Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 2 oktober 2020 16:21

5 aandelen om te kopen in oktober

De tijdelijk daling in september biedt kansen voor deze maand. Op TheMotleyFool.com gaan vijf bijdragers van het platform in op de aandelen die zij in oktober aankopen.


De aandelenmarkt nam in september een adempauze na een snelle stijging van het dieptepunt in maart. De belangrijkste indexen ondergingen een snelle correctie en de prijzen van veel aandelen blijven dichtbij het dieptepunt van hun recente terugval. Langetermijnbeleggers weten dat een tijdelijke daling van de aandelenkoersen een geschikt moment kan zijn om aandelen te kopen. Met dat in gedachten vroegen we vijf van onze bijdragers om elk een topaandeel te kiezen om in oktober te kopen. Er werd gekozen voor Sea Limited (NYSE: SE), Target (NYSE: TGT), Walgreens Boots Alliance (NASDAQ: WBA), Ryman Hospitality Properties (NYSE: RHP) en CarMax (NYSE: KMX).

 

"More than a gaming company"

Brian Stoffel (Sea Limited): Ik heb een zwak voor oprichters-geleide bedrijven met sterke balansen. Met Sea Limited denk ik dat investeerders eigenlijk twee bedrijven krijgen die alleen maar in belang toenemen. Voor degenen die het niet kennen, Sea opereert in Zuidoost-Azië (dus "S.E.A.") en heeft drie segmenten:

  • Garena: een game-eenheid met een interne hit - Free Fire - die zowel het grootste deel van de omzet als de volledige winst oplevert.
  • Shopee: dit is het nummer één e-commerceplatform in deze regio van de wereld. De waarde van al het "spul" dat op het platform wordt verkocht (bruto handelsvolume, of GMV) is jaar op jaar meer dan verdubbeld tijdens het meest recente kwartaal, waardoor de voorsprong van het bedrijf verder werd versterkt.
  • Seamoney: verreweg het kleinste onderdeel van de activiteiten - voorlopig - dit is een mobiele portemonnee die mensen in Zuidoost-Azië zowel op Shopee als Garena kunnen gebruiken ... en om alledaagse items te kopen.

Hoewel er veel aandacht is voor Garena, ben ik veel meer geïnteresseerd in de laatste twee. Gamen kan een moeilijke zaak zijn, met een constante behoefte om nieuwe blockbusterhits bij te werken of te creëren. Maar wanneer een bedrijf verankerd raakt in e-commerce en betalingen, ontstaan ​​goede stromen met respectievelijk netwerkeffecten en hoge overstapkosten.

Daarom heb ik onlangs mijn belang in het bedrijf vergroot. Sommigen zullen misschien twijfelen aan de torenhoge waardering van het bedrijf - handelend voor meer dan 20 keer de omzet. Het is waar: het aandeel heeft tot nu toe een geweldige run gehad in 2020 en is duur volgens de meeste traditionele statistieken. Maar ik geloof nog steeds dat er een lange weg te gaan is voor Sea Limited in deze dichtbevolkte hoek van de wereld.

 

"Something for everyone"

Jeremy Bowman (Target): Een aandeel waar ik tegenwoordig steeds naar terugkom, is Target. Ik kan geen ander aandeel bedenken dat een betere combinatie biedt van groei, veiligheid en inkomen, vooral in de huidige markt, die vol onzekerheid heerst over de pandemie, bubbelachtige waarderingen in een groot deel van de technologiesector, en een potentiële politieke crisis om de hoek met de verkiezingen van november.

De recente resultaten van Target spreken voor zich. In het tweede kwartaal steeg de vergelijkbare omzet met 24,3% en verdubbelde de winst per aandeel bijna. Het bedrijf profiteerde van pandemie-gedreven winkelpatronen, maar ook van de investeringen die het deed in same-day fulfilment services zoals Shipt en Drive Up, aangezien de omzet van same-day fulfilment services met 273% steeg en zes procentpunten van vergelijkbare omzetgroei opleverde.

