Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 onbekende dividend aandelen voor 2021

3 onbekende dividend aandelen voor 2021
4 jan 2021 om 11:00

Twee van deze aandelen kennen een dividend dat hoger ligt dan 8%. Selena Maranjian van TheMotleyFool heeft drie onbekende maar geweldige dividendaandelen op haar lijstje staan.


Het is altijd geweldig als je iets onbekends en verbazingwekkends ontdekt – zoals de films “Idiocracy” of “Vernon, Florida” of het 1000 jaar oude Japanse kussenboek van Sei Shonagon. Er zijn weinig bekende aandelen die ook geweldig zijn. De kans is bijvoorbeeld groot dat een willekeurig gekozen persoon in een menigte niet heeft gehoord van het bedrijf van Warren Buffett, Berkshire Hathaway, maar het heeft in meer dan 50 jaar een gemiddelde jaarlijkse winst van ongeveer 20% behaald.

Hier zijn dan introducties van drie weinig bekende maar verbazingwekkende dividendaandelen. Ze hebben geen samengestelde groeipercentages van 20% over 50 jaar (er zijn maar heel weinig bedrijven die dat kunnen evenaren), maar ze bieden veelbelovende en solide inkomsten: Digital Realty Trust (NYSE: DLR), Enterprise Product Partners (NYSE: EPD), en Enbridge (NYSE: ENB).

Digital Realty Trust (NYSE: DLR)

Als u bekend bent met Real Estate Investment Trusts (REIT’s), weet u dat het bedrijven zijn die veel onroerend goed bezitten, meestal van een bepaald type, zoals appartementsgebouwen, medische voorzieningen, winkelcentra, kantoorgebouwen en spoedig. U zult wellicht ook begrijpen dat ze verplicht zijn om ten minste 90% van hun inkomen aan aandeelhouders uit te betalen, wat vaak zorgt voor aantrekkelijke dividendbetalingen.

Digital Realty Trust is een REIT, maar zijn niche is een beetje ongebruikelijk – het richt zich op datacenters – die plaatsen waar massa’s computers en aanverwante apparatuur gegevens opslaan, verwerken en beschikbaar stellen die door mensen en bedrijven worden gebruikt. Al die informatie – bestanden, foto’s, wachtwoorden, enzovoort – die je bijvoorbeeld in “de cloud” hebt opgeslagen, wordt echt op aarde opgeslagen, in datacenters. Zoals je je misschien kunt voorstellen, groeien datacenters in aantal: de uitgaven voor datacenterinfrastructuur zullen naar verwachting groeien tot $ 200 miljard in 2021, een stijging van 6% vanaf 2020, volgens onderzoek van Gartner.

Digital Realty Trust haalde onlangs een dividendrendement van 3,3%, en het heeft zijn uitbetaling de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 5,7% per jaar verhoogd. Het aandeel heeft het afgelopen decennium een ​​gemiddelde jaarlijkse groei van 15,3% laten zien, met herbelegde dividenden.

Enterprise Product Partners (NYSE: EPD)

Enterprise Product Partners L.P. biedt een veel dikker dividend dan Digital Realty Trust – het leverde onlangs 8,8% op! Dat komt deels doordat het aandeel in dit uitdagende jaar met meer dan 25% is gedaald.

Enterprise is een midstream-gerichte energievoorraad. Olie- en gasbedrijven worden vaak gecategoriseerd met een upstream-, downstream- of midstream-focus. Upstream-bedrijven zoeken naar olie en / of gas en winnen deze (“produceren”). Onder de downstream-bedrijven vallen raffinaderijen, die druk bezig zijn met het omzetten van olie en / of gas in bruikbare producten, zoals benzine, stookolie, plastic en meer. Tussen de upstream en downstream bevinden zich de midstream-bedrijven, die voornamelijk de olie en / of gas transporteren en opslaan.

De activa van Enterprise omvatten ongeveer 80.000 mijl aan pijpleidingen; 260 miljoen vaten opslagcapaciteit voor aardgasvloeistoffen (NGL’s), ruwe olie, geraffineerde producten en petrochemicaliën; en 14 miljard kubieke voet aardgasopslagcapaciteit. Veel van zijn inkomsten komen in de vorm van vergoedingen die door andere bedrijven worden betaald om zijn activa te gebruiken, en die vergoedingen stijgen en dalen niet in overeenstemming met de veranderende olie- of gasprijzen – hoewel het bedrijfsleven kan krimpen wanneer de vraag naar energie afneemt, zoals het heeft gedaan tijdens de pandemie. Dat is waarschijnlijk echter geen probleem op de lange termijn, dus de toekomst van Enterprise blijft veelbelovend zolang we fossiele brandstoffen gebruiken, die niet snel zullen verdwijnen.

Merk op dat Enterprise Product Partners geen gewone gewone aandelen zijn; het is een master limited partnership (MLP), wat betekent dat u erop voorbereid moet zijn om uw belastingen een beetje ingewikkelder te maken.

Enbridge (NYSE: ENB)

Enbridge is een andere midstreamspecialist, die een groot deel van zijn inkomsten haalt uit zijn pijpleidingen die vloeistoffen vervoeren – die ongeveer een kwart van alle in Noord-Amerika geproduceerde ruwe olie vervoeren. Het transporteert ook ongeveer een vijfde van al het aardgas dat in de VS wordt gebruikt. Het bedrijf is gevestigd in Canada en bedient ongeveer 3,7 miljoen klanten in Quebec en Ontario. Het wekt zelfs hernieuwbare energie op – onlangs ongeveer 1750 megawatt – en het bouwt meer offshore windparken. Een tegenvaller is dat het bedrijf veel schulden heeft, maar dat is niet nieuw en tot dusver heeft het het beheerd.

Het aandeel van Enbridge was onlangs 26% lager dan het hoogste punt in 52 weken, wat helpt verklaren waarom de dividenduitbetaling zo hoog is: het leverde onlangs een forse 8,1% op. Het bedrijf keert al meer dan zes decennia regelmatig dividenden uit en verhoogt de uitbetaling in de afgelopen 25 jaar met gemiddeld meer dan 10%. Met zijn solide management, gediversifieerde activiteiten en flexibiliteit om zijn activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie te laten groeien, is Enbridge het overwegen waard voor een ligplaats in uw portefeuille.

Dit zijn slechts drie van de vele geweldige dividendbetalende aandelen die er zijn. Maak niet de fout om de kracht van dividenden te negeren, want ze kunnen uw portefeuille echt helpen groeien: zelfs als de onderliggende aandelen vastlopen, zullen er waarschijnlijk nog steeds dividendinkomsten worden gegenereerd. Een portefeuille van $ 300.000 met een algemeen gemiddeld dividendrendement van 4% zal elk jaar $ 12.000 in contanten opleveren – een bedrag dat in de loop van de tijd waarschijnlijk zal toenemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.