Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 koopwaardige aandelen

3 koopwaardige aandelen
14 sep 2023 om 09:15

Deze drie aandelen bieden momenteel kansen

De beurs doet het de afgelopen maand niet al te best. Toch is het lastig om te bepalen welke aandelen nu koopwaardig zijn. Sean Williams van The Motley Fool maakte een selectie van drie aandelen die in zijn optiek momenteel een goede aankoop zijn. Laten we ze bekijken.

Van punt A naar B komen op Wall Street gaat zelden of nooit in een rechte lijn. Hoewel de belangrijkste indexen gestaag in waarde zijn gestegen als je ze over meerdere decennia bekijkt, zijn beurscorrecties en bearmarkten normale gebeurtenissen in de beleggingscyclus op lange termijn.

Sinds het begin van dit decennium hebben beleggers twee bearmarkten meegemaakt — de COVID-19 crash in 2020 en de bearmarkt van 2022. Ondanks het feit dat alle drie de grote aandelenindices meer dan 20% van hun dieptepunten in de bearmarkt van 2022 zijn hersteld, staan ze nog steeds duidelijk onder hun recordhoogtepunten, die tussen november 2021 en januari 2022 werden bereikt. Met andere woorden, er zijn nog steeds koopjes in overvloed voor geduldige beleggers die ze willen opzoeken.

Het beste van alles is dat de meeste online brokerages provisies en minimale stortingen hebben afgeschaft. Voor alledaagse beleggers betekent dit dat elk bedrag — zelfs $300 — het ideale bedrag kan zijn om nu te beleggen.

Als je $300 hebt die aan het werk gezet kan worden, en je weet zeker dat je dit geld niet nodig hebt om rekeningen te betalen of noodgevallen te dekken, dan zijn de volgende drie aandelen op dit moment een no-brainer aankoop.

Nio (NYSE:NIO), ISIN: US62914V1061

De eerste zekere koop voor langetermijnbeleggers met $300 is de in China gevestigde fabrikant van elektrische voertuigen (EV) Nio (NIO -2,13%).

Hoewel EV’s een van de meest opwindende en duurzame groei verhalen zouden moeten zijn in de komende 10 tot 20 jaar, zal de productiestijging niet zonder haperingen en slachtoffers zijn. Zo werd de productie van Nio meer dan drie jaar lang gehinderd door China’s strenge COVID-19-strategie, wat leidde tot een hele reeks beperkingen in de toeleveringsketen.

Maar er is ook goed nieuws. Afgelopen december heeft China zijn controversiële “zero-COVID” strategie losgelaten en zijn economie weer opengesteld. Hoewel het een paar kwartalen zal duren voordat alles weer op volle toeren draait, is de spreekwoordelijke handrem op de productie van Nio verwijderd.

In juli en augustus noteerde het bedrijf de twee beste maanden voor leveringen in zijn geschiedenis. Op basis van de 20.462 EV’s die in juli werden geleverd en de 19.329 EV’s die in augustus werden geleverd, komt Nio in de buurt van een jaarlijkse productie van 250.000 EV’s.

Hoewel consumenten zeker staan te popelen om EV’s te kopen, lijkt de drijvende kracht (pun intended) achter Nio’s opleving in de levering de introductie van het NT 2.0 platform te zijn. Dit platform van de tweede generatie biedt duidelijke verbeteringen op het gebied van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder.

In juli werden er meer dan 10.000 exemplaren geleverd van de ES6 SUV, die nu op dit nieuwe platform rijdt. Wat dit ons als investeerders vertelt, is dat kopers wachten op de introductie van het nieuwe platform voordat ze de trekker overhaalden. Nu NT 2.0 is geïntegreerd in het nieuwste aanbod van het bedrijf, zien we een sterke vraag.

De balans van het bedrijf is een andere bron van optimisme. Een autobedrijf vanaf de grond opbouwen kost veel kapitaal. Nio sloot het kwartaal eind juni af met $ 4,3 miljard in contanten, kasequivalenten en diverse kort/langetermijnbeleggingen en in pand gegeven contanten. Bovendien biedt het niet langer gratis batterij-ruil aan voor nieuwe kopers van EV’s. In plaats daarvan biedt het deze diensten aan. In plaats daarvan worden deze diensten tegen een eenmalige vergoeding aangeboden. Door beter op de uitgaven te letten, kan Nio de komende twee jaar terugkerende winstgevendheid boeken.

York Water (NASDAQ:YORW), ISIN: US9871841089

Een tweede no-brainer aandeel dat je nu met een gerust hart kunt kopen met $300 is het small-cap waterbedrijf York Water (YORW -0,35%). York levert water- en afvalwaterdiensten aan 54 gemeenten in drie districten in Zuid-Centraal Pennsylvania.

