Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - donderdag, 9 april 2020 16:25

5 sterkte aandelen in coronatijd

Maya Sasson van Investorplace.com heeft 5 aandelen uitgezocht die het hoofd boven water houden in deze tijd van ongekende volatiliteit. Deze aandelen hebben veel opwaarts potentieel, waardoor ze wellicht interessant kunnen zijn voor u.


Een nieuwe dag op Wall Street; weer een dramatische schommeling van aandelen. Met een nieuwe dag van winsten na de grote verliezen van de vorige dag vragen beleggers zich wereldwijd hetzelfde af: blijft deze recente periode van intense volatiliteit er? Gedreven door de vrees, welke alles te maken heeft met het coronavirus, zijn aandelenkoersen aan een achtbaanrit begonnen die S&P 500 heeft zien heen en weer springen, tussen rood en groen.

Rustig, dit is niet het moment om in paniek te raken. De analisten van Wall Street herinneren de beleggers eraan dat als ze een stap terug doen en zich concentreren op het grotere geheel, het niet allemaal onheil en somberheid is. Verborgen tussen het puin zijn er nog steeds edelstenen te vinden. We verwijzen naar de namen die, in tegenstelling tot de bredere markt, erin geslaagd zijn om te blijven drijven te midden van de voortdurende volksgezondheidscrisis.

Met dit in gedachten riepen we de analistengemeenschap op voor begeleiding en gebruikten we de ‘’TipRanks Stock Screener’’ tool om vijf aandelen aan te wijzen die te midden van alle chaos stand houden. Niet alleen heeft elk van hen aanzienlijke steun gekregen van verschillende profs, maar deze aandelen hebben ook een aantal opmerkelijke opwaartse mogelijkheden van de huidige niveaus. Hier zijn alle details.

Moderna (MRNA)

Dit bio-tech aandeel heeft de laatste tijd hier en daar de krantenkoppen gehaald dankzij de inspanningen om een COVID-19-vaccin te ontwikkelen. Moderna (NASDAQ:MRNA), gespecialiseerd in het gebruik van messenger RNA (mRNA), om de eigen cellen van patiënten te instrueren om zo de nodige eiwitten te produceren en om ziekten af te weren, is de laatste maand met 34% gestegen, waarbij de analistengemeenschap wedde dat er meer winst te behalen valt.

Op 16 maart kondigde het MRNA aan dat de eerste gezonde patiënt in de Fase 1-studie van zijn mRNA-1273-vaccin kandidaat voor COVID-19 was gedoseerd. De analist Edward Tenthoff van Piper Sandler stelt dat deze ontwikkeling een belangrijke stap voorwaarts is, aangezien de resulterende klinische gegevens, welke aankomende zomer openbaar worden, het bedrijf konden toestaan om een grotere, registratieproef zodra deze daling te beginnen.

Mocht het experimentele vaccin effectief blijken te zijn, dan denkt Tenthoff dat MRNA in de komende tien jaar "meerdere eersteklas" vaccins tegen andere infectieziekten zou kunnen ontwerpen. In lijn met zijn optimistische kijk herhaalde de vijfsterrenanalist zijn oproep, om nog maar te zwijgen over het prijsdoel van 32 tot 34 dollar, wat neerkomt op 34% opwaarts potentieel.

Analisten op dezelfde golflengte. Zijn sterke consensusbeoordeling splitst zich op in 6 buys en 2 holds, die in de laatste drie maanden zijn toegewezen. Bovendien brengt het gemiddelde koersdoel van $31,67 de potentiële opwaartse groei naar 27%. Naarmate meer analisten hun koersdoel aanpassen om zo rekening te houden met de recente koersbewegingen, zal dit cijfer stijgen.

Novavax (NVAX)

Op dezelfde manier is het biotech bedrijf Novavax (NASDAQ: NVAX) de strijd tegen COVID-19 aangegaan, en houdt hierin sterk stand met een winst van 236% op jaarbasis.

Het kondigde onlangs aan dat de coalitie voor de innovaties van de epidemische voorbereiding (CEPI) een toelage van $4 miljoen had gegeven om een vaccin tegen het dodelijke virus te ontwikkelen. Dat gezegd hebbende heeft de analist de andere product kandidaat van het bedrijf als zijnde de drijvende kracht achter zijn thesis aangehaald.

