Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - dinsdag, 24 november 2020 16:46

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

Groeiaandelen hebben de neiging om op lange termijn beter te presteren. Dat stelt Bret Kenwell van InvestorPlace.com in zijn publicatie. Laten we eens kijken welke 7 aandelen hij aanraadt om te kopen voor het aankomende nieuwe jaar.


Toen de markt in februari zijn hoogtepunt bereikte, deden de groeiaandelen het redelijk goed. Toen het nieuwe coronavirus opkwam, werd deze groep net als de rest van de markt hard geraakt. Vanaf het dieptepunt van maart hebben groeiaandelen echter een bijna niet te stoppen run gehad. Hoewel dat behoorlijk lonend is voor investeerders, levert het wel wat hoofdpijn op. Ten eerste hebben we in ongeveer zes maanden tijd een rendement van tien jaar gezien. Als je het hebt verzilverd, geef jezelf dan een schouderklopje. Het heeft echter veel FOMO - angst om te missen - op de markt achtergelaten en dat kan instabiliteit veroorzaken.

Ten tweede leidt het tot een eventuele terugval. Groeiaandelen zijn niet immuun voor de routine 20% tot 40% correctie. Soms kan het ook dieper zijn. Met een rendement van 200%, 300%, 500% en meer kan de groep nog kwetsbaarder worden. Nu veel groeiaandelen aan het wankelen zijn, proberen beleggers erachter te komen wat ze moeten doen. De meeste van deze namen schoten omhoog doordat de Covid-19 gevallen een hoge vlucht namen. Ze vallen nu vanwege een potentieel vaccin dat oplossing biedt tegen de crisis.

Hoewel de groep een gezonde pullback zou kunnen gebruiken, is het idee dat deze aandelen nu een "verkoop" zijn omdat Covid-19 zal verdwijnen, dwaas. Het coronavirus gaat op korte termijn nergens heen en deze trends zullen op lange termijn doorzetten.

Laten we zeven groeiaandelen bekijken die het kopen waard zijn:

  • Roku (NASDAQ:ROKU)
  • Nvidia (NASDAQ:NVDA)
  • Shopify (NASDAQ:SHOP)
  • Twilio (NYSE:TWLO)
  • Fastly (NYSE:FSLY)
  • Datadog (NASDAQ:DDOG)
  • Alibaba (NYSE:BABA)

Top groeiaandelen voor 2021

Roku (NASDAQ:ROKU)

Ik ga dit slechts één keer zeggen en het zal over de hele linie gelden: de transformatie die we in technologie zien, is echt en het is duurzaam. Covid-19 creëerde geen nieuwe groeikanalen voor deze bedrijven, het versnelde gewoon de trends die al gaande waren. Consumenten en bedrijven zullen niet standaard terugvallen op minder efficiënte en duurdere opties dan nu. Ze zullen dat niet simpelweg omdat het minder handig is. Roku is een goed voorbeeld. Het snoer doorknippen is een trend die al jaren gaande is. Daarom heeft Netflix het zo goed gedaan in de aanloop naar 2020. Omdat zoveel mensen thuis blijven hangen tijdens de quarantaine of vrijwillig thuis blijven, hebben ze meer entertainmentopties nodig. Te veel investeerders denken nog steeds dat Roku "slechts een streamingstick" is. Het bedrijf verkoopt wel streamingsticks en smart-tv's met zijn technologie erin. Roku is zelfs het toonaangevende streamingapparaat in de ruimte. Het hardwaregedeelte van het bedrijf wordt echter steeds minder relevant, omdat het zijn inkomsten en brutowinst genereert uit zijn platformactiviteiten. Simpel gezegd, het Roku-kanaal blijft aan kracht winnen, terwijl advertentiedollars de groei stimuleren. Een correctie van 20% ten opzichte van de hoge post-inkomsten brengt Roku in de buurt van $ 200.

