Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

5 dividendaandelen voor een ‘Biden Bull Markt’

5 dividendaandelen voor een ‘Biden Bull Markt’
21 dec 2020 om 07:00

Dividendaandelen hebben in het verleden veel beter gepresteerd dan hun niet-dividendbetalende concurrenten. Sean Williams van TheMotleyFool schrijft in zijn artikel over 5 dividendaandelen die waarschijnlijk zullen profiteren van Joe Biden als nieuwe Amerikaanse president.


Over minder dan zeven weken zal het presidentschap van Donald Trump eindigen en zal de gekozen president Joe Biden worden beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten. Wall Street is meestal geen grote fan van verandering, maar dit is een zeldzaam geval waarin de sterren lijken te zijn uitgelijnd met de aandelenmarkt. Een voorzitterschap van Biden zal waarschijnlijk resulteren in extra fiscale stimuleringsmaatregelen om de coronavirusziekte 2019 te bestrijden (COVID-19). In combinatie met de belofte van de Federal Reserve om de rentetarieven tot ten minste 2023 nabij historische dieptepunten te houden, is de tafel klaar voor het gedijen van aandelen. Bovendien verwacht Wall Street een verdeeld congres. Als een Republikeinse kandidaat slechts een van de twee resterende Senaatszetels wint bij de tweede verkiezingen in Georgië in de eerste week van januari, zal de GOP een meerderheid in de Senaat hebben. Dat betekent dat de grote belastingverhogingen van Biden waarschijnlijk geen wet zullen worden. De status quo is positief voor het Amerikaanse bedrijfsleven.

Welk type aandelen moet u kopen om te profiteren van een Biden-bullmarkt? Als u aan dividendaandelen dacht, bent u waarschijnlijk op een winnend pad. Historisch gezien draaien dividendaandelen cirkels rond aandelen die geen dividend uitkeren. In 2013 publiceerde J.P. Morgan Asset Management een rapport waarin de rendementen werden vergeleken van bedrijven die tussen 1972 en 2012 een dividend initiëren en laten groeien met vergelijkbare bedrijven zonder dividend. De dividendbetalende aandelen genereerden een jaarrendement van 9,5% over deze periode van vier decennia, wat bijna vijf keer beter was dan de 1,6% jaarlijkse winst voor niet-dividendaandelen. Waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, zijn doorgaans ook winstgevend en hebben relatief transparante groeivooruitzichten op lange termijn. Als u uw portefeuille wilt opvullen met een serieus inkomen, raad ik u aan de volgende vijf dividendaandelen te kopen voor een Biden-bullmarkt

AT&T

De hoogtijdagen van de groei zijn misschien allang voorbij, maar dat is geen reden voor inkomenszoekers om een ​​kans om in te kopen bij telecomgigant AT&T (NYSE: T) af te slaan voor negen keer de verwachte winst van Wall Street. Hoewel ik er vrij zeker van ben dat AT&T niet kan wachten tot de consumentenuitgaven weer aantrekken, zal de grootste katalysator tijdens een Biden-voorzitterschap de voortdurende uitrol van 5G-netwerken zijn. Het is tien jaar geleden dat draadloze bedrijven hun infrastructuur hebben geüpgraded, wat suggereert dat consumenten en bedrijven graag zullen profiteren van hogere downloadsnelheden. We zouden een meerjarige technologische upgradecyclus moeten zien die AT & T’s hogere marge, datagestuurde draadloze segment helpt boeien. Lage vennootschapsbelastingtarieven zullen AT&T ook helpen om zijn schuldenlast te blijven verminderen, terwijl het zich richt op initiatieven voor hogere groei, zoals streaming. AT&T lanceerde eind mei HBO Max en heeft half oktober 8,6 miljoen klanten hun abonnementen geactiveerd. Het rendement van 7,2% dat door AT&T wordt aangeboden, ziet er buitengewoon veilig uit en het zou uw initiële investering in tien jaar kunnen verdubbelen als u opnieuw investeert.

Altria Groep

Met de opkomst van ESG-beleggingen zijn tabaksaandelen niet voor iedereen weggelegd. Als het bezit van vice-aandelen echter geen probleem is, dan is Altria Group een dividendaandeel met een zeer hoog rendement dat kan worden gekocht voor een Biden-bullmarkt. Ondanks dat de Amerikaanse rokerscijfers voor volwassen sigaretten in 2019 een dieptepunt van 14% bereikten, blijven de top en bottom line van Altria vooruitgaan, zij het bescheiden. De verslavende aard van nicotine houdt gebruikers verslaafd. Hierdoor kan Altria aanzienlijke prijsstijgingen doorstaan ​​om eventuele op volume gebaseerde zwakte te compenseren. Aangezien het merendeel van de omzet van het bedrijf afkomstig is van het premiummerk Marlboro, hoeft Altria zich geen zorgen te maken over de prijsstelling van rokers uit zijn producten. Altria onderzoekt ook alternatieven voor roken om de verkoop te stimuleren. Het introduceert het IQOS verwarmde tabakssysteem op een handvol nieuwe markten in de VS en heeft een aandelenbelang van 45% in de Canadese potstock Cronos Group. Verwacht dat Altria Cronos helpt bij de ontwikkeling, marketing en misschien zelfs distributie van cannabis-vape-producten. Het rendement van Altria van 8,6% is moeilijk te verslaan, vooral wanneer de meeste cd’s van banken ver onder de 1% liggen.

