Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 aandelentips voor de lange termijn

7 aandelentips voor de lange termijn
4 feb 2021 om 10:00

De weg naar rijkdom ligt in het kopen en aanhouden van aandelen in goede bedrijven en de tijd voor je laten werken. Dat stelt Dana Blankenhorn, auter van InvestorPlace in een nieuw artikel. Hieronder leest u de zeven aandelentips voor de lange termijn.


Deze week, terwijl alle anderen probeerden een moord te plegen op Gamestop, kreeg ik de taak om te kijken naar aandelen die ik voor de lange termijn kon kopen. Er wordt gezocht naar aandelen die het hele decennium inkomsten zullen opleveren voor oudere beleggers en die jongere beleggers meerwaarde zullen opleveren. Ik zag in hoe nutteloos het was om meer dan 20 jaar geleden te proberen het spel op korte termijn voor mezelf te winnen. Ik ben er vast van overtuigd dat beleggers het enige moeten gebruiken dat hedgefondsen en daghandelaren niet hebben – tijd – om het spel te winnen.

Als u in de eerste 20 jaar van deze eeuw net aandelen zoals Apple, Microsoft of Home Depot hebt gekocht en aangehouden, zelfs als u begint met kleine, betaalbare posities, bent u nu op gemakkelijke straat. Handelen is een mokerslag. Je krijgt langzaamaan financiële zekerheid door te investeren in wat werkt en grote trends te zien. In het afgelopen decennium was die grote trend de Cloud.

Vorig jaar heb ik drie grote aandelen geïdentificeerd om voor het komende decennium te kopen. Dit zijn het einde van olie, het machine-internet en DNA als programmeertaal. We zien deze toekomst al uitspelen. Exxon Mobil is nu minder waard dan Salesforce. De belofte van Machine Internet helpt alleen al de Amerikaanse overheid $ 100 miljard aan 5G-licentievergoedingen te verdienen. Moderna werd enorm dankzij het vaccin dat zich richt op COVID-19-DNA. Als u de thema’s van technologie begrijpt en uw weddenschappen spreidt, kunt u dit decennium geld verdienen. Negeer het nieuws als het gaat om aandelen om te kopen. Volg de trends.

 

Beyond Meat (NASDAQ: BYND)

Beyond Meat is een winnaar op de lange termijn. We willen olie vervangen, maar we willen ook het aardgas van koeien verminderen. We zijn bezorgd over hun andere effecten, zoals ontbossing om grasland te creëren. Vegetariërs hebben ook een goed hart. Maar op korte termijn is er teveel van dit goede. Beyond handelde tegen 20 keer zijn omzet op 28 januari, na de aankondiging van een joint venture met Pepsico genaamd The PLANeT Partnership. Het idee is om de plantaardige eiwitten van Beyond te combineren met de snackexpertise van Pepsi. Pepsi kan de innovatie gebruiken. Het maakt Frito-Lay, Quaker Oats en Gatorade. Het is verstandig om koolhydraten te vervangen door eiwitten.

Analisten van JPMorgan Chase en Wells Fargo zeggen allebei dat investeerders het voordeel van deze deal voor Beyond overschatten. Maar hoe zit het met Pepsico?

Het toevoegen van plantaardige eiwitten, zelfs als poeder, aan gewone snacks of gearomatiseerde dranken, kan hun voedingsprofiel veranderen zonder hun smaak veel te veranderen. Plantaardige nacho-kaas is al een dingetje. Er zijn poeders met rundvlees, varkensvlees, melk en eieren op de markt. De uitdaging is om de alternatieven van Beyond in producten te krijgen zonder in te boeten aan smaak, en tegen een prijs die concurrerend is met wat Pepsi nu betaalt. Die uitdaging kan worden aangegaan en Pepsi zou in dat geval een grote winnaar zijn. Het enige dat gebeurt, is dat de markt een deal op lange termijn behandelt als een transactie op korte termijn. Beyond Meat is misschien ooit $ 18 miljard waard, maar alleen als de omzet minstens vier keer zo hoog is als ze zijn. Wacht tot het tot rust is gekomen voordat u koopt. Pepsi, aan de andere kant, kan vandaag worden gekocht. U krijgt een dividend van bijna 3%, wacht vijf jaar op de belofte van de joint venture en u wint. Het aandeel is niet slecht, zelfs zonder Beyond Meat. Hiermee is het nog lekkerder. Laat het gewoon ouder worden en koop het als de dip voor Beyond Meat komt.