Novavax is tegen het einde van het eerste kwartaal van 2020 bevoegd om Fase 3 NanoFlu gegevens uit te lezen. NanoFlu, zijn kandidaat voor recombinant quadrivalent seizoensgriepvaccin, wordt geëvalueerd met zijn gepatenteerde Matrix-M-adjuvans bij patiënten van minstens 65 jaar oud om de immunogeniciteit en veiligheid ervan te bepalen in vergelijking met een in de VS erkend quadrivalent influenzavaccin (Fluzone Quadrivalent).

Met het oog op NVAX voor Cantor Fitzgerald schreef analist Charles Duncan: "Wij beschouwen dit als risico verminderend, omdat Fase 2 onderzoek heeft aangetoond dat NanoFlu een grotere respons had tegen de homologe en afwijkende H3N2-stam vergeleken met de Fluzone High Dose (HD).

Als de resultaten gunstig zijn kan het bedrijf een BLA indienen, zodat het een vergunning kan krijgen en een Fase 3 effectiviteitsonderzoek kan starten. Op basis van alles wat NVAX heeft gedaan heeft Duncan een upgrade van de beoordeling uitgedeeld, van Neutraal naar Overgewicht. Ook hief hij het prijsdoel op van $6 tot $16. Dit nieuwe doel impliceert dat de aandelen in het volgende jaar 18% zouden kunnen schommelen.

Met honderd procent steun (of vijf koopwaarderingen om precies te zijn) is het bericht duidelijk: NVAX is een goede aankoop. Het gemiddelde koersdoel van $ 15,25 zet het opwaarts potentieel op 10%.

Vaxart (VXRT) 

Vaxart (NASDAQ: VXRT), dat ook in de gezondheidszorg zit, is erin geslaagd zich te onderscheiden van zijn concurrenten door een unieke aanpak. Dit houdt in dat er tabletten worden gebruikt in plaats van injecties om vaccins af te leveren. Met maar liefst 371% van het jaar tot nu toe is het geen wonder dat Vaxart de interesse heeft getrokken op Wall Street.

Meer goed nieuws kwam op 18 maart, nadat het bedrijf verklaarde dat een de deal met Emergent BioSolutions heeft afgesloten. Op basis van de voorwaarden van de overeenkomst zal Emergent zijn diensten voor contractontwikkeling en fabricage (CDMO) van moleculen op de markt gebruiken om Vaxart's kandidaat voor oraal vaccin voor COVID-19 te bevorderen. Het experimentele vaccin maakt gebruik van het VAAST-technologieplatform van VXRT.

Over de implicaties van deze ontwikkeling zei H.C. Wainwright's Vernon Bernardino: "Hoewel we op dit moment geen enkele bijdrage van de potentiële toekomstige verkoop van een oraal COVID-19 vaccin modelleren, beschouwen we de overeenkomst van Vaxart met Emergent als positief, omdat het tegemoetkomt aan de behoefte van het bedrijf aan toekomstige schaalbaarheid en de expertise van Emergent op het gebied van grootschalige productie benut... we zoeken naar een mogelijke start van een Fase 1 klinische studie in de eerste helft van 2020 als een positieve katalysator".

Bovendien is het ontwerp van het vaccin volgens Bernardino bijzonder veelbelovend als het om COVID-19 gaat. "Wij geloven dat een vaccin voor orale toediening zeer gedifferentieerd zou zijn en dat het in de toekomst van groot nut zou kunnen zijn voor de controle en preventie van COVID-19, met name in gevallen van fecaal-orale overdracht", legde hij uit.

Tot op dit moment houdt H.C. Wainwright zijn standpunt vast over zowel zijn ‘’aankoopaanbeveling’’ als het koersdoel van $3. Als dit koersdoel wordt gehaald zou een mogelijke winst van 74% voor twaalf maanden mogelijk zijn.

Zoom Video (ZM) 

Nu er thuis meer gewerkt wordt heeft het klantenbestand van Zoom Video's (NASDAQ:ZM) zich snel uitgebreid te midden van het begin van de volksgezondheidscrisis. De aandelen van het video conferentiebedrijf zijn tot nu toe met 134% gestegen. Eén analist is van mening dat het lange-termijn groeiverhaal nog maar net begonnen is.

J.P. Morgan analist Sterling Auty merkt op dat dit kwartaal een gebruikspiek heeft gezien als gevolg van COVID-19-geïnduceerde werk- en reisbeperkingen. Echter kan een deel van de hype rond het bedrijf enigszins overblazen.

