Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 aandelen die kunnen knallen in 2021

3 aandelen die kunnen knallen in 2021
30 dec 2020 om 11:00

Deze drie aandelen staan klaar om in 2021 flink te stijgen. Dit zijn de aandelen die volgend jaar gaan knallen volgens John Bromels, Scott Levine en Lee Samaha van TheMotleyFool.


Nu 2020 praktisch in de geschiedenisboeken staat, is het niet te vroeg om na te denken over 2021. En hoewel niemand weet wat de grote beleggingstrends zullen zijn in het nieuwe jaar, is de beste tijd om in een groeiaandeel te investeren, voordat iedereen begint met het kopen van de aandelen. Met dat in gedachten vroegen we drie Motley Fool-bijdragers welke aandelen volgens hen in 2021 zullen stijgen. Ze kwamen terug met PTC (NASDAQ: PTC), Clean Energy Fuels (NASDAQ: CLNE) en Intuitive Surgical (NASDAQ : ISRG). Dit is waarom.

Een industriële revolutie is onder ons
Lee Samaha

PTC (NASDAQ: PTC): De aandelen van het industriële softwarebedrijf hebben een geweldige 2020 gehad – 57% gestegen dit jaar op het moment van schrijven – en ik denk dat er nog meer zal komen in 2021. Handelend tegen 42 keer de winstverwachtingen van 2021, is PTC absoluut geen oppervlakkig goedkoop aandeel.

Groeiaandelen worden echter per definitie gekocht voor hun toekomstige groeivooruitzichten in plaats van de huidige waarderingen, en PTC heeft veel groei in het verschiet. Kortom, het bedrijf speelt in op de toenemende acceptatie van digitale technologieën in de fabriek. Het management beschouwt zijn kernactiviteiten, namelijk computer-aided design (CAD) en product lifecycle management (PLM) software, als een groeipotentieel met een hoog eencijferig groeipotentieel op middellange termijn.

De echte opwinding is echter rond zijn internet of things (IoT) en augmented reality (AR) -oplossingen, waarvan het management op middellange termijn een jaarlijkse groei van 26% en 60% ziet. De voordelen van IoT, AR en digitale technologieën zijn talrijk en worden steeds belangrijker.

De IoT-oplossingen van PTC verbinden bijvoorbeeld de fysieke activa van een fabriekseigenaar met de digitale wereld. Hierdoor kunnen ze digitaal worden gemodelleerd en / of geanalyseerd om de prestaties te optimaliseren en te voorspellen wanneer ze onderhoud nodig hebben. Ondertussen stelt AR technici in staat om apparatuur te bewaken en te onderhouden zonder zelfs maar fysiek aanwezig te zijn.

Gezien het feit dat de waardering van PTC zal worden gemodelleerd naar zijn groeivooruitzichten, is het waarschijnlijk dat een grotere acceptatie van zijn software in 2021 zal leiden tot een positieve herwaardering van de aandelen door de markt naarmate de verwachte verbeteringen worden geprijsd.

Als je dus in de digitale industriële revolutie gelooft, dan geloof je waarschijnlijk ook dat PTC veel potentie heeft om sterk te groeien in 2021. Niet in de laatste plaats omdat de COVID-19-pandemie en de reshoring-beweging wordt gezien als een toenemende interesse in het digitaliseren van fabrieken. Alles bij elkaar genomen heeft PTC-aandelen veel potentieel om in 2021 opnieuw te stijgen.

Vergeet EV’s: dit alternatieve brandstof aandeel heeft de groene vlag
Scott Levine

Clean Energy Fuels (NASDAQ: CLNE): hoewel aandelen van elektrische voertuigen (EV) in 2020 behoorlijk wat tamtam kregen, zouden degenen die zich op 2021 richten, verstandig zijn om een andere investering in verband met voertuigen en het evoluerende energielandschap te overwegen: aardgas. De zelfverklaarde “enige leverancier van aardgasoplossingen in de industrie die CNG [gecomprimeerd aardgas], LNG [vloeibaar aardgas] en RNG [hernieuwbaar aardgas] als brandstof aanbiedt”, Clean Energy Fuels is een bedrijf dat een netwerk heeft ontwikkeld van meer dan 550 aardgas-tankstations in 41 staten en Canada.

