Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

7 aandelen om nu te kopen

7 aandelen om nu te kopen
14 mei 2021 om 07:30

Met de heropening van de economie is dit het perfecte moment om te profiteren van goede aankopen op de aandelenmarkt. Volgens Faizan Farooque van InvestorPlace zijn dit de aandelen die je moet hebben. Dat stelt hij in een recent artikel. Hieronder leest u alle 7 aandelentips!


Wanneer de markten exploderen, zijn waardebeleggers consequent op zoek naar aandelen om nu te midden van de hectiek te kopen. De waarderingen van groeiaandelen zijn momenteel torenhoog. Nu de economie weer opengaat, denk ik echter dat dit het perfecte moment is om te profiteren van de keuzes die een grote waarde hebben, die al een tijdje depressief zijn gebleven. Dus als u als belegger zich zorgen maakt over de impact van inflatie en stijgende rentetarieven, is de relatieve veiligheid van waardeaandelen precies wat uw portefeuille nodig heeft. Investeerders hebben nu weer energie, financiële dienstverlening en industrie en dienstverlening in het vizier. U mag verwachten dat deze aandelen u ook in de zomer belonen met prijsstijging. Met dat alles in gedachten, is hier een handvol van de beste aandelen die u nu kunt kopen om het economische herstel te ondersteunen:

Laten we nu eens een duik nemen en ze allemaal eens nader bekijken. Aandelen die u nu kunt kopen:

PulteGroup (NYSE: PHM)

PulteGroup is een van de grootste huizenbouwers in de Verenigde Staten. PHM-aandelen zijn een uitstekende keuze te midden van een bloeiende Amerikaanse huizenmarkt, die enorm profiteert van de opgekropte vraag en historisch lage hypotheekrentes. In feite heeft de roodgloeiende markt geleid tot een tekort aan hout in de VS en een bonanza voor houtaandelen. Daarom ben ik niet verbaasd dat analisten zo optimistisch zijn over dit aandeel. Als je deze koopt, verwacht dan een mooie mix van momentum en waarde. Het aandeel PHM is de afgelopen drie maanden met 27,7% gestegen, maar wordt nog steeds verhandeld tegen slechts 8,5 keer de koers-winstverhouding (K / W). Vorig jaar groeiden de bottom line en de top line met respectievelijk 28,9% en 8%. Vooruitkijkend, is het belangrijkste probleem waarmee het bedrijf te maken krijgt, ervoor te zorgen dat het regelmatig eenheden kan leveren, omdat de vraag op dit moment hoogtij viert.

Synchrony Financial (NYSE: SYF)

Beleggers met arme ogen in de financiële dienstverlening zullen Synchrony Financial een bekende naam vinden sinds het is ontstaan ​​uit de retailfinancieringsactiviteiten van GE Capital. Op het moment van schrijven is het bedrijf echter de grootste Amerikaanse private label creditcardaanbieder. Financiële aandelen zijn altijd relatief veilige beleggingen. En Synchrony is uit dezelfde stof gesneden. In de afgelopen drie jaar is de winst per aandeel (WPA) gemiddeld met 10,4% gestegen, ondersteund door een respectabele omzetgroei. Het is echter belangrijk op te merken dat dit absoluut een waardespel is. Het afgelopen jaar was niet goed voor het bedrijf vanwege lagere financieringskosten en late vergoedingen. Bovendien meldde het bedrijf in maart dat het een van zijn grootste klanten verloor, The Gap (NYSE: GPS), niet bepaald goed nieuws. De financiële dienstverlener voor consumenten zei echter dat het verlies van Gap EPS-neutraal zou zijn en dat het ongeveer $ 1 miljard aan kapitaal vrijmaakt dat het elders kan gebruiken. Het aandeel is de afgelopen drie maanden met 24,9% gestegen. En ondanks deze fenomenale groei worden de aandelen verhandeld tegen 8,4 keer de voorwaartse koers / winstverhouding.

Camping World Holdings (NYSE: CWH)

Een van de grote winnaars van de pandemie is Camping World Holdings, dat recreatievoertuigen en reserveonderdelen verkoopt. Er was weinig te maken met mensen die vastzaten in hun huizen, maar ze maakten een roadtrip of ervaar het buitenleven. Dit alles in overweging nemend, vind ik het verrassend dat deze nog steeds positief is. Maar analisten lijken zo te denken. Hun logica is simpel. De vraag naar campers stijgt enorm. Daarnaast heeft het een platform gecreëerd om particuliere kortetermijnverhuur van campers mogelijk te maken, vergelijkbaar met het bedrijfsmodel van Airbnb (NASDAQ: ABNB). Als gevolg hiervan voorspellen de schattingen van analisten die door Refinitiv worden gevolgd een groei van 20,6% en 26,1% voor fiscaal 2021 en 2022. Na een tijdje lijkt het erop dat er aanzienlijke rugwind is waar het bedrijf van kan profiteren, waardoor CWH een van mijn beste aandelen is om op dit moment te kopen.