Annaly Capital Management

De sterren beginnen ook op één lijn te komen voor hypotheekvastgoedbeleggingsfondsen (REIT’s) zoals Annaly Capital Management. Annaly verdient geld door kapitaal te lenen tegen korte rentetarieven en door langetermijnactiva te verwerven met een hoger rendement, zoals door hypotheek gedekte effecten (MBS). Het verschil tussen dit langetermijnrendement en de kortetermijnrente is de netto rentemarge (NIT). Hoe hoger de NIT, hoe meer geld Annaly verdient. De rentecurve wordt doorgaans aanzienlijk steiler tijdens jonge bullmarkten, wat impliceert dat Annaly’s NIT de komende jaren aanzienlijk zal toenemen. Annaly richt zich ook voornamelijk op MBS voor alleen bureaus. Dit wil zeggen dat het activa koopt die worden gesteund door de federale overheid in geval van wanbetaling. De opbrengsten op activa van een agentschap zijn lager dan die van activa die niet van een agentschap zijn, maar de toegevoegde veiligheid is wat Annaly in staat stelt om hefboomwerking in haar voordeel te gebruiken bij het kopen van MBS. Momenteel gewaardeerd op 93% van de boekwaarde en met een verrukkelijk rendement van 10,8%, beschikt Annaly over de tools om inkomsten te leveren aan inkomensbeleggers tijdens een bullmarkt van Biden.

Innovative Industrial Properties

Een andere manier om serieus groen te genereren met dividendaandelen, is door Innovative Industrial Properties te kopen. Hoewel het een REIT is, is het de enige pure marihuana-voorraad die dividend uitkeert. Het bedrijfsmodel van het bedrijf is vrij eenvoudig. Het verwerft medische marihuanateelt- en verwerkingslocaties en least deze activa voor lange periodes (10 tot 20 jaar). Innovatieve industriële eigendommen plukken de vruchten van zeer voorspelbare huurinkomsten, terwijl ze ook elk jaar huurverhogingen doorberekenen om de inflatiecurve voor te blijven. Halverwege november bezat het bedrijf 64 eigendommen in 16 staten, met een gewogen gemiddelde huurperiode van 16,3 jaar. De focus van Innovative Industrial op sale-leaseback-overeenkomsten is nog een andere belangrijke groeimotor. Omdat cannabis op federaal niveau een illegale stof is, hebben Amerikaanse marihuanabedrijven soms moeite om toegang te krijgen tot leningen en kredietlijnen. Innovative Industrial lost dit probleem op door activa tegen contant geld te verwerven en deze onmiddellijk terug te leasen aan de verkoper. Het is een win-win voor alle partijen. Na de driemaandelijkse uitbetaling in de afgelopen drie jaar met 680% te hebben verhoogd, beschikt dit bedrijf en zijn rendement van 3,1% over alle middelen om aandeelhouders naar groenere weiden te leiden.

Broadcom

Broadcom Tech-aandelen staan ​​er niet om bekend dat ze overvloedige dividenden bieden, maar halfgeleiderreus Broadcom kreeg die memo duidelijk niet. Broadcom zal, net als AT&T, profiteren van de uitrol van 5G. Het merendeel van de activiteiten van het bedrijf houdt verband met de ontwikkeling van draadloze chips en andere accessoires die in smartphones worden aangetroffen. Met een meerjarige technologische upgradecyclus voor consumenten en bedrijven, zou de vraag naar de connectiviteitsoplossingen van Broadcom sterk moeten blijven. Het zijn echter niet alleen smartphone-upgrades die de waardering van Broadcom hoger kunnen maken. De COVID-19-pandemie heeft bedrijven laten zien hoe belangrijk het is om online en in de cloud aanwezig te zijn. Een bullmarkt van Biden zal waarschijnlijk een substantiële toename van het cloudgebruik opleveren, wat op zijn beurt een zegen is voor datacenters van bedrijven en derden. Als leverancier van connectiviteits- en toegangschips voor datacenters bevindt Broadcom zich op de goede plek van de datarevolutie. Om niet te worden overtroffen door Innovative Industrial Properties, heeft Broadcom zijn uitbetaling per kwartaal met meer dan 4.500% verhoogd in het afgelopen decennium en levert momenteel een gezonde 3,3% op.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.