De aandelen van Clean Energy Fuels zijn in 2020 met ongeveer 150% gestegen, omdat investeerders vierden dat de financiële situatie van het bedrijf het hele jaar door verbeterde. Hoewel de omzetgroei te lijden heeft onder het lagere verkoopvolume als gevolg van de COVID-19-pandemie, heeft Clean Energy Fuels het vermogen getoond om de kosten te beheersen en een opmerkelijke nettogroei te rapporteren. Evenzo heeft het bedrijf in 2020 ook een indrukwekkende cashflow gegenereerd. Op een basis van 12 maanden heeft Clean Energy Fuels een operationele cashflow (OCF) en een vrije cashflow (FCF) van respectievelijk $ 61 miljoen en $ 36 miljoen gerapporteerd – indrukwekkende cijfers, aangezien het bedrijf volgens Morningstar een OCF van $ 12 miljoen en een FCF van $ 15 miljoen negatief rapporteerde voor 2019. Bovendien lijkt de balans van het bedrijf sterk; het bedrijf sloot het derde kwartaal af met een netto kaspositie van $ 56 miljoen.

Dus wat drijft mijn optimisme over de kansen van dit aandeel in 2021? Investeerders zijn al jaren niet onder de indruk van Clean Energy Fuels, en ze koesteren hun ongeloof met het idee dat aardgas een haalbare optie zou kunnen zijn voor zwaar vrachtvervoer, wagenparkvoertuigen en andere toepassingen. Maar het lijkt erop dat de markt zijn twijfel van zich afschudt en bereid is mee te gaan voor een ritje. Naast de verbeterde financiële gezondheid van het bedrijf, ondertekende het bedrijf onlangs verschillende deals die het toenemende enthousiasme van de industrie voor aardgas illustreren. Deze week kondigde Clean Energy Fuels de ondertekening aan van een memorandum van overeenstemming met Total voor de ontwikkeling van RNG-productie- en brandstofinfrastructuur in de Verenigde Staten, evenals een deal met BP om RNG-faciliteiten te ontwikkelen. En deze aankondigingen komen kort na andere bemoedigende tekenen van het momentum van het bedrijf. Half december meldde Clean Energy Fuels bijvoorbeeld dat het deals had gesloten die meer dan 58 miljoen gallons van zijn Redeem RNG vertegenwoordigden. Is dat veel? Overweeg het feit dat het bedrijf in heel 2019 een omzet van 143 miljoen gallons inwisselde.

In 2021 kunnen er wat hobbels op de weg zijn, aangezien het bedrijf zich nog in de groeifase bevindt, en ongunstig nieuws kan tot enige volatiliteit leiden. Ik denk echter dat het bedrijf in 2020 een omslagpunt heeft bereikt en dat het de goede kant op gaat voor 2021 en daarna.

Een terugkeer naar normaliteit
John Bromels

Intuitive Surgical (NASDAQ : ISRG): Aangezien sommige gezondheidswerkers al de eerste coronavirusvaccins beginnen te ontvangen, is het een goede gok dat de medische systemen van het land ergens in 2021 weer normaal zullen worden. Dat is goed nieuws voor de specialist in robot ondersteunde chirurgie.

Intuïtief maakt de da Vinci-serie met robot ondersteunde chirurgische apparaten. Elk van deze zeer dure systemen voert voornamelijk minimaal invasieve operaties uit, meestal op het gebied van urologie en gynaecologie. Omdat robot ondersteunde chirurgie veel nauwkeuriger is dan zelfs een goed opgeleide menselijke chirurg, leidt dit tot snellere hersteltijden en betere patiëntresultaten.

De pandemie heeft de zaken van Intuitive gedecimeerd. Omdat de operaties die momenteel door da Vinci-machines worden uitgevoerd, keuzevak zijn, verdampte de zaken van de ene op de andere dag toen ziekenhuizen in het hele land electieve operaties in het voorjaar annuleerden. Zelfs toen electieve operaties weer begonnen voor te komen, moesten overweldigde ziekenhuizen prioriteit geven aan hun uitgaven. Als gevolg hiervan vertraagde de groei van de aandelenkoers van Intuitive in 2020, met een aandeel van slechts ongeveer 33,5% voor het jaar.

We zien mogelijk geen herstel in de aandelen van Intuitive totdat het coronavirus echt lijkt te zijn verslagen, wat misschien pas ver in 2021 zal gebeuren. Maar als het eenmaal gebeurt, verwacht dan een snelle groei van de onbetwiste koning van de door robots ondersteunde chirurgie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.