Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

5 aandelen met 50% upside

5 aandelen met 50% upside
7 mei 2021 om 07:45

Deze zeer bekende bedrijven kunnen de komende 12 maanden serieus groen in uw zak steken. In een recent artikel heeft Sean Williams vijf aandelentips die tussen de 27% en 50% upside potentieel bieden. Lees hieronder de vijf aandelentips.


Al meer dan een jaar zwaait Wall Street met een gigantische groene vlag voor de stieren. Na in maart 2020 op intraday-basis onder de 2.200 te zijn gezakt, sloot de benchmark S&P 500 vorige week voor het eerst in de geschiedenis boven 4.200. In veel gevallen zijn de best presterende aandelen van het afgelopen jaar ooit obscure bedrijven die zich op het juiste moment op de juiste plek hebben gevonden. Maar volgens Wall Street-analisten zou u zich niet alleen op smallcap- en midcapaandelen moeten concentreren om een ​​gezond rendement te behalen. Gebaseerd op eenjarige consensusprijsdoelen van investeringsbanken op Wall Street, kunnen de volgende vijf merkaandelen winsten opleveren van 27% tot maar liefst 50%.

Pinterest (NYSE: PINS)

Als groeiaandelen jouw ding zijn, raadt Wall Street sterk aan om de swing van vorige week in social media-aandelen Pinterest te gebruiken als een kans om een ​​positie te openen of aan je bestaande inzet toe te voegen. Met een koersdoel van $ 86, biedt Pinterest een impliciet voordeel van 31% voor het komende jaar. De reden waarom Pinterest’s aandelen vorige week daalden, had te maken met de richtlijnen van het bedrijf voor het tweede kwartaal. Het leidde met name tot de groei van het aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU’s) in het midden van de tienerjaren, waarbij MAU’s relatief vlak bleven in de Verenigde Staten. Hoewel sommige mensen duidelijk teleurgesteld zijn over de langzamere gebruikersgroei, lijkt dit niets meer te zijn dan een terugkeer naar het gemiddelde nadat de MAU-groei tijdens de pandemie omhoogschoot. Houd er rekening mee dat Pinterest zijn MAU’s tussen 2017 en 2019 met gemiddeld 30% per jaar heeft laten groeien (d.w.z. voordat de pandemie begon). Een ander ding om te overwegen is dat het groeiverhaal van Pinterest voornamelijk draait om nieuwe gebruikers buiten de Verenigde Staten. Hoewel de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) op buitenlandse markten veel lager is dan in de VS, is er veel meer kans om de ARPU internationaal te laten groeien naarmate het aantal MAU’s van het bedrijf hoger wordt. Uiteindelijk is geen enkel socialmediaplatform beter geschikt voor gerichte advertenties dan Pinterest. Omdat zijn gebruikers graag de dingen, diensten en plaatsen delen die hen interesseren, moet Pinterest deze gemotiveerde kopers eenvoudigweg in contact brengen met verkopers die aan hun behoeften kunnen voldoen. Het is een platform dat op de lange termijn enorm succesvol zou moeten zijn.

Merck (NYSE: MRK)

Koopjes zijn er ook in overvloed in de gezondheidszorg. De farmaceutische aandelen en Dow-component Merck zullen volgens Wall Street volgend jaar ongeveer 28% stijgen. De belangrijkste katalysator voor Merck lijkt zijn oncologiemedicijnen te zijn, geleid door kankerimmunotherapie Keytruda. Deze best verkopende behandeling bracht in 2020 $ 14,4 miljard op – een verbetering van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar – en is goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor twee dozijn indicaties. Merck test Keytruda momenteel in tientallen aanvullende klinische onderzoeken als zowel monotherapie als combinatiebehandeling. Door het label zelfs in een klein aantal van deze lopende onderzoeken uit te breiden, zou Keytruda het meest verkochte medicijn ter wereld kunnen worden. Naast oncologie steunt Merck ook op zijn divisie diergezondheid als een gestage motor voor groei. In het eerste kwartaal stegen de verkoop van diergeneesmiddelen met maar liefst 17%, terwijl de omzet van gezelschapsdieren met 26% steeg. Het is meer dan een kwart eeuw geleden dat de uitgaven voor gezelschapsdieren op jaarbasis in de VS zijn gedaald. Houd er rekening mee dat Merck er ook baat bij heeft een leverancier van basisgoederen te zijn. Omdat we geen controle hebben wanneer we ziek worden of welke aandoening (en) we ontwikkelen, is de vraag naar de behandelingen van het bedrijf meestal stabiel, ongeacht hoe goed of slecht de VS en de wereldeconomie presteren.

Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD)

Een ander merkaandeel met een aanzienlijk voordeel in de komende 12 maanden is chipmaker Advanced Micro Devices, die u waarschijnlijk het beste kent als AMD. Wall Street’s consensusprijsdoel van $ 105 impliceert een stijging van bijna 29% ten opzichte van waar het afgelopen weekend sloot. Het gaat er niet om wat er goed is gegaan voor AMD, want het simpele antwoord is dat alles goed gaat. Er is een sterke vraag naar zijn grafische kaarten in notebooks, laptops en personal computers; het bevindt zich in de perfecte positie om te profiteren van de release van nieuwe gameconsoles, en heeft de dominantie van Intel’s processorchips weggenomen. En AMD geniet van een sterke vraag naar zijn oplossingen in datacenters. Hoe ziet alles er goed uit? In het kwartaal dat eindigde in maart, stegen de verkopen van AMD met 93% tot $ 3,45 miljard. Ondertussen katapulteerde het nettoresultaat 189% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Houd er rekening mee dat hoewel het einde van het eerste kwartaal in 2020 negatief werd beïnvloed door bezorgdheid over het coronavirus, de vraag naar chips al vele maanden van tevoren werd bepaald. Met andere woorden, AMD blies zelfs de meest agressieve verwachtingen af. Met meer bedrijven dan ooit die hun behoeften aan cloudopslag vergroten en de gaming / crypto-gemeenschap de grafische kaarten van AMD opslokt, is het zeker mogelijk dat Wall Street’s prijsdoel van $ 105 binnen het volgende jaar werkelijkheid wordt.

GlaxoSmithKline (NYSE: GSK)

Nog een ander groot farmaceutisch aandeel van een merk met veel waargenomen voordelen, volgens analisten, is het in het VK gevestigde GlaxoSmithKline (NYSE: GSK). De geschatte $ 10 per aandeel opwaarts geïmpliceerd door de consensusprijsdoelstelling van Wall Street zou het komende jaar een winst van 27% opleveren. In tegenstelling tot Merck is GlaxoSmithKline behoorlijk hard getroffen door de pandemie. De verkoop van de gevestigde geneesmiddelen van het bedrijf (d.w.z. geneesmiddelen waarvan de exclusiviteitsperiode is bereikt of verstreken) daalde in het meest recente kwartaal met 20%, terwijl de inkomsten uit de vaccingroep met 32% daalden. Dit omvat een bijna halvering van de inkomsten uit gordelroosvaccins. Omdat als gevolg van de pandemie minder mensen hun arts bezoeken voor routinecontroles, hebben de belangrijkste behandelingslijnen voor GlaxoSmithKline het moeilijk. Het goede nieuws is dat er een pad is voor substantiële groei als we eenmaal voorbij de pandemie zijn. In een post-pandemische wereld zou de vaccingroep van GSK meteen weer verder gaan waar het was gebleven in 2019, de verkoop van hiv-medicijnen verdient waarschijnlijk terug wat verloren was in 2020, en oncologie / respiratoire behandelingen zetten waarschijnlijk hun groeipad met dubbele cijfers voort. Met een omzet van 12 keer voorwaarts jaar, is GlaxoSmithKline niet de goedkoopste grote farma van het stel. Maar het dividendrendement van 5,7% van het bedrijf is ongeëvenaard onder medicijnmakers.

Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM)

Als u ten slotte een merkaandeel wilt met een serieus voordeel, overweeg dan om cloudgebaseerd webconferentiebedrijf Zoom Video Communications aan uw portfolio toe te voegen. Als de prognose van Wall Street van $ 478 in 12 maanden correct is, biedt Zoom een ​​impliciete stijging van 50% aan voor investeerders die op zoek zijn naar groei. Zoals u zich goed kunt voorstellen, was Zoom een ​​van de grootste begunstigden van de pandemie. Omdat traditionele werkruimten verstoord of gesloten waren, wendden grote en kleine bedrijven zich tot vergaderoplossingen zoals Zoom om projecten en innovatie in beweging te houden. Vorig jaar verviervoudigde de omzet van Zoom meer dan tot $ 2,65 miljard. Dat was ongeveer drie keer hoger dan wat het bedrijf had ingeschat dat het in 2020 verkopen zou genereren voordat de pandemie toesloeg. De reden dat Zoon zo’n succes is, is het freemium-model. Hiermee kunnen bedrijven zijn oplossingen voor webconferenties gratis uitproberen en uiteindelijk profiteren van de efficiëntie die het kan bieden. Hoewel de omzetgroei van 326% in 2020 indrukwekkend was, was het belangrijkste cijfer de toename van 470% in het aantal abonnees met minstens 10 werknemers. Het vermogen van Zoom om kleine en middelgrote bedrijven te bereiken, is wat het echt vooruit zal helpen. Vergeet bovendien niet hoe dominant Zoom is in de ruimte voor webconferenties. Datanyze constateert dat Zoom 40% van het aandeel van webconferenties in de VS beheert, wat bijna het dubbele is van de op één na grootste concurrent. Nu cloudgebaseerde webconferenties hier blijven, lijkt Zoom een ​​goede kans te hebben om geduldige investeerders rijker te maken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.