American Tower (NYSE: AMT)

Terwijl grote 5G-aandelen om te kopen zoals AT&T, Verizon Communications en T-Mobile US koopjes blijven vanwege hun schuldniveau, handelt hun huisbaas, American Tower, als een internetaandeel. De reden is duidelijk. AMT heeft 20% van zijn omzet overgeheveld naar de netto-inkomstenlijn en teruggegeven aan aandeelhouders. In de afgelopen vijf jaar is het dividend meer dan verdubbeld. Net als de aandelenkoers. Het geheim is dat AMT is georganiseerd als een Real Estate Investment Trust (REIT). Dat zijn de regels van een REIT. Je bouwt op met schulden en deelt de winst uit in contanten. De schuld van American Tower is goedkoop. In de afgelopen zes maanden heeft het twee schulduitgiften geprijsd, een voor $ 2 miljard en een voor $ 1,75 miljard. De uitgifte van $ 2 miljard ging van start tegen prijzen van 1,3% tot 3,1% – de laatste is een bankbiljet van 30 jaar. De $ 1,75 miljard werd zelfs nog goedkoper, met $ 500 miljoen, met vervaldag in 2024, met een coupon van slechts 0,6%.

American Tower groeit ook. In november tekende het een deal om InSite Management Group, die ongeveer 3.000 sites beheert, te kopen voor $ 3,5 miljard. Vervolgens kondigde het op 14 januari een deal van $ 9,4 miljard aan om Telxius Towers, met 31.000 torens, te kopen van het Spaanse Telefonica S.A. (OTCMKTS: TEFOF). De laatste deal ging gepaard met een toezegging van $ 500 miljoen om 3.300 extra sites in Duitsland en Brazilië uit te bouwen. De deals benadrukten de risico’s op korte termijn van het bezitten van American Tower. Als het uitleenvenster dichtgaat, hebben ze problemen. In de afgelopen zes maanden, toen de rentekosten van het Amerikaanse 10-jarige biljet bijna zijn verdubbeld van 0,59% naar 1,09%, zijn de aandelen van American Tower met 14% gedaald. De weddenschap die u vandaag bij AMT plaatst, is dat het zijn torens kan beheren en premiehuur voor hen kan blijven trekken, waardoor het dividend toeneemt.

Het meest recente dividend, aangekondigd in december, bedroeg $ 1,21 / aandeel. Het vorige dividend, aangekondigd in september, bedroeg $ 1,14 / aandeel. Het huidige rendement op AMT is 2,04%. Maar het kopen van een dividendaandeel betekent het wegleggen en de tijd voor u laten werken. Vijf jaar geleden werden de aandelen verhandeld tegen $ 105, en het dividend was 51 cent. Als u toen enkele aandelen had gekocht en deze gewoon had aangehouden, vertegenwoordigen de verwachte dividenden van $ 4,84 voor volgend jaar een rendement van bijna 9,4%.

Het bezit van AMT-aandelen is als het bezitten van een obligatie. Als de rente stijgt, daalt uw eigen vermogen. Maar zolang AMT inkomsten uit zijn activa kan blijven halen, is het geld op de bank. Dat is wat inkomensbeleggers zoeken in aandelen om te kopen.

AT&T (NYSE: T)