De unieke positie van Target als detailhandelaar die essentiële goederen zoals voedsel, medicijnen en schoonmaakbenodigdheden verkoopt, maar ook gewild is voor 'goedkope chique' items als kleding en huishoudelijke artikelen, is een duidelijk voordeel tijdens de pandemie. Het bedrijf kende een tweecijferige groei van het marktaandeel in al zijn belangrijkste goederencategorieën. Bovendien zal de detailhandelaar waarschijnlijk verdere groei zien door de pandemie als het marktaandeel kan veroveren van concurrenten zoals winkelketens en warenhuizen.

Target lijkt de komende maanden gepositioneerd om sterke resultaten te boeken. Het bedrijf is gericht op het binnenhalen van omzet rond belangrijke winkelmomenten zoals back-to-school, Halloween en de feestdagen, waarbij de omnichannel-infrastructuur van Target een duidelijk voordeel zou moeten bieden.

Naast de groeimogelijkheden in e-commerce, het veroveren van marktaandeel en nieuwe kleinschalige winkels, is het bedrijf ook een Dividend Aristocraat, met een rendement van ongeveer 1,7% en handelt het tegen een lagere P / E-waardering dan de S&P 500. Als u op zoek bent naar een aandeel dat voor elk wat wils heeft, is het moeilijk om Target te verslaan.

 

"A deep-discount cure for your investing ills"

Sean Williams (Walgreens Boots Alliance): Hoewel groei al meer dan een decennium koning is, is de apotheekketen Walgreens Boots Alliance een waarde-aandeel met historisch lage waarderingsveelvouden en een intrigerend ‘turnaround’ verhaal.

Zoals u wellicht weet, hebben apotheekketens te maken met toenemende concurrentie van online gigant Amazon en zelfs telegeneeskundeaanbieders. Ze moeten zich aanpasse, en dat is precies wat Walgreens stap voor stap doet. Het bedrijf heeft een plan met meerdere punten in gang gezet dat tegen 2022 bijna $ 2 miljard aan jaarlijkse besparingen zal opleveren, de front-endverkopen zal verbeteren en het aantal terugkerende apotheekklanten zal vergroten.

Een van de meest opwindende aspecten van deze transformatie is de samenwerking van Walgreen met VillageMD. De twee bedrijven werken samen om een ​​geïntegreerd eerstelijnszorg- en apotheekmodel te creëren op locaties in Walgreens, dat perfect is voor de behandeling van patiënten met chronische ziekten. Binnen vijf jaar zouden tot 700 van deze full-service dokterspraktijken operationeel moeten zijn.

Walgreens vertrouwt ook op digitalisering om groei te stimuleren. Grote investeringen in de omnichannel-aanwezigheid van het bedrijf, samen met digitale bestellingen en een bredere selectie voor drive-thru-ophaalopties, zouden een gezonde opleving van de organische groei mogelijk moeten maken.

Er is hier ook een breder thema aan het werk dat mensen misschien over het hoofd zien: een ouder wordend Amerika. Naarmate babyboomers ouder worden, neemt de kans toe dat ze onderhoudstherapieën nodig hebben om hun kwaliteit van leven te verbeteren of te behouden. Dit zou een gezonde basis moeten bieden voor het apotheeksegment van Walgreens.

Op dit moment kunnen investeerders aandelen van Walgreens Boots Alliance’s kopen voor ongeveer 5,4 keer de operationele cashflow en ongeveer 7,7 keer de consensuswinst per aandeel van Wall Street voor 2021. Als extra bonus levert het een dividend van 5,2% op tijdens een 44-jarige streak van het verhogen van de uitkering.

 

"Incredible business; temporary problems"

Jason Hall (Ryman Hospitality Properties): Ryman Hospitality, eigenaar van een aantal van de meest waardevolle resort-, congres- en uitgaansgelegenheden buiten Las Vegas, werd gedwongen om al zijn eigendommen te sluiten voor een deel van het tweede kwartaal. De bezettingsgraad ligt nog steeds onder de 20%, met een bezettingsgraad in het weekend van 32%, en Ryman verbrandt meer geld dan het binnenhaalt. Er zijn ook zorgen over de toekomstige relevantie van Ryman: hoeveel zullen zakenreizen veranderen na COVID?

Tussen de "nu" -problemen en toekomstige zorgen, zijn de aandelen van Ryman nog steeds bijna 60% gedaald ten opzichte van het hoogste punt vóór de crash. Begrijpelijk als je gelooft dat de beste dagen voorbij zijn.

