Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

15 aandelen met 25% upside potentieel

15 aandelen met 25% upside potentieel
31 mrt 2021 om 07:25

Analisten van investeringsbank UBS hebben meer dan een dozijn “high conviction-aandelen” uitgekozen waarvan zij zeggen dat ze een stijging van ten minste 25% tegemoet gaan. UBS analyseerde bedrijven op het gebied van technologie, energie, luchtvaartmaatschappijen en meer om verschillende factoren te beoordelen, waaronder de investeerders die ‘mogelijk ontbreken’. Het originele artikel verscheen op CNBC.


De Europese aandelenstrategen van de bank verwachten in de regio een serieuze groei van de winst per aandeel – van 50% jaar-op-jaar – die, in combinatie met een verhoogde volatiliteit, “aanzienlijke kansen voor afzonderlijke aandelen creëert”. Hier zijn hun beste aandelenkeuzes uit een onderzoeksnota die vorige week is gepubliceerd, die allemaal een buy-rating hebben:

Consumer
Volkswagen zal tegen 2022 de gezamenlijke nummer één worden – met Tesla – op het gebied van batterij-elektrische voertuigen, schat UBS. Beleggers onderschatten het ’transformatieverhaal’ van het bedrijf over elektrische voertuigen, zeiden de analisten, en ze verwachten dat de verkoop van elektrische auto’s elk kwartaal zal stijgen, met stabiele marges. De bank gaf Volkswagen een stijging van 26,3%.

Reckitt Benckiser biedt “het meest boeiende ommekeerverhaal in de Europese voedings- en HPC-sector (huishoudelijke en persoonlijke verzorging)”, aldus UBS. Gezondheids- en hygiëneproducten (die goed verkochten tijdens de pandemie), gecombineerd met een grote e-commerce-operatie en uitbreiding naar nieuwe markten, zullen allemaal voor extra inkomsten zorgen, aldus de analisten van de bank, met een stijging van 27,9%.

UBS houdt van het in Berlijn gevestigde e-commerceplatform Zalando vanwege de potentiële groei van de waarde van zijn verkopen, evenals zijn partnerprogramma waarmee bedrijven producten aan klanten kunnen verkopen. Het leverde Zalando een stijging op van 34,7%

Voedselleverancier Delivery Hero heeft een “winstgevende en dominante leiderspositie” op de Aziatische markt (exclusief China) gezien de overname van de Zuid-Koreaanse app Woowa, zei UBS. Het houdt van zijn blootstelling aan snelgroeiende markten en gaf het een opwaarts potentieel van 31,4%. (Eerder deze maand koos UBS Delivery Hero uit als een van de favoriete aandelen voor bezorging van eten.)

UBS geeft ook de voorkeur aan de Franse mediagroep Vivendi voor zijn Universal Music Group, die nu voor 20% eigendom is van een consortium onder leiding van de Chinese firma Tencent. De bank waardeerde UMG op 35 miljard euro ($ 41,2 miljard), wat meespeelt in de overname van de catalogus van Bob Dylan in december, en Vivendi een stijging van 28,1% opleverde.

Financials
UBS verwacht dat het ‘leidende’ financiële technologiebedrijf Adyen – dat PayPal geleidelijk vervangt als eBay’s betalingsleverancier – vooruit zal groeien op zijn middellange termijn. Het schatte een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 34% (CAGR) tot en met 2023 en gaf het een stijging van 31,1%.

Het Duitse vastgoedbedrijf Vonovia is een keuze voor UBS, omdat het verwacht dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen. De trend van thuiswerken die begon tijdens de pandemie zal volgens een UBS-enquête naar verwachting geen invloed hebben op de verkoop van appartementen, en de voorraad heeft een stijging van 26%, schatten de analisten.

Industrials
UBS verwacht dat kredietrapportagebedrijf Experian vanaf 2022 een tweecijferige groei in EBIT (winst vóór rente en belastingen) zal zien. En hoewel Covid-19 kredietcontroles heeft doorstaan, merkte UBS op dat het bedrijf een ‘gezonde pijplijn’ van klanten in de VS en het VK heeft. volgens de bank is het opwaartse potentieel 38,9%.

“Toonaangevende” luchtvaartgroep IAG heeft ongeveer 10 miljard euro aan contant geld beschikbaar dat “het tot de zomer van 2021 zal zien”, en als reizen is toegestaan ​​na de pandemie, verwacht UBS dat het break-even zal draaien. Daar komt nog bij dat er een “uitgebreide herstructurering” is gepland om de kosten te verlagen en de bank schat zijn winst op 45,4%.

Airbus is ook een keuze voor UBS, aangezien het “nog sterker” uit de pandemie zal komen. “Het productportfolio en de klanten van Airbus zijn robuuster dan de markt momenteel erkent”, schreven de analisten van de bank. Ze schatten een stijging van 28,8%.

Energie en nutsvoorzieningen
Shell is een keuze voor UBS, vanwege zijn “aanzienlijke” capaciteit om cash te genereren. “De route voor de beloning van aandeelhouders is duidelijk”, merkten de analisten van de bank op, en schatten een stijging van 25,3%.

Olie- en gasbedrijf Subsea 7 is een keuze voor UBS vanwege zijn “sterke” balans en “potentieel voor het genereren van contanten”, waarvan de bank zegt dat het “ondergewaardeerd” wordt door investeerders. De analisten waren ook enthousiast over de mix van olie- en gasactiva en de offshore windactiviteiten. Ze gaven het een voordeel van 27,6%.

Het Spaanse elektriciteitsbedrijf Endesa “handelt met een aanzienlijke korting ten opzichte van vergelijkbare bedrijven”, zei UBS. Terwijl het bedrijf kolencentrales sluit en kerncentrales ontmantelt, verwacht de bank dat hernieuwbare energiebronnen hun capaciteit zullen vervangen. UBS verwacht ook dat de stroomprijzen in Spanje dit jaar met 40% zullen stijgen, en zei dat het aandeel een stijging van 36,2% heeft.

Telecommunicatie
T-Mobile-eigenaar Deutsche Telekom is een aankoop voor UBS, dat zei dat het een “aanzienlijk sterker” bedrijf is na de fusie met Sprint. De bank zei dat het bedrijf “goed gepositioneerd” is om te concurreren met Dish, dat een 5G mobiel netwerk aan het opbouwen is in de Verenigde Staten. Deutsche Telekom heeft een opwaarts potentieel van 38,6%, aldus UBS.

Het Italiaanse draadloze netwerkbedrijf Inwit is ook een keuze voor UBS vanwege de fusie met de mobiele toreneenheid van Vodafone Italië en ‘solide fundamentals’. Het bedrijf heeft ongeveer 22.000 torens in Italië, waardoor het de grootste speler van het land is en positioneert voor een grotere vraag naarmate 5G wordt ontwikkeld. Inwit heeft volgens UBS een stijging van 30,9%.

Voor elk van hun aandelenselecties dachten de UBS-analisten na over zes dingen: cruciale vragen die de aandelen aansturen, wat er momenteel geprijsd is, wat de markt misschien mist, elk nieuw bewijs dat de analisten hadden ontdekt, potentiële opwaartse versus neerwaartse en belangrijke katalysatoren

Liever wat actiever handelen met turbo’s of certificaten?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel Adyen


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers UMG

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.