AT&T levert een nog betere opbrengst dan American Tower, 7,23%. Het is goed gepositioneerd met 5G en de belofte van het machine-internet. Maar investeerders kopen dat nu niet. AT&T ging op 29 januari open voor $ 28,80. Hoewel de inkomsten de schattingen overtreffen, spookt het verleden nog steeds. Het is nu duidelijk dat het kopen van DirecTv en later Time Warner tot de grootste zakelijke fouten van de 21e eeuw behoorden. DirecTv kostte 67,5 miljard dollar, inclusief de overname van schulden. AT&T zocht onlangs biedingen op het actief, dat $ 15 miljard bedroeg. WarnerMedia kostte 108,7 miljard dollar, wederom inclusief schulden. De omzet van WarnerMedia daalde met 21% tijdens het meest recente kwartaal als gevolg van het doorsnijden van kabels en minder advertenties. Maar AT & T’s basisbedrijf van bewegende bits deed het goed. Het heeft in het afgelopen kwartaal 800.000 netto draadloze postpaidklanten toegevoegd. Churn was slechts 0,76%. Het bedrijf heeft ook 273.000 nieuwe klanten van AT&T Fiber toegevoegd. Comcast (NASDAQ: CMCSA), Charter Communications (NASDAQ: CHTR) en DISH Network (NASDAQ: DISH) hebben mogelijk samengewerkt om een ​​competitieve 5G-spectrumpositie te kopen, maar AT&T heeft al zijn netwerkactiva actief. Het had in het vierde kwartaal $ 2,1 miljard aan kapitaaluitgaven.

Nieuwe apparatuur zal duur zijn, maar kan op het bestaande netwerk worden vastgeschroefd, wat zeer winstgevend is. De meeste van de huidige mobiele services werken op frequenties van ongeveer 2,4 GHz, dichtbij de onderkant van de wifi die je in huis hebt. Wat 5G doet, is een spectrum openen, van oude tv-signalen op 450 MHz tot voormalig satellietspectrum op meer dan 50 GHz, tot digitale exploitatie. Dit betekent dat 5G-services kunnen worden uitgevoerd op zeer korte of zeer lange afstanden, samen met de huidige mobiele afstanden. Het betekent dat backhaul, die AT&T in overvloed heeft, belangrijker wordt. Het betekent dat er nieuwe toepassingen in fabrieken, huizen en steden komen, wat ik het machine-internet heb genoemd, op komst zijn. AT&T gaat gebukt onder zijn fouten uit het verleden. Maar er liggen ook kansen in het verschiet. Als AT&T zijn activabasis hierop kan inzetten, kunnen er in het komende decennium enorme winsten worden behaald. U kunt een rendement van 7% krijgen terwijl u wacht tot het management een aanwijzing krijgt.

Moderna (NASDAQ: MRNA)

Aan het begin van het jaar opende ik een speculatieve positie in Moderna voor ongeveer $ 110 per aandeel. Ik zag de aandelen als overgewaardeerd, maar ik had ook twee jaar lang zijn medicijnontdekkingssysteem geprezen, dat gebruikmaakt van messenger-RNA. MRNA creëert instructies die DNA, de chemische stof in het hart van het leven, gebruikt om nieuwe eiwitten te maken. Ik dacht erover om op korte termijn verlies te nemen. Maar ik geloofde ook dat het succes van zijn COVID-19-vaccin, mrna-1273, het een financiële basis zou geven om van dat mRNA-systeem te profiteren. Dus ik nam een ​​risico.

Op 29 januari handelde Moderna voor meer dan $ 170. Het COVID-19-vaccin is momenteel het populairste product ter wereld. Maar ik ga niet verkopen. De reden is de pijplijn. Moderna werkt nu aan vaccins tegen hiv, het Nipah-virus en griep. De pijplijn omvat vaccins tegen de virussen die herpes, zika, respiratoir syncytieel virus en meer veroorzaken. De pijplijn bevat ook medicijnen tegen hartaandoeningen en kanker.

Een paar jaar geleden had Moderna partners nodig die het grootste deel van de potentiële winst zouden hebben genomen om deze medicijnen te exploiteren. Nu kan het het alleen. Het versterkt zijn executive suite met mensen als Corinne Le Goff van Amgen, die hielp om drugs zoals Otezla op de markt te brengen. Moderna heeft het vaccinatiespel veranderd. Terwijl AstraZeneca productievertragingen heeft en Johnson & Johnson zijn fase drie-proef nog moet afronden, is Moderna al bezig met het opstellen van plannen voor ‘boostershots’ tegen nieuwe varianten van COVID-19, die doorgaan snel evolueren. Dat betekent dat de COVID-jus-trein misschien net het station verlaat.

