Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - vrijdag, 9 oktober 2020 08:00

3 groeiaandelen om de komende 50 jaar vast te houden

Matthew Frankel van TheMotleyFool ziet kansen door drie aandelen te kopen en die voor de lange termijn vast te houden. Vijftig jaar is lang, maar deze aandelen hebben volgens hem een groeipotentieel op de lange termijn.


Vijftig jaar is een lange tijd om te proberen toekomstige marktvraag en groeitrends te projecteren. Er is absoluut geen manier om te weten hoe de technologie zich tussen nu en dan zal ontwikkelen. Tenslotte waren we 50 jaar geleden nog enkele jaren verwijderd van de eerste reguliere pc en was de geldautomaat (in een nogal primitieve vorm) net uitgevonden.

Er zijn echter enkele dingen waarvan we weten dat ze er voor altijd zullen zijn. We zullen bijvoorbeeld altijd gezondheidszorg moeten zoeken als we ziek zijn, veilige plaatsen moeten zoeken om ons geld te storten en voedsel voor ons gezin te kopen. Hier zijn drie aandelen met een enorm groeipotentieel op lange termijn die actief zijn in "voor altijd" industrieën zoals deze.

Zou dit de langste groeimarkt kunnen zijn?

Healthpeak Properties (NYSE: PEAK) is een vastgoedbeleggingsfonds, of REIT, dat zich richt op zorgvastgoed. Het bedrijf hanteert een nogal gediversifieerde aanpak, waarbij ongeveer een derde van zijn inkomsten afkomstig is uit biowetenschappen, medische kantoren en huisvesting voor senioren.
Al deze soorten onroerend goed zouden grote begunstigden moeten zijn van demografische trends op de lange termijn. Simpel gezegd, de Amerikaanse bevolking vergrijst - het aantal senioren zal de komende decennia naar verwachting snel en gestaag groeien. Oudere Amerikanen maken vaker gebruik van gezondheidszorg en geven meer geld uit aan hun zorg. En door de vergrijzing zal een grote behoefte ontstaan ​​aan de ontwikkeling van farmaceutische en medische hulpmiddelen.
Healthpeak is begonnen met het agressief ontwikkelen van nieuwe eigendommen met een ontwikkelingspijplijn van $ 1 miljard die al 59% voorverhuurd is. En met $ 2,65 miljard aan liquiditeit op de balans, heeft Healthpeak de flexibiliteit om nieuwe kansen na te streven wanneer deze zich voordoen.

Retail- en servicebedrijven die zullen blijven

STORE Capital (NYSE: STOR) is een andere REIT, maar met een heel andere focus dan Healthpeak. STORE richt zich primair op panden met één huurder, waarvan de meeste worden bewoond door huurders in de detailhandel of de dienstensector.
Om eerlijk te zijn, een behoorlijk aantal huurders van STORE werden gedwongen te sluiten (of hun activiteiten te beperken) vanwege de COVID-19-pandemie, zoals restaurants, het grootste type huurder van het bedrijf. Maar met 98% van de portefeuille van het bedrijf nu open voor zaken en huurincasso van 88% in september, is het redelijk om te zeggen dat de ergste gevolgen van de pandemie nu in het verleden zijn.
STORE richt zich op huurders die recessiebestendig, e-commercebestendig of beide zijn. Ik noemde al restaurants, die immuun zijn voor e-commerce tegenwind. Andere typen tophuurders zijn kinderdagverblijven, autoreparatiecentra, dierenverzorgingsbedrijven, meubelwinkels en bedrijven voor landbouwbenodigdheden. Het voornaamste is dat dit bedrijven zijn die een dienst verkopen (waardoor ze resistent zijn tegen e-commerce) of producten verkopen die mensen nodig hebben (recessiebestendig). STORE Capital groeit door acquisitie en schat een marktkans van $ 1,5 biljoen in voor deze beoogde vastgoedtypes. Deze ijzersterke REIT zou zich nog in een zeer vroege groeifase kunnen bevinden.

Berkshire Hathaway, 50 jaar vroeger?

Boston Omaha (NASDAQ: BOMN) wordt vaak vergeleken met Berkshire Hathaway, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Als houdstermaatschappij voor andere bedrijven streeft Boston Omaha ernaar te investeren in bedrijven die een uitstekend rendement op het eigen vermogen genereren, en vervolgens de kasstroom van de operationele bedrijven gebruiken om meer bedrijven en zelfs gewone aandelen te kopen. Tot dusverre heeft Boston Omaha een bedrijf voor reclameborden opgebouwd en bezit het ook dochterondernemingen in verzekeringen en breedbandcommunicatie.

Het is zelfs noemenswaardig dat één van de co-CEO's van Boston Omaha de achterneef van Warren Buffett is (hoewel de oudere Buffett niets te maken heeft met de zaken van Boston Omaha).

Het grote verschil tussen Boston Omaha en Berkshire is de grootte. Terwijl Berkshire Hathaway een conglomeraat van een half biljoen dollar is met meer dan 60 dochterondernemingen en een aandelenportefeuille van $ 200 miljard, is Boston Omaha minder dan 0,1% van de omvang van Berkshire. Het uiteindelijke doel van het management van Boston Omaha is om uit te groeien tot een conglomeraat als Berkshire.

Voor alle duidelijkheid: deze "baby Berkshire" is de naam met het hoogste risico op deze lijst - en met een ruime marge. Als het gemakkelijk was om de volgende Berkshire Hathaway te creëren, zou iedereen het doen.

De eerste resultaten zijn echter zeker veelbelovend, en als u een lange tijdshorizon en een hoge risicotolerantie heeft, kan een poging tot Boston Omaha mogelijk een fantastisch rendement opleveren. Berkshire heeft tenslotte meer dan 2.000.000% gewonnen (geen typfout) in de 55 jaar sinds Buffett het overnam.

De Aandeelhouder TV

december 3, 2020

AEX 3 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

december 3, 2020

Nederlandse economie krimp met bijna 3 procent in vierde kwartaal

december 3, 2020

Euro zet opmars voort | 3 december 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 2, 2020

AEX 2 dec 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 dec 08:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Legacy of the lockdowns

03 dec 08:16 Bas Heijink

AEX Test zone 610 – 613 wat nu?

02 dec 07:56 Redactie

Fugro: Dit is de claim waard

01 dec 16:54 Redactie

Nico Inberg bij DeAandeelhouder.nl

01 dec 15:11 Redactie

Webinar: Dé 10 kooptips voor beleggers in 2021

Het laatste beursnieuws