Ik niet. Ik denk dat dit een kans is om een ​​prachtig bedrijf te kopen, terwijl anderen de risico's en problemen overschatten en de vooruitzichten aan de andere kant van de pandemie onderschatten.

De pandemie van het coronavirus kan zakenreizen permanent veranderen, waarbij Zoom en andere communicatiemiddelen mogelijk de behoefte aan evenveel persoonlijke ontmoetingen verminderen. Als dat waar blijkt te zijn, zou de congresindustrie hiervan moeten profiteren; meer telewerkers en minder persoonlijke zakenreizen zullen vrijwel zeker leiden tot meer grote groepsbijeenkomsten, waar Ryman een leider is.

Er zijn aanwijzingen dat dit al gebeurt. Ryman heeft bijna 800.000 kamernachten omgeboekt die verloren zijn gegaan door de pandemie, en nadert 2 miljoen netto geboekte kamernachten voor 2021 tegen hogere tarieven dan voorgaande jaren.

Wat levert het investeerders op? Hoe zit het met een aandeel dat na COVID bijna zou kunnen verdrievoudigen en beleggers bijna $ 1 per aandeel aan driemaandelijkse dividenden zou kunnen betalen? Ryman was een aandeel van $ 90 vóór de pandemie en betaalde $ 3,60 per aandeel aan jaarlijkse dividenden. Beide cijfers zijn voorlopig gedaald, maar de activiteiten van het bedrijf kunnen in de toekomst nog groter worden.

 

You won't get a lemon with CarMax

Adam Levy (CarMax): De vraag naar gebruikte auto's steeg in april en mei toen autofabrieken werden gedwongen de productie stil te leggen te midden van de coronavirus-pandemie. Zelfs toen de productie weer op gang kwam, zag CarMax een relatief sterke vraag, vooral naar oudere auto's, wat aangeeft dat consumenten minder aan voertuigen willen uitgeven in de onzekere economische omgeving waarmee we momenteel worden geconfronteerd.

CarMax rapporteerde resultaten over het tweede kwartaal die de verwachtingen van analisten ruimschoots overtroffen. Toch stuurde de markt aandelen na het rapport 13% omlaag. Het is moeilijk te begrijpen waarom de markt de aandelen heeft verkocht, vooral gezien het potentieel dat de verkoop van gebruikte auto's hoog blijft in vergelijking met de verkoop van nieuwe auto's.

Na het verlof van enkele medewerkers en het stopzetten van nieuwe winkelopeningen, is CarMax nu weer in de groeimodus. Het bedrijf trekt weer actief aan en is van plan om 8 tot 10 nieuwe winkels te openen in fiscaal 2022. Het vult ook de voorraad in hoog tempo aan, waardoor de uitgeputte voorraad vanaf het einde van het eerste kwartaal met 50% in het tweede kwartaal toeneemt. Het zal de voorraad blijven uitbreiden nu het de landelijke uitrol van zijn online platform heeft voltooid. Het management verwacht dat de gedifferentieerde omnichannel-ervaring de vraag naar CarMax zal stimuleren.

CarMax's enorme en unieke dataset stelt het in staat om auto's te kopen en verkopen met vertrouwen in het behalen van de beoogde brutomarge. Bovendien biedt de financieringsafdeling een aanzienlijk voordeel doordat het de prijzen voor klanten laag kan houden ondanks de toenemende waarde van gebruikte auto's op de huidige markt. Het management zegt dat het liever marktaandeel verovert dan brutowinstmarges, en dat is een goede langetermijnstrategie. De markt voor gebruikte auto's is extreem gefragmenteerd, dus als CarMax de markt kan consolideren, zal het op de lange termijn veel grotere voordelen zien voor zijn bedrijfsresultaten.

 

Sea Limited - US81141R1005

Target - US87612E1064

Walgreens Boots Alliance - US9314271084

Ryman Hospitality Properties - US78377T1079

CarMax - US1431301027

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard

01 dec 16:54 Redactie

Nico Inberg bij DeAandeelhouder.nl

01 dec 15:11 Redactie

Webinar: Dé 10 kooptips voor beleggers in 2021

Het laatste beursnieuws