Het grootste deel van de winst kwam door het gebruik van de gratis dienst, in plaats van het betalen van klanten. Hierdoor heeft het geen materiële invloed gehad op de resultaten van het vierde kwartaal. Dit gezegd hebbende; Auty denkt dat een toename, zelfs in gratis gebruik, zich zal vertalen in een betere marktpenetratie op lange termijn.

Vervolgens zei Auty: "Wij zijn van mening dat de uitbraak van het virus ZoomLoad de kans biedt om te laten zien hoe hun product 'werkt', en wat een potentiële drijfveer is voor de inkomsten op lange termijn in Azië, welke nog steeds relatief onder gepenetreerd is".

Ook moet worden opgemerkt dat het bedrijf voor het derde kwartaal op rij 7.800 netto-klanten heeft verworven met meer dan 11 werknemers, en dat Zoom Phone slechts een jaar na de lancering meer dan 2.900 klanten heeft met meer dan 10 werknemers. ZM meldde GA ook voor nog eens 11 landen voor Zoom Phone, wat het totaal op 18 brengt. Dit bracht Auty ertoe om te verklaren; ‘’We blijven geloven dat het gebruik van Zoom Phone een extra hefboom kan zijn voor potentiele groei. ”

Het is dan ook logisch dat Auty positief blijft over ZM. Samen met zijn 'overweight'-call verhoogde hij het prijsdoel van $ 125 naar $ 150.

Zoals ook geldt voor de rest zijn de meningen nogal gevarieerd. De gemiddelde consensusbeoordeling voor kopen is onderverdeeld in 6 "buys", 11 "holds" en één "sell", welke in de afgelopen drie maanden zijn uitgegeven.

Roku (ROKU) 

Net als Zoom staat Roku (NASDAQ:ROKU) ook op het punt om het gebruik ervan uit te breiden als mensen op zoek zijn naar entertainmentopties om zo het thuis vastzitten draaglijker te maken. Zodanig zijn de aandelen in de afgelopen vijf dagen met 36% gestegen, en sommige analisten hebben dit geïnterpreteerd door te zeggen; de toekomst ziet er rooskleurig uit.

Analist Laura Martin (schrijvend voor Needham) gelooft dat Roku de sterkste positie heeft in de op advertentie gebaseerde video on demand (AVOD) omgeving. Het heeft een aanzienlijk bereik met zijn geïnstalleerde basis van 37 miljoen unieke Amerikaanse huizen, welke 45% van de streaming van de VS vertegenwoordigt.

Doordat het Roku-kanaal al zijn content aan elke AVOD-app verkoopt op zijn platform zijn de gegevens van Roku superieur. Hierdoo kan het kanaal zijn advertenties effectiever neerzetten dan zijn concurrenten. Martin voegde hieraan toe: "Elke concurrent met minder of lagere kwaliteit datapunten dan Roku loopt snel achter, waardoor het bijna onmogelijk is om Roku na verloop van tijd in te halen".

Bovendien, zo argumenteerde Martin; "Wij geloven dat een gratis ad-gedreven streamingdienst waarde toevoegt aan SVOD door; 1) Spotify heeft bewezen dat een gratis dienst de aankooptrechter verbreedt, wat goedkope sub-groei voor zusterabonnementen video on demand (SVOD) diensten aandrijft; 2) naarmate de consument meer uren besteedt aan het bekijken van SVOD-diensten zonder advertenties, worden de voordeelunits waardevoller vanwege de zeldzaamheidswaarde; en, 3) er is momenteel ongeveer $70 miljard per jaar aan voordeelinkomsten op lineaire TV, en de consensusschattingen zijn dat veel hiervan het publiek naar AVOD zal volgen, wat een betekenisvolle economische opwaartse trend suggereert. ”

Aansluitend met haar statement liet Martin zowel een aanbeveling achter als een koersdoel van $200 op het aandeel. Dit koersdoel geeft haar vertrouwen in Roku om in de komende twaalf maanden 106% omhoog te schieten.

De Aandeelhouder TV

juli 7, 2020

AEX 7 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 7, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Steun en Weerstand

juli 7, 2020

Tesla trekt shorts vacuüm | 7 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 6, 2020

AEX 6 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 jul 10:49 Nico Bakker

Nieuwe SBM Offshore bullenparade

06 jul 10:18 Marco Knulst

Economie adhv gezelschapsspellen

06 jul 09:23 Van Eck

Een gouden ster voor junior mijnbouw bedrijven

06 jul 09:00 Martijn Rozemuller

De kansen van de roze rentewolk

02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil