Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - vrijdag, 15 januari 2021 07:00

3 aandelentips in de energiesector

Deze aandelen gaan de energie industrie hevig opschudden. Dat stelt Travis Hoium van TheMotleyFool in zijn laatste artikel op de website. In dit artikel de drie aandelentips.


Investeren op lange termijn vereist langetermijndenken, en dat is niet per se gemakkelijk in de energiesector. Sommige ogenschijnlijk stabiele energieaandelen zijn in feite zeer riskant - energiebronnen zoals steenkool gaan structureel achteruit en kritieke brandstoffen zoals olie zien bedreigingen van elektrische voertuigen aan de horizon.

Het vinden van aandelen die de overgang naar hernieuwbare energie kunnen overleven en goed gedijen, is van cruciaal belang voor beleggers. En ik denk dat als je vandaag in duurzame energieaandelen investeert, Hannon Armstrong (NYSE: HASI), SunPower (NASDAQ: SPWR) en Bloom Energy (NYSE: BE) geweldige aandelen zijn om mee te beginnen.

1. Het bedrijf achter de schermen in duurzame energie: Hannon Armstrong (NYSE: HASI)

Hannon Armstrong wordt geen bedrijf dat veel krantenkoppen haalt in de energie-industrie. Het is in de eerste plaats een financieringsmaatschappij, die geld in zowel eigen vermogen als schulden stopt om duurzame energieprojecten te ondersteunen. Maar daarom is het vandaag een geweldige investering.

Naarmate de energie-industrie verandert, kan Hannon Armstrong zich aanpassen en investeringen verplaatsen naar het meest voordelige deel van de markt. Soms zijn dat energie-efficiëntieprojecten bij overheidsgebouwen, in andere gevallen bezit het land onder windturbines, of bezit het residentiële zonne-energiebronnen, zoals het doet als onderdeel van een partnerschap met SunPower.

Wat investeerders van Hannon Armstrong krijgen, is een dividend van 2,2%, dat elk jaar zou moeten groeien naarmate het bedrijf rendement genereert op wat het investeert. En met miljarden dollars die elk jaar in hernieuwbare energieprojecten gaan, is dit een van de bedrijven waarvan ik denk dat ze langzaam en gestaag een groot bedrijf in hernieuwbare energie zullen opbouwen.

2. Het zonnespel: SunPower (NASDAQ: SPWR)
SunPower is een zonne-energiebedrijf dat zich richt op het creëren van een platform waarop residentiële en commerciële ontwikkelaars van zonne-energie kunnen bouwen. Het bedrijf heeft de tools samengesteld waarmee klanten hun eigen zonnesystemen op het dak kunnen bouwen, wat geweldige leads genereert voor de installatiepartners van SunPower. En het platform biedt alles wat installateurs nodig hebben, van zonnepanelen tot stellingen tot monitoringsystemen. Maar wat dit op de lange termijn een opwindende voorraad maakt, is energieopslag.

Bedrijven beginnen energieopslag toe te voegen aan zowel residentiële als commerciële zonne-energieprojecten, en SunPower loopt voorop, met ongeveer 30% van de commerciële klanten die nu opslag en een nieuw woonproject in staten als Californië laten groeien. Terwijl deze activa worden geïnstalleerd, biedt SunPower hun capaciteit aan op de elektriciteitsmarkten, waardoor zowel SunPower als de eindklanten een positieve inkomstenstroom krijgen. Je kunt je voorstellen dat naarmate het bedrijf steeds meer zonne-energiesystemen installeert, het deze kan samenvoegen tot grotere "virtuele energiecentrales", zoals de systemen bekend zijn, en meerdere waardestromen kan toevoegen aan partners zoals nutsbedrijven.

SunPower's bedrijf is nog niet altijd winstgevend, maar het wint marktaandeel en de marges verbeteren. Aangezien de acceptatie van zonne-energie de komende jaren toeneemt en energieopslag een groter onderdeel van de energie-infrastructuur wordt, denk ik dat dit een bedrijf is dat zal groeien en beter zal presteren dan de markt in het algemeen.

3. Wedden op een waterstof toekomst: Bloom Energy (NYSE: BE)
Een van de tekortkomingen van hernieuwbare energie is altijd geweest dat er geen manier was om energie efficiënt op te slaan voor later gebruik. Dat kan betekenen dat zonne-energie moet worden bespaard voor gebruik tijdens de wintermaanden, of het kan worden gebruikt als brandstof voor voertuigen en schepen over de hele wereld.

Dat is waar waterstof opwindende kansen zou kunnen creëren, en Bloom Energy loopt voorop. De kernactiviteit van het bedrijf is het maken van brandstofcellen voor commerciële gebouwen en nutsvoorzieningen. Deze brandstofcellen hebben normaal gesproken aardgas of een andere brandstof gebruikt om energie te produceren, maar nu bouwt het bedrijf ze om op schone waterstof te werken, en dat is niet voor niets.

Bloom Energy introduceert een industriële elektrolyse-inrichting die wind- en zonne-elektriciteit en water kan omzetten in waterstof. Dit kan een schone brandstofbron zijn voor de brandstofcelservers van Bloom over de hele wereld. Het bedrijf vindt ook nieuwe use-cases voor die servers op plaatsen zoals grote scheepvaartschepen, die het onderzoekt in samenwerking met Samsung Heavy Industries.

Er zijn zoveel opties voor waterstof op de energiemarkt van meer dan $ 2 biljoen dat Bloom Energy te mooi is om te laten liggen.

Energieaandelen gebouwd om de status quo te verstoren
U zult merken dat elk van deze energievoorraden zich in een groeiende markt bevindt en diepgewortelde concurrenten zoals grote olievoorraden en nutsbedrijven zou kunnen ontwrichten. Dat is niet voor niets. Energie wordt verstoord door hernieuwbare energie en innovatieve nieuwe technologieën zoals zonne-energie en waterstof. Investeerders zullen op die golf willen meegaan, en Hannon Armstrong, SunPower en Bloom Energy zijn geweldige manieren om dat te doen.

Travis Hoium owns shares of Bloom Energy and SunPower. The Motley Fool has no position in any of the stocks mentioned. The Motley Fool has a disclosure policy.

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!

04 mrt 07:41 Redactie

3 aandelen om rijk mee te worden

03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

Het laatste beursnieuws