Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 afgestrafte groeiaandelen om te kopen

3 afgestrafte groeiaandelen om te kopen
16 mei 2022 om 09:57

Dit zijn drie fors afgestrafte groeiaandelen in de technologiesector die volgens Luke Meindl van TheMotleyFool koopwaardig zijn. In zijn artikel lees je welke drie aandelen dat zijn. Hieronder de drie aandelen:


  • Zoom is de duidelijke koploper in de groeiende videoconferentieruimte.
  • Block heeft de fintech-industrie stormenderhand veroverd.
  • Shopify is het nummer één e-commerceplatform voor bedrijven over de hele wereld.

Beleggers zijn de laatste tijd massaal op zoek naar aandelen en veiliger activa als reactie op stijgende rentetarieven, historisch hoge inflatieniveaus en angsten in verband met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Deze overgang was slecht nieuws voor snelgroeiende bedrijven, die hun aandelenkoersen de afgelopen maanden hebben zien kelderen. Maar de ineenstorting van de aandelenmarkt is eerder beïnvloed door sentiment dan door fundamentals: veel grote bedrijven worden nu verhandeld tegen voordelige waarderingen ondanks sterke financiële profielen.

De markt kan in de nabije toekomst onder neerwaartse druk blijven staan; dat betekent echter niet dat we het kopen van aandelen voorlopig moeten uitstellen. In feite heeft de laatste uitverkoop een aantal gunstige koopmogelijkheden gecreëerd voor degenen die bereid zijn om de huidige kortetermijnruis te omzeilen. Laten we vandaag eens kijken naar drie veelbelovende groeiaandelen die in de toekomst fortuinen kunnen opleveren voor beleggers.

Zoom Video Communications (ZM 11,62%), dat tijdens de pandemie tot bloei kwam door thuisblijvende bestellingen, is de afgelopen zes maanden met 66% gedaald, een veel diepere ineenstorting dan de negatieve verandering van 16% die de S&P 500 heeft doorgemaakt in hetzelfde tijdsbestek.

Maar interessant genoeg blijft de toonaangevende aanbieder van videoconferenties zijn financiële toestand versterken. In het fiscale jaar 2022 (eindigend op 31 januari) steeg de totale omzet van Zoom met 55% tot $ 4,1 miljard, en de aangepaste winst per aandeel steeg met 52% tot $ 5,07. Het aantal klanten dat meer dan $ 100.000 bijdroeg aan de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) steeg in het laatste kwartaal met 66% op jaarbasis tot 2.725.

Dat gezegd hebbende, kunnen beleggers verwachten dat de groei het komende jaar zal afzwakken. Analisten voorspellen dat de omzet van Zoom met slechts 10% zal groeien tot $ 4,6 miljard, en dat de winst per aandeel (EPS) met 30% zal dalen tot $ 3,53. Dit zou beleggers niet moeten schokken, aangezien COVID de groei van Zoom in de voorgaande perioden heeft versneld. Maar uiteindelijk is het bedrijf nog steeds klaar voor succes op de lange termijn. Zodra post-pandemische vergelijkingen normaliseren, wordt Zoom’s startbaan voor groei veel duidelijker.

Het bedrijf bezit al bijna 50% van de wereldwijde markt voor videoconferenties. Aangezien de industrie naar verwachting tot 2028 een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16% zal registreren, is het veilig om te zeggen dat Zoom in een goede positie verkeert om zijn succes in de toekomst te behouden. Handelend onder 20 keer de winst vandaag, moeten beleggers niet aarzelen om zich op dit knappe tech-aandeel te storten.

Block (SQ 11,07%), voorheen bekend als Square, is uitgegroeid tot een van ’s werelds toonaangevende financiële technologiebedrijven. Dit aandeel is in zes maanden bijna 65% gedaald en wordt met de dag aantrekkelijker. Op het eerste gezicht waren de prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal niet bepaald ideaal. De totale omzet van $ 3,96 miljard bleef 4% lager dan de verwachtingen van Wall Street. De winst per aandeel bleef ook achter bij de consensusramingen en kwam 9% onder de verwachtingen uit op $ 0,18.

Dat gezegd hebbende, blijven de commerciële vooruitzichten van het bedrijf op lange termijn intact. De brutowinst, die een betere indicator is voor de financiële gezondheid van het bedrijf, gezien het feit dat de omzet aanzienlijk wordt beïnvloed door schommelingen in Bitcoin, steeg met 34% op jaarbasis tot $ 1,29 miljard.

Cash App vertegenwoordigt het middelpunt van het groeiverhaal van Block. Het evoluerende Cash App-ecosysteem, dat begon als een vereenvoudigd peer-to-peer betalingsplatform, is nu uitgegroeid tot een brutowinst van $ 624 miljoen in het eerste kwartaal. Dat vertaalt zich in een groei van 26% op jaarbasis.

Het betalingsbedrijf handelt momenteel onder drie keer de omzet en blijft de banksector voor consumenten radicaal veranderen. Het groeipad, in combinatie met de gewenste financiële positie en de dalende waardering van vandaag, maakt het fintech-bedrijf tot een aantrekkelijke langetermijninvestering.


Belegt u liever in een technology ETF in plaats van te kiezen voor individuele aandelen kies dan voor een van de 5 thematische Technology ETFs van Van Eck.


Shopify (SHOP 13,85%) aandelen zijn in de afgelopen zes maanden met 77% gecrasht, waardoor de wereldwijde e-commerce leider een aantrekkelijke koopkans is. Net als bij Block waren de recente kwartaalresultaten van Shopify op zijn best gewoon. De omzet in het eerste kwartaal van $ 1,2 miljard bleef met 3% achter bij de consensusramingen, en de winst per aandeel van $ 0,20 voldeed dramatisch niet aan de verwachtingen van Wall Street van $ 0,87.

COVID-19 leidde tot een te hoge groei voor de e-commerce-aandelen, aangezien bedrijfseigenaren rekenden op zijn diensten om te groeien en hun bedrijven te beheren tijdens sluitingen. De economische heropening, gecombineerd met verschuivingen in de consumentenbestedingen als gevolg van inflatiedruk, zou de groei van Shopify op korte termijn tijdelijk kunnen stoppen.

Toch blijven de vooruitzichten van het bedrijf in lijn en kunnen beleggers profiteren van deze laatste terugval door de aandelen tegen de aantrekkelijke huidige niveaus te kopen. Shopify heeft bijna een derde van de markt voor e-commerceplatforms in de Verenigde Staten in handen, met concurrenten WooCommerce Checkout en Wix.com (WIX 12,50%) als verre tweede. M

et voordeel loopt het bedrijf voorop in een sector met een marktpotentieel van $ 160 miljard, en het heeft tot nu toe slechts 3% van de omzetkansen veroverd. Momenteel handelend tegen negen keer de omzet, duidelijk lager dan het vijfjaarlijkse gemiddelde prijs-tot-verkoopveelvoud van 33, schreeuwen de aandelen van de e-commerce-moloch vandaag “koop mij”.


Luke Meindl heeft geen positie in een van de genoemde aandelen. The Motley Fool heeft posities in en beveelt Block, Inc., Shopify, Wix.com en Zoom Video Communications aan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Zoom Video

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.