Occidental Petroleum (NYSE: OXY)

De pandemie verwoestte vorig jaar de wereldwijde vraag naar energie. Het was een dubbele klap voor de industrie, aangezien het al te kampen had met een overvloed aan aanvoer. Het werd zo erg dat de prijs van oliefutures even een tijdje negatief werd. Nu de vaccinaties echter worden ingevoerd, vertonen Occidental Petroleum, een in Houston gevestigde olie- en gasproducent, en andere bedrijven in de ruimte tekenen van leven. De aandelen hebben een jaarrendement van 78,6% ondanks het struikelen van het bedrijf in de afgelopen kwartalen. Toch heeft Occidental Petroleum een ​​benijdenswaardige staat van dienst in de olie- en gassector. En investeerders begrijpen dat Occidental nog steeds bezig is met de overname van Anadarko Petroleum met schulden voor $ 57 miljard. Over het algemeen, als u optimistisch bent over het herstel van de olie- en gassector, is OXY-aandelen een van de beste aandelen die u op dit moment kunt kopen.

Mastercard (NYSE: MA)

Een close-up shot van Mastercard (MA) creditcards of betaalpassen. Bron: Alexander Yakimov / Shutterstock.com Mastercard is een vaste waarde in de meeste lijsten met aandelen die op dit moment te koop zijn. De multinationale financiële dienstverlener zal echter steeds sterker worden dankzij nieuwe stimuleringsfondsen en de daling van de werkloosheidscijfers. Reizen en toerisme zullen naar verwachting ook dramatisch verbeteren in de komende kwartalen als gevolg van de uitgebreide introductie van vaccins. Vanwege deze ontwikkelingen zullen creditcardmaatschappijen enorm profiteren omdat ze vergoedingen innen op toenemende transacties. Bovendien is de verschuiving naar girale betalingen een seculiere rugwind. Deze pandemie heeft het alleen maar versterkt. Dus hoe je het ook bekijkt, Mastercard is een zekere winnaar. Naast de hierboven genoemde punten, verwachten analisten dat de inkomsten voor Mastercard met 20,4% en 43,9% zullen stijgen in 2021 en 2022. Voor mij is dat een bewijs van het bedrijfsmodel van het bedrijf, aangezien Mastercard zelf een behoorlijk volwassen onderneming is. Normaal gesproken zou u in dit stadium niet zo’n groei met dubbele cijfers verwachten. Maar nogmaals, Mastercard is niet zomaar een bedrijf.

Chevron (NYSE: CVX)

Onze volgende inzending gaat helemaal over opgekropte vraag vanwege de aard van deze crisis. Als u in dit stadium cabinekoorts heeft, bent u niet de enige. Mensen staan ​​te popelen om door de lucht, over land en over zee te reizen, wat leidt tot een onvermijdelijke toename van de vraag naar olie. We zien deze trend al op veel manieren, met olieprijzen die naar het noorden gaan, en we zitten nog niet eens in het zomerseizoen. Dus reizen, transport en productie evolueren naar groenere weiden na een van de meest uitdagende jaren ooit voor deze industrieën. Afgezien van al deze katalysatoren, moet je Chevron ook prijzen voor zijn onberispelijke uitbetalingsrecord. De energiegigant is lid van de exclusieve Dividend Aristocrats – een bedrijf dat genoteerd staat op de S&P 500 en dat zijn dividend gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren heeft betaald en verhoogd. CVX-aandelen zullen daarom aantrekkelijk zijn voor zowel inkomensbeleggers als mensen die op zoek zijn naar value plays.

Caterpillar (NYSE: CAT)

We poetsen deze lijst af met een ander ommekeer. Nu de pandemie naar de achtergrond verdwijnt, zullen we een explosieve stijging van de vraag naar natuurlijke hulpbronnen zoals olie en koper zien. Bovendien zal het infrastructuurplan van president Joe Biden van $ 2 biljoen alleen bedrijven als Caterpillar helpen, een toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur. Dit gaat investeerders niet uit het oog. CAT presteerde het afgelopen jaar 74,3% beter dan de S&P 500 en zijn sector met 49,3%. Dit ondanks een daling van de winst per aandeel en de omzet met 42,3% en 18,1% tijdens dezelfde periode. Elk van de vier te rapporteren segmenten van het bedrijf zullen echter enorm profiteren van het bredere economische herstel. Met dat in gedachten is dit het juiste moment om deze aandelen te kopen, aangezien er nog veel meer te exploiteren is.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.