Moderna CEO Stephane Bancel zegt dat COVID “voor altijd” zal bestaan, net als de griep. Dat zou jaarlijkse boosterschoten betekenen, wat betekent dat het COVID-succes van Moderna duurzaam is. Terwijl de huidige prijs van Moderna is gebaseerd op een witgloeiende aandelenmarkt, en op de veronderstelling dat de concurrentie in stof kan veranderen. Ik vind het leuk tussen aandelen om voor de lange termijn te kopen. Als we het hebben over DNA als programmeertaal, dan spreekt Moderna die taal.

Amazon (NASDAQ: AMZN)

In mijn straat zijn blauwe Amazon-vrachtwagens net zo vertrouwd geworden als de postbode. Nu de grootste van de Cloud Czars qua omzet (Apple verslaat) en de op een na grootste retailer ter wereld (achter alleen Walmart), heeft Amazon zichzelf tijdens de pandemie bewezen als essentiële infrastructuur. Investeerders zijn er rijkelijk voor beloond. Amazon is een winstmachine geworden. Het is te wijten aan het rapporteren van de inkomsten op 2 februari. Er wordt een nettowinst van $ 7,26 / aandeel verwacht, op een omzet van $ 120 miljard. Maar er is een ‘fluistercijfer’ op de inkomsten, een makelaar zou alleen maar aan hun vrienden vertellen: $ 10,45. Amazon is nu zo groot dat het zich enkele mislukkingen kan veroorloven. Een recent Placer.ai-rapport belicht zo’n mislukking, Whole Foods. De supermarktketen Amazon betaalde in 2017 13,4 miljard dollar en heeft zwaar geleden onder de pandemie. De bezoeken halveren op het hoogtepunt van de pandemie en waren in december nog steeds met 16% gedaald. Maar wie maakt het uit? Het verkeer in de magazijnen van Amazon is in oktober met 50% gestegen dankzij een late Prime Day, en nog steeds met een derde tijdens Kerstmis, meer dan goedgemaakt.

Amazon heeft zich ook aangepast, waardoor online boodschappen onderdeel worden van de Prime-service en een tweede supermarktketen wordt gelanceerd, Amazon Go genaamd. Hetzelfde patroon is te zien in een andere mislukking, Haven Health. De inspanning om de gezondheidszorg te transformeren, die met veel tamtam samen met JPMorgan Chase en Berkshire Hathaway werd gelanceerd, wordt stilletjes afgeblazen. Maar Amazon’s Pharmacy, gevoed door de overname van PillPack in 2018, groeit vrolijk verder.

Ondanks zijn omvang en zijn leidende positie op het gebied van cloud, spraakinterfaces en infrastructuur, heeft Amazon nog steeds te maken met concurrentie. Dat is goed nieuws. Het is het bewijs dat beschuldigingen van monopolie misplaatst zijn. Zijn technologie geeft het een voordeel ten opzichte van iedereen. Amazon groeit nog steeds op schaal met 35% per jaar. De winstgevendheid groeit alleen maar. Zelfs met $ 3.300 / aandeel is Amazon nog steeds een van de beste aandelen om te kopen. Stel je voor wat het zou kunnen zijn met een splitsing en een dividend.

Microsoft (NASDAQ: MSFT)

Microsoft wordt steeds sterker. Uit de publicatie van de inkomsten in december blijkt dat het nettoresultaat jaar op jaar met 33% is gestegen tot $ 15,4 miljard, bij 17% meer inkomsten, of $ 43,1 miljard. Meer dan een derde van elke dollar die binnenkwam, viel op de netto-inkomstenlijn. Samen met Amazon en Alphabet heeft Microsoft nu de helft van alle clouddatacenters ter wereld. In 2020, terwijl iedereen het had over Zoom Video, greep Microsoft bijna vijf keer meer van de Unified Communications as a Service (UCaaS) -markt.

Hoewel het advertentienetwerk van Microsoft’s LinkedIn minder afhankelijk is van advertenties dan aandelen om te kopen, zoals Facebook of Alphabet, bereikt het een recordkwartaal, met een omzet van $ 2,58 miljard. Microsoft betaalde in 2016 $ 26,4 miljard voor Linkedin en dat werd bekritiseerd. Zelfs zijn zoekbedrijf, klein naast dat van Alphabet, trok $ 2,1 miljard. Het kwartaal van Microsoft was over de hele linie sterk. De release van het bedrijf was gericht op de cloud, maar de Xbox-game-unit had ook een groot kwartaal. De omzet daar kwam uit op $ 15,1 miljard. De enige zorg die iemand over Microsoft kan hebben, is de waardering ervan. Investeerders betalen meer dan 10 keer de omzet en 37 keer de winst voor Microsoft-aandelen. Maar zelfs dat is meer een kritiek op de markt dan op het bedrijf. De gemiddelde koers-winstverhouding op de NASDAQ is bijna 26x en de resultaten van Microsoft zijn superieur.

