--- ---

Volgens onderzoeksbureau Kantar TNS is het aantal cryptocurrency bezitters in Nederland binnen een half jaar van 580.000 naar 480.000 gezakt. Een daling van maar liefst van 17,3%. De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de dalende koers. Year-To-Date is Bitcoin zo’n 53% van zijn waarde verloren. Het mag geen verrassing zijn dat veel beleggers eieren voor hun geld hebben gekozen en afscheid hebben genomen van cryptocurrencies. Niemand houdt van geld verliezen.

Goudzoekers

Ik denk dat het merendeel van deze mensen de ‘goudzoekers’ zijn geweest die in december mee wilden liften op de hype. De mensen die cryptocurrency zagen als de manier om snel rijk te worden en eigenlijk niks tot weinig wisten van de technologie en innovatie achter cryptocurrencies. Dit zijn tevens de mensen die het meest geld zijn verloren omdat zij op de piek hebben gekocht. Dit is niet per definitie een slechte ontwikkeling. Het hoort bij het volwassen worden van de markt. Daarnaast zijn mensen (merendeel) gestopt met het investeren in projecten die geen toegevoegde waarde hebben. Zij zijn er op de harde manier gekomen dat dit bijna altijd geld gaat kosten. Uiteraard zijn er ook nog mensen die op tijd winst hebben genomen en op een bepaald moment weer zullen instappen.

Bron: Tradingview – Bitcoin koersverloop YTD

Volwassenheid

Wat we hopelijk over houden aan het einde van de rit is een volwassen en een legitieme markt vergelijkbaar met de traditionele effectenmarkt. Ter herinnering aan de mensen die schrikken van de daling van het aantal cryptocurrency bezitters: het aantal bezitters in augustus 2017 stond op 150.000, momenteel staat dit dus nog op 480.000. Ruim drie keer zo veel...

Luc Smits van Oyen

Luc is blockchain enthousiast en mede-oprichter van het cryptocurrency handelsplatform Coinmerce. Op Coinmerce is het mogelijk om te handelen in 70 verschillende cryptocurrencies, betaling gaat gemakkelijk met iDeal. Sinds januari 2017 specialiseert Luc zich in de cryptocurrency markt. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Luc kan posities innemen op de financiële markten.

Geef een reactie