Nvidia (NASDAQ:NVDA)

Nvidia is een van mijn favoriete bedrijven. Simpel gezegd, het bouwt vandaag de ruggengraat van de technologie van morgen. Aan de positieve kant hoeven investeerders niet te wachten tot ‘morgen’ om nu groei te realiseren. Dit bedrijf heeft zijn aandelen omhoog zien schieten vanaf de dieptepunten in maart, een stijging van 200%. Dat komt omdat de groeipercentages enorm zijn versneld sinds het begin van Covid-19. Merk op dat ik zei "versneld", niet "verscheen uit het niets." Het uitgebreide portfolio van Nvidia heeft meerdere seculiere groeifactoren. Er is gamen en chips, die op dit moment robuust blijven. Er is ook het datacenter, A.I. en machine learning. Nvidia speelt een belangrijke rol in alles, van zelfrijdende auto's tot gegevensopslag en het aandrijven van de beste graphics. Hoewel het aandeel een grote vlucht heeft gehad, is het een welverdiende rally, aangezien de schattingen van inkomsten en inkomsten in de loop van de tijd blijven stijgen. Nvidia is niet een van de high-flyer groeiaandelen met een gekke waardering. Het is een stabiele groeigigant en het is er 1 om te bezitten. Als het de overname van Arm Inc. binnenhaalt, zal het  niet meer te stoppen zijn.

Shopify (NASDAQ:SHOP)

Ik herinner me dat ik in 2019 over Shopify schreef, en ik pleitte voor het bezit van de aandelen. Op dat moment bedroeg de marktkapitalisatie $ 35 miljard. De waardering was echter vrij hoog. Waardering is een enorm moeilijk punt in groeiaandelen. Alleen omdat een aandeel wordt verhandeld tegen 15 of 20 keer de omzet, wil dat nog niet zeggen dat het in de niet al te verre toekomst niet tegen 40 keer de omzet wordt verhandeld. Ik voerde echter aan dat beleggers met een langetermijnfocus Shopify zouden kunnen kopen met het vertrouwen dat het uiteindelijk een bedrijf van $ 100 miljard tot $ 120 miljard zou worden. Als het dat zou doen, zou het ons een groot rendement opleveren - ik had gewoon niet verwacht dat het tegen 2020 zou gebeuren. Simpel gezegd, Shopify verandert de manier waarop e-commerce werkt. Amazon is geweldig en het leidde tot een retailrevolutie. Maar Amazon heeft zijn tekortkomingen voor verkopers, iets dat Shopify wil verhelpen. Door handelaren controle te geven over de klantervaring en tegelijkertijd de warehousing en logistieke kant van het bedrijf uit te bouwen, combineert Shopify de voordelen van Amazon met de voordelen die het met zich meebrengt. Met een reeks verkoperservices die beschikbaar zijn om te gebruiken, bouwt het bedrijf aan een formidabele e-commercemachine die nog in de beginfase zit. Er heeft al een correctie van 20% voor Shopify plaatsgevonden. Een terugval van 30% zou het in de buurt van $ 800 brengen en vanaf nu het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde.

Twilio (NYSE:TWLO)

Een ruggengraat van technologie is communicatie. Of dat nu een bezorger is, een zakelijke e-mail of een mobiele melding. Communicatie gebeurt niet zomaar, het is een proces dat zijn eigen platform nodig heeft. Omdat we steeds meer vertrouwen op technologie, vertrouwen bedrijven steeds meer op communicatie. Dat is waar Twilio binnenkomt en het is een belangrijke weldoener geworden. Toen Covid-19 toesloeg, was het onduidelijk hoe Twilio eerlijk zou zijn. Het is duidelijk dat er veel minder meldingen zouden zijn van bedrijven als Uber. Toen Twilio echter eerder dit jaar begon met het rapporteren van inkomsten, werd het vrij duidelijk dat deze trends versnelden. Bedrijven verhoogden hun communicatie met klanten, actualiseerden ze op nieuwe protocollen en bleven in contact. De verkoop van e-commerce nam toe, evenals videostreaming en andere seculiere trends. Terwijl Airbnb en ride-sharing-bedrijven Twilio's klanten zijn, zijn dat ook bedrijven als Yelp, Twitch, Twitter, Hulu, DoorDash, Instacart, eBay, Shopify en verschillende scholen en hogescholen, onder anderen.

Fastly (NYSE:FSLY)

Fastly is een groeiaandeel dat wat stof deed opwaaien. Dit aandeel explodeerde van irrelevantie naar de voorkant van Wall Street in slechts een paar maanden tijd. Bij het wisselen van hand onder $ 12,50 op de lows, scheurde Fastly-aandelen naar $ 136,50 op het hoogste punt. Zijn liefdesverhaal met Wall Street kwam echter tot een pijnlijke scheiding. Het management gaf een teleurstellende update voor zijn activiteiten, waarbij het in wezen zei dat de voorlopige resultaten iets onder de eerdere verwachtingen zouden uitkomen. Was het een deal die groot genoeg was om een ​​pak slaag in de aandelen te rechtvaardigen? Blijkbaar. De aandelen daalden met 54% ten opzichte van de hoogtepunten, in 12 van 13 handelssessies. Alle investeerders die in die daling waren verstrikt, hebben duidelijk het gevoel dat ze in hun buik zijn geslagen. Voor degenen die het omzeilden, is het misschien tijd om een ​​positie in deze naam te gaan knabbelen. Fastly heeft uitstekende technologie en zal het waarschijnlijk heel goed doen in het edge cloud-domein. Voor degenen die niet precies weten wat dat is, is het tijd om wat onderzoek te doen. In wezen integreren bedrijven in toenemende mate edge computing en de verschillende media om de werkdruk in evenwicht te houden. Dit zorgt uiteindelijk voor een betere ervaring voor gebruikers. Het is gewoon de manier waarop de technologie vordert. Tien jaar geleden zou het internet volledig worden overweldigd door Covid-19. Dankzij technologie - zoals edge computing als slechts een onderdeel daarvan - overleeft het. De IDC voorspelt dat tegen 2022 75% van de gegevens "analyse en actie aan de rand nodig zal hebben". Ik denk dat de beste dagen van Fastly ervoor liggen, zelfs met de huidige turbulentie.

Datadog (NASDAQ:DDOG)

Laten we dit even naar buiten brengen: gegevensaandelen zijn groeiaandelen. Dat is goed nieuws voor bedrijven als Datadog, ook al wordt het aandeel niet zo goed behandeld. Het bedrijf rapporteerde zojuist de winst op 10 november en overtrof de winst- en omzetverwachtingen. Sterker nog, het bedrijf gaf Q4-richtlijnen uit die ook iets hoger lagen dan de schattingen aan de boven- en onderkant. Dus waarom wordt het aandeel dan verkocht? Ondanks de groei maken beleggers zich zorgen over een afnemende groei. Voor een groeibedrijf met een lagere waardering is dat oké, mits het algehele groeipercentage hoog genoeg is. Datadog heeft de groei. De consensusschattingen voor dit jaar en volgend jaar liggen beide boven de 30%. Het is echter een beetje verheven om 34 keer de omzet van volgend jaar. Wanneer het keldert is dit er een om op de radar te hebben. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat het zijn producten zal integreren op het Azure-platform van Microsoft. Azure is een van de grootste cloudplatforms die er zijn, dus Datadog's aanwezigheid als eersteklas service is enorm. Met andere woorden, het instellen van Datadog gebeurt automatisch bij Azure-gebruikers en op de lange termijn heeft dit een enorm potentieel voor Datadog. Maar het ziet ernaar uit dat het op korte termijn enige volatiliteit kan opvangen.

Alibaba (NYSE:BABA)

Er zijn een heleboel namen die aan het einde van onze lijst met beste groeiaandelen om te kopen hadden kunnen staan. Alibaba verdient het echter om een ​​van hen te zijn. Ten eerste bezit het bedrijf het meest dominante e-commerceplatform in China. In een land met 1,4 miljard mensen en een middenklasse zo groot als de hele Amerikaanse bevolking, is dat een ton waard. Bovendien bezit Alibaba een aandeel van een derde in Ant Group. Ondanks de IPO-hapering van de laatste, is het nog steeds een ongelooflijk waardevolle entiteit. Gooi Alibaba's ontluikende cloudbusiness, digitaal entertainment en het seculiere karakter van e-commerce erin en we hebben een grote winnaar in handen. Om die kracht aan te tonen, versloeg Alibaba de winstverwachtingen. De totale verkoop op Singles Day (GMV) bedroeg dit jaar meer dan $ 75 miljard. Dat is bijna het dubbele van de $ 38 miljard van vorig jaar. Als het gaat om toekomstige groei, verwachten analisten dat de omzet dit jaar met meer dan 45% zal groeien en volgend jaar met 31%. Met 26 keer de winstverwachtingen van dit jaar en met zoveel kansen in het verschiet, zou Alibaba een winnaar moeten zijn onder de groeiaandelen.

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2021

Het einde van het kapitalisme? – Interview Marco Knulst

januari 25, 2021

Philips ziet groei | 25 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 jan 12:17 Redactie

Philips: Kopen of Verkopen?

25 jan 11:45 Nico Bakker

TA: FUGRO Hit & Run

25 jan 07:47 Redactie

E-commerce aandelen voor 2021

23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

Het laatste beursnieuws