Lowe’s (NYSE: LOW)

De grootste verandering die door de pandemie is aangebracht, betreft het gebruik van onroerend goed. De huurprijzen voor kantoren en winkels zijn gedaald, de tarieven voor magazijnen en woningen zijn gestegen. Weinigen profiteren zo veel als Lowe’s uit Charlotte. Sinds CEO Marvin Ellison, een voormalig directeur van Home Depot, in 2018 werd aangenomen, is Lowe’s een groot succes geworden. Het aandeel is 83% gestegen ten opzichte van zijn horloge, tegen een stijging van 46% voor zijn in Atlanta gevestigde rivaal. Het momentum van de pandemie is voortgezet. Maar de voorraad van Lowe is nog steeds goedkoper dan Home Depot. De sleutel tot de opkomst van Lowe is het diepe zuiden, volgens een recent witboek van Placer.ai. Het voetverkeer is met bijna 20% gestegen in Louisiana, Mississippi, Alabama en Arkansas, waar Lowe’s sterker is. (Het marktaandeel in Mississippi is bijna tweemaal dat van Home Depot.)

Lowe’s heeft ook geleerd hoe hij zijn beste klanten kan bedienen met een loyaliteitsprogramma genaamd Lowe’s for Pros, gelanceerd in juli. Ongeveer 63% van de winkelbezoeken is nu afkomstig van stamgasten, een cijfer dat alleen wordt geëvenaard door Home Depot en Menards, een particuliere keten in het Upper Midwest. Het voetverkeer van Lowe is sinds juni constant hoger dan dat van Home Depot, hoewel het verschil in het meest recente kwartaal kleiner werd. Lowe’s wordt rijkelijk gewaardeerd in vergelijking met de markt, maar volgens Trefis nog steeds ondergewaardeerd in vergelijking met Home Depot. Lowe’s trad op 26 januari in de handel en verkocht voor $ 172 / aandeel. Dat is een marktkapitalisatie van $ 127,5 miljard op een geschatte omzet van $ 72 miljard in het boekjaar 2021. (Het fiscale jaar loopt van februari tot januari, zoals voor veel retailers geldt.) Retailers vinden dit een rijke waardering. Het is 1,76 keer de omzet en 24 keer de verkoop. Maar Home Depot verkoopt voor bijna 2,5 keer zijn omzet.

Analist Simeon Gutman van Morgan Stanley zei in december dat het aandeel van Lowe met nog eens 40% zou kunnen stijgen. Sinds hij die call heeft gemaakt, is Lowe’s 16% gestegen, terwijl Home Depot 7,6% is gestegen. Lowe’s blijft marktaandeel winnen. Het bedrijf is erin geslaagd om de marges te verbeteren, zelfs door de salarissen te verhogen. De outperformance van het aandeel is volgens Zack’s in 2021 voortgezet. Het is zo heet dat het de prestaties van Amazon de afgelopen zes maanden heeft verdubbeld. Zowel Lowe’s als HD worden momenteel rijkelijk gewaardeerd. Sommige voordelen van de pandemie zijn vrijwel zeker van tijdelijke aard. Ik denk dat Home Depot nog steeds een voorsprong heeft onder professionele aannemers. Ellison heeft uitstekend werk verricht door de merchandising van Lowe te verbeteren, vooral online, door de ketting nek-aan-nek te brengen met zijn grotere rivaal. Een conservatieve belegger kan beide aandelen met vertrouwen kopen.

 


Op het moment van publicatie had Dana Blankenhorn longaandelen in AMZN, MSFT, AAPL, MRNA en T. Dana Blankenhorn is sinds 1978 financieel en technologiejournalist. Hij is de auteur van Technology’s Big Bang: Yesterday, Today and Tomorrow with Moore’s Law.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.