Het mooie van waterbedrijven is de voorspelbaarheid van hun operationele kasstroom. Water is een basisbehoefte van huiseigenaren en huurders, wat betekent dat de vraag naar water en afvalwaterdiensten van jaar tot jaar niet veel zal veranderen. York moet zijn operationele kasstroom nauwkeurig kunnen voorspellen omdat het voortdurend moet herinvesteren in zijn infrastructuur en overnames moet doen om zijn bereik uit te breiden.

Bovendien werken nutsbedrijven meestal als monopolies of duopolies. Omdat de kosten voor het aanleggen van infrastructuur onbetaalbaar hoog zijn, hebben nutsbedrijven zelden te maken met concurrentie. Dit vergroot de transparantie van de kasstroom die een bedrijf als York Water genereert.

Een andere reden waarom investeerders hun vertrouwen in York kunnen stellen, is omdat het een gereguleerd nutsbedrijf is. Dit betekent dat York zijn tarieven niet kan verhogen zonder toestemming van de Pennsylvania Public Utility Commission (PPUC). Aan de oppervlakte klinkt het misschien vervelend om geen controle te hebben over de prijsstelling, maar het is eigenlijk een verkapte zegen. Doordat York niet afhankelijk is van groothandelsprijzen, is zijn operationele kasstroom veel voorspelbaarder.

Misschien wel de grootste katalysator voor York Water in 2023 (en daarna) is dat de PPUC het bedrijf de mogelijkheid heeft gegeven om de tarieven voor ongeveer 75.000 klanten te verhogen. Deze tariefverhoging zal het bedrijf helpen om $176 miljoen aan lopende en toekomstige investeringen in infrastructuur terug te verdienen. Deze tariefsverhoging zal naar verwachting de jaarlijkse inkomsten van het bedrijf met ongeveer 22% doen stijgen. Dat is geen kleingeld.

Tot slot is het dividend van York Water echt iets bijzonders. Hoewel het rendement van 2% niet om over naar huis te schrijven is – dit relatief “lage” rendement is het gevolg van het feit dat de aandelenkoers sinds het begin van deze eeuw met meer dan 610% is gestegen – is er geen beursgenoteerd bedrijf dat een langere reeks opeenvolgende dividenduitkeringen heeft dan het weinig bekende York. Het heeft in elk van de 207 jaar sinds zijn oprichting zonder mankeren dividend uitgekeerd aan zijn aandeelhouders.

CrowdStrike Holdings (NASDAQ:CRWD), ISIN: US22788C1053

De grootste tegenwind die CrowdStrike zal moeten overwinnen is waarschijnlijk zijn hoge waardering. Met rentetarieven die in decennia in hun snelste tempo zijn gestegen en meerdere economische indicatoren en voorspellende statistieken die suggereren dat de Amerikaanse economie de komende kwartalen een moeilijke periode tegemoet gaat, zijn investeerders mogelijk veel minder bereid om een premie te betalen voor groeiaandelen.

CrowdStrike heeft echter keer op keer aangetoond dat het elke cent van zijn premium waardering waard is.

De brandstof achter de fenomenale bedrijfsprestaties van CrowdStrike is Falcon, het cloud-native, kunstmatige intelligentie (AI)-gestuurde beveiligingsplatform van het bedrijf. Falcon maakt gebruik van machine learning en overziet triljoenen gebeurtenissen per week, met als doel slimmer en efficiënter te worden in het detecteren van en reageren op potentiële bedreigingen.

Wat opvalt aan Falcon is dat het niet bijzonder goedkoop is — maar dat weerhoudt bedrijven er niet van om er op in te haken. Hoewel er goedkopere cyberbeveiligingsoplossingen voor eindgebruikers bestaan, is de bruto retentie van CrowdStrike sinds het begin van het boekjaar 2018 met meer dan vier procentpunten gestegen tot 98%. Het fiscale jaar van CrowdStrike eindigt op 31 januari.

De add-on verkopen van het bedrijf zijn nog indrukwekkender. In het fiscale jaar 2017, toen CrowdStrike nog relatief jong was, had het slechts een percentage van één cijfer van zijn klanten die vier of meer cloudmodule-abonnementen kochten. Eind juli 2023 had maar liefst 63% van de klanten ten minste vijf cloud-module-abonnementen aangeschaft. Deze extra aankopen hebben ertoe bijgedragen dat de aangepaste bruto abonnementsmarge van het bedrijf tot de eerste helft van boekjaar 2024 een stevige 80% bedraagt.

De kers op de taart voor CrowdStrike is dat het bedrijf actief is in een sector die een basisbehoeftendienst levert. Hackers en robots zullen proberen gevoelige informatie te stelen, ongeacht hoe goed of slecht de Amerikaanse economie het doet. Nu bedrijven hun aanwezigheid en gegevens in versneld tempo online en naar de cloud verplaatsen, betekent dit dat er meer dan ooit wordt gerekend op bedrijven als CrowdStrike.

Met een superieure groei en de winstramingen voor de komende jaren die regelmatig stijgen, is CrowdStrike een stuk goedkoper dan de meeste beleggers zich waarschijnlijk realiseren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.