgelopen 12 maanden met 55% gestegen, maar tot op heden minder dan 2%.

Target (NYSE:TGT)

Het lijdt weinig twijfel dat TGT in de afgelopen 12 maanden niet met 96% zou zijn gestegen als de online verkoop en de innovatieve ophaling op dezelfde dag in de winkel er niet waren geweest. Acht jaar geleden leek de e-commercestrategie van TGT gedoemd te mislukken, net als het bedrijf dat het slachtoffer werd van de grootste hack in de geschiedenis van de detailhandel. Maar dit bedrijf heeft veel kunnen overleven sinds de oprichting in 1902. En zijn reputatie als een van de oudsten in het pantheon van veilige aandelen was niet gemakkelijk. TGT schakelde volledig over en nam een ​​enorme kans om zijn bedrijfsmodel opnieuw uit te vinden en het vervolgens volgens een zeer agressief schema te implementeren. En het heeft zijn vruchten afgeworpen. Tegenwoordig wordt het bedrijf nog steeds verhandeld tegen een aantrekkelijke koers / winstverhouding van 23x en blijft het zijn omzet groeien. En dat zal doorgaan als de economie weer in beweging komt.

Taiwan Semiconductor (NYSE:TSM)

Deze chipmaker is de grootste halfgeleidergieterij en een van de meest waardevolle halfgeleiderbedrijven ter wereld. Tegenwoordig zijn "fabless" chipbedrijven de juiste keuze. De meeste grote merken ontwerpen de chips, maar besteden het werk uit aan bedrijven als TSM. Omdat ze hun eigen chips niet maken of fabriceren, hebben ze de naam fabless behouden. Deze nieuwe strategie betekent dat chipbedrijven zich kunnen concentreren op nieuw chipontwerp en TSM zich kan concentreren op het bouwen van de chips. In het verleden was de vraag naar chips tamelijk cyclisch. Maar naarmate slimme apparaten snel groeien en mobiele netwerken volwassen worden, is de vraag naar chips constant geworden. Dat is wat TSM toevoegt aan de lijst met slimme aandelen. Het vertraagde tijdens de pandemie, maar nu is het in overdrive. En het zal nog een hele tijd druk blijven. TSM-aandelen zijn de afgelopen 12 maanden 153% gestegen, maar het is nog steeds een behoorlijke koop en naarmate de inkomsten stijgen, wordt het een nog betere koop.

Liever wat actiever handelen met turbo's?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel TSMC

Lowe’s (NYSE:LOW)

Als je thuis vastzit, begin je te zien waar sommige huisupgrades of lang verwaarloosde projecten je aandacht beginnen te trekken. En met een lage rente worden grotere projecten ook aantrekkelijker. En dat komt allemaal ten goede aan deze grote bouwketen. Dat is de reden waarom het aandeel LOW de afgelopen 12 maanden met 103% is gestegen. Maar zelfs na die grote stap wordt LOW nog steeds verhandeld tegen een koers / winstverhouding onder de markt van 25x. Daarom behoort deze tot de categorie veilige aandelen. LOW bestaat al sinds 1946 en heeft bijna 2.200 winkels in de VS en Canada. Nu de rentetarieven waarschijnlijk al geruime tijd laag zullen blijven en meer mensen betrokken zijn bij doe-het-zelfprojecten, vooral nu de pandemie het gedrag heeft veranderd en de lentetemperaturen stijgen, zou LOW de komende kwartalen een bloeiende onderneming moeten worden. We gaan ook het grote koopseizoen voor huizen in en het aanbod is krap, maar dat kan ook veranderen. Dat zal ook de zaken een boost geven.

Deere & Co (NYSE:DE)

Hoewel het vrij eenvoudig is om CAT-apparatuur te zien tijdens het rijden door de VS, is misschien het enige andere merk dat beter zichtbaar is de groene en gele maaiers, oogstmachines, tractoren, grondfrezen en al het andere dat onder het merk John Deere valt, inclusief bosbouw- en infrastructuurmachines. . DE bestaat al sinds Andrew Jackson zijn presidentschap overdroeg aan Martin van Buren in 1837. Dat is een bedrijf dat de hoogte- en dieptepunten van de VS al bijna net zo lang bestuurt als de VS er is. En dat is precies waarom het een van de beste veilige aandelen is die er zijn. Het is ook zowel een commercieel als een consumentenmerk met diepe wortels in de landbouwsector. En niet alleen in de VS, maar het is ook een speler in 30 landen over de hele wereld, waaronder India, China, Rusland en Brazilië. DE is ook een belangrijk ESG-aandeel. DE-aandelen zijn 156% gestegen in de afgelopen 12 maanden en 39,5% sinds het begin van het jaar, maar het handelt een koers / winstverhouding van 34x.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2023

Zet de goede jaarstart van de beurs door?

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op

25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham