Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 ondergewaardeerde aandelen in Juli

7 ondergewaardeerde aandelen in Juli
9 jul 2021 om 14:19

Deze ondernemingen en de aandelen daarvan lijken flinke koopjes op deze waarderingen. In een recent artikel van InvestorPlace deelt Joel Baglole zeven aandelentips voor beursmaand Juli. Hieronder in het artikel kunt u alle aandelentips nalezen.


Hoewel de aandelenmarkten in de eerste helft van het jaar stegen, was het geen brede rally zoals we die in 2020 hebben meegemaakt. Hoewel sommige aandelen uitbraken en dit jaar enorme rally’s hadden, hadden veel andere aandelen het moeilijk. Bedrijven die vorig jaar een enorme stijging van hun aandelenkoers kenden, hebben de afgelopen maanden veel van hun winst teruggegeven. Hoewel veel aandelen op het huidige niveau overgewaardeerd lijken, zijn er nog steeds veel aandelen die extreem ondergewaardeerd zijn. En veel van die ondergewaardeerde aandelen zijn van grote namen.

Dit zijn bedrijven met een groot potentieel op lange termijn, maar waarvan de aandelenkoers om verschillende redenen op korte termijn is gestagneerd. In dit artikel bekijken we zeven ondergewaardeerde aandelen die beleggers in juli kunnen kopen als we de tweede helft van 2021 ingaan.

Apple (NASDAQ:AAPL)

Het begint nu te bewegen, maar Apple-aandelen hebben het grootste deel van dit jaar niet veel gedaan, of eigenlijk sinds de aandelen eind augustus zijn gesplitst op een vier-tegen-één-basis. Na een piek van $ 145,09 eind januari, werden AAPL-aandelen in de eerste helft van 2021 verhandeld in een bereik van $ 120 tot $ 130. De aandelen leken niet in staat om door te breken, ondanks dat de 5G-compatibele iPhone 12 van het bedrijf een nieuwe superverkoopcyclus inluidde , en Apple blijft extreem sterke inkomsten rapporteren.

In zijn laatste winstrapport rapporteerde het in Cupertino, Californië gevestigde technologiebedrijf een fiscale tweede kwartaalomzet van $ 89,6 miljard, een stijging van 54% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden gerekend op een omzet van $77,3 miljard in het kwartaal. De kwartaalwinst van Apple kwam uit op $ 1,40 per aandeel, wat ook beter was dan de voorspellingen van Wall Street.

Ondanks de geweldige resultaten kwam het AAPL-aandeel echter nauwelijks op het nieuws. Gelukkig begint het aandeel nu uit te breken, met een stijging van 12,6% in de afgelopen maand tot iets meer dan $ 140 per aandeel. Year-to-date is het aandeel 7% gestegen.

Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD)

Het andere halfgeleiderbedrijf, Advanced Micro Devices, is een technologiebedrijf dat eindelijk in beweging komt nadat het in de eerste helft van dit jaar ernstig ondergewaardeerd was. Year-to-date, AMD-aandelen zijn een lichte 2% gedaald tegen de huidige prijs van ongeveer $ 90 per aandeel. En dat na een winst van 10% in de afgelopen maand. De aandelen staan ​​nu op hetzelfde niveau als in januari. AMD heeft zeker met korting gehandeld ten opzichte van zijn belangrijkste rivaal Nvidia (NASDAQ:NVDA), wiens aandelen tot nu toe met 52% zijn gestegen.

AMD-aandelen zijn gekwetst door het huidige tekort aan halfgeleiders, omdat het moeite heeft om de vraag bij te houden in de twee belangrijkste gebieden waarop het concurreert, computergraphics en bedrijfschips. Er hangt ook een wolk boven het bedrijf terwijl het wacht op goedkeuring door de regelgevende instanties van de overname van mede-halfgeleiderchipmaker Xilinx ter waarde van $ 35 miljard.

De deal is nu in handen van Chinese regelgevers na goedkeuring van de Europese Commissie en de regering van het Verenigd Koninkrijk. Eenmaal afgerond, zou de Xilinx-deal moeten helpen om AMD naar nieuwe hoogten te stuwen. Met 1,44 heeft het AMD-aandeel een van de laagste koers-winstverhoudingen (PEG) in de halfgeleiderindustrie.

Zillow (NASDAQ:Z)

Er is momenteel een huizenhausse gaande in zowel de VS als Canada, omdat mensen uit stedelijke centra verhuizen en hun huisvestingsvoetafdruk in de buitenwijken en op het platteland willen vergroten. Dus hoe komt het dat de aandelen van Zillow, de grootste online vastgoedmarktplaats in de VS, met 12,5% zijn gedaald tot nu toe en momenteel worden verhandeld tegen $ 113,70 per aandeel?

Gevangen in de rotatie van op technologie gebaseerde aandelen naar cyclische effecten, staat Z-aandelen nu 45,5% onder het hoogste punt in 52 weken van $ 208,11 per aandeel. Terwijl de huizenprijzen in de VS zijn gestegen als gevolg van de pandemie, is het aandeel Zillow gedaald. Als er een lichtpuntje is voor de aandeelhouders van Zillow, is het dat analisten het gevoel lijken te hebben dat het aandeel een dieptepunt heeft bereikt op $ 107 per aandeel en nu langzaam begint te herstellen. Het feit dat de Z-aandelen dit jaar schade toebrachten, was het feit dat het bedrijf een grote transformatie van zijn bedrijf ondergaat, omdat het probeert de hele verkoop- en koopervaring van huizen online te verplaatsen. De aanpak van Zillow, die sterk afhankelijk is van zijn app, verstoort ook de makelaardij- en makelaarsmarkt ernstig, wat het vertrouwen in de aandelen heeft doen wankelen. Ondanks het feit dat het een disruptor is, zien veel waarnemers in de sector geweldige dingen in het verschiet voor Zillow op de lange termijn.

Draftkings (NASDAQ:DKNG)

Wat is er nodig om een ​​vonk te ontsteken onder DKNG-aandelen? Met de terugkeer van professionele en amateursporten en het opnieuw vullen van stadions met fans, werd verwacht dat de aandelenkoers van DraftKings omhoog zou schieten. Maar met $ 48,46 zit het aandeel momenteel 34,8% onder zijn hoogste punt ooit, bereikt in maart, van $ 74,38 per aandeel.

Het aandeel bleef het grootste deel van juni rond de $ 50 per aandeel hangen. Dit ondanks het feit dat analisten verwachten dat de aandelen van het bedrijf voor online sportweddenschappen zijn hoogste punt in 52 weken van $ 74,38 opnieuw zullen testen. Het hoge doel voor het aandeel is $ 105 per aandeel. Het mediane koersdoel zou een winst van 52,6% vertegenwoordigen ten opzichte van de huidige aandelenkoers.

Hoewel de meeste analisten blijven geloven dat DraftKings een grote kans op lange termijn voor de boeg heeft, is het aandeel DKNG op korte termijn gekwetst door een aantal negatieve rapporten van verschillende handelaren die shortposities hebben en erop wedden dat de aandelenkoers zal dalen. De negatieve beschuldigingen omvatten beschuldigingen van illegale gokactiviteiten en zakendoen in Iran, wat niet is toegestaan ​​voor in de VS gevestigde bedrijven. Shortsellers hebben er alle belang bij om de aandelenkoers naar beneden te duwen, en hun opmerkingen moeten sceptisch worden bekeken.

Hoewel het waar is dat de concurrentie in de online goksector toeneemt, blijft DraftKings een marktleidende positie innemen. Misschien zullen de aandelen eindelijk beginnen te stijgen zodra het NFL-voetbalseizoen dit najaar terugkeert?

Southwest Airlines (NYSE:LUV)

Het in Dallas, Texas gevestigde Southwest Airlines is de grootste lagekostenmaatschappij ter wereld en vliegt meer binnenlandse passagiers dan welke concurrerende Amerikaanse luchtvaartmaatschappij dan ook. Dus, je zou denken dat de aandelen van Southwest Airlines deze zomer van de grond zouden komen als gevaccineerde Amerikanen beginnen te vliegen voor vakantie en om familieleden te zien. Maar denk nog eens goed na.

In juni daalde het LUV-aandeel met 8% en is het sinds begin april met 16% gedaald. Op het huidige niveau van $ 51,17 per aandeel is Southwest Airlines tot nu toe nog steeds 10% gestegen, maar het aandeel heeft het de lente moeilijk gehad en is op weg naar het zomerreisseizoen.

Het grootste probleem dat de operaties van Southwest Airlines treft en de koers van het aandeel deprecieert, is een reeks recente annuleringen van vluchten. Aangezien de boekingen van vluchten de afgelopen maanden enorm zijn teruggekomen, heeft Southwest moeite gehad om zijn operationele schema soepel te laten verlopen. Het belangrijkste probleem was een personeelstekort, met name aan piloten. Ruim 600 piloten van Southwest namen VUT-pakketten af ​​die hen tijdens de pandemie in 2020 werden aangeboden. Honderden andere piloten namen vrijwillig verlof. Nu heeft Southwest Airlines moeite om voldoende piloten te bemannen, van wie velen een vernieuwde training nodig hebben om gecertificeerd te worden om weer te vliegen.

Als gevolg van de tekorten heeft Southwest Airlines in juni 2.687 vluchten geannuleerd, gemiddeld zo’n 90 vluchten per dag. Meer dan 34.000 vluchten van de luchtvaartmaatschappij liepen deze maand vertraging op. Hoewel het probleem de afgelopen weken behoorlijk groot was, houdt Southwest Airlines vol dat het personeelstekort een kortdurend probleem is. De meeste analisten lijken het erover eens te zijn dat beleggers de dip in LUV-aandelen moeten kopen en een positie moeten beginnen terwijl de aandelen ondergewaardeerd zijn.

Chewy (NYSE:CHWY)

Chewy, een online retailer van dierenvoeding en huisdiergerelateerde producten, was een veel gehypt aandeel in 2020. Toen meer mensen huisdieren kochten tijdens de pandemie en gedwongen werden om online te winkelen, profiteerde het CHWY aandeel enorm. Vorig jaar steeg de aandelenkoers van het bedrijf met 270% en was een toppresteerder. Maar na medio februari van dit jaar een recordhoogte van 120 dollar per aandeel te hebben bereikt, is het aandeel van Chewy met 34% gedaald en verandert nu van eigenaar voor slechts 79 dollar per aandeel. Het was een steile val voor een voormalige schat van Wall Street.

Het dreunen van CHWY-aandelen is gekomen ondanks het feit dat het bedrijf twee opeenvolgende kwartalen van beter dan verwachte winsten rapporteerde en het bedrijf zijn begeleiding naar boven bijstelde. Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar had Chewy iets minder dan 20 miljoen klanten, een stijging van 32% op jaarbasis. Elke klant besteedt gemiddeld $ 388 bij Chewy, een stijging van 9% ten opzichte van dezelfde periode van 2020. In termen van forward guidance zegt Chewy nu dat de omzet voor het hele jaar ongeveer $ 9 miljard zal bedragen, wat 26 is. % hoger dan de vorige schatting.

Gezien de positieve winsten en vooruitzichten, lijken Chewy-aandelen op hun huidige niveau een koopje. Het mediane koersdoel voor het aandeel is $ 99, wat vanaf hier 25,4% opwaarts suggereert.

Disney (NYSE:DIS)

De verwachtingen waren hooggespannen voor de aandelen van Disney toen het begin maart het niveau van $ 200 per aandeel doorbrak. Maar na een top van $ 203,02 per aandeel, heeft het DIS-aandeel 15,4% teruggetrokken en wordt nu verhandeld tegen $ 171,81 per aandeel. Year-to-date is het aandeel ongeveer 5% gedaald. Sinds mei is de koers van het aandeel verschoven tussen $ 175 en $ 178, en het lijkt niet in staat om boven $ 180 te breken en nog een run op $ 200 te maken.

DIS-aandelen zijn in de war sinds de Disney+ streamingdienst van het bedrijf een trage groei begon te ervaren. Na het toevoegen van meer dan 100 miljoen abonnees in minder dan 18 maanden, begint Disney+ onvermijdelijk af te koelen als hij uit de pandemie komt. Het Mouse House zegt echter nog steeds dat het tegen 2024 260 miljoen maandelijkse abonnees kan bereiken, wat concurrent Netflix zou overtreffen (NASDAQ:NFLX). Mensen lijken ook te vergeten dat Disney’s themaparken en cruisemaatschappijen deze zomer weer operationeel worden.

Misschien kan Disney zijn aandelen een vliegende start geven door het dividend dat het in 2020 heeft opgeschort om geld te besparen tijdens de pandemie opnieuw in te voeren? Het mediane koersdoel voor DIS-aandelen is $ 212 per aandeel, wat een toekomstige groei van 23,4% impliceert.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.