Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: ABN AMRO haalt Sligro van de kooplijst

Beursblik: ABN AMRO haalt Sligro van de kooplijst
10 jul 2024 om 09:23

 ABN AMRO Oddo heeft het advies voor Sligro verlaagd van Outperform naar Neutraal en het koersdoel van 19,00 naar 16,00 euro. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank. 

Het rapport meldde woensdag dat de weersomstandigheden rondom Pasen de groei tegenwerkten. Daarbij komt dat volgens de bank in Nederland cash-and-carry onder druk staat. In België stabiliseerde de omzet volgens de analisten.

ABN AMRO verwacht in aanloop naar de resultaten over het eerste halfjaar, die volgende week donderdag 18 juli worden gepubliceerd, dat de EBIT van Sligro iets hoger uitvalt en uitkomt op 5 miljoen euro, maar dat er ook een klein nettoverlies wordt gerapporteerd door een hogere nettoschuld en hogere rentekosten in de eerste jaarhelft. De schuldratio liep naar verwachting op van 1,6 aan het einde van 2023 naar 1,8 ultimo juni.

ABN AMRO verwacht niet dat de eerste jaarhelft veel progressie zal tonen richting de doelstelling van een EBITDA-marge van 7,5 procent in 2025. De bank denkt niet dat Sligro deze doelstelling zal halen en gaat uit van 7,0 procent. De analisten verlaagden hun taxaties voor omzet en de EBITDA met 1 tot 8 procent. Voor de EBITDA gaat de bank uit van een groei van 16 procent voor het lopende boekjaar 2024, van 27 procent voor 2025 en van 9 procent in 2026.  

ABN AMRO merkte op dat de tweede jaarhelft een makkelijkere vergelijkingsbasis kent. “Maar de markten zijn onzeker.”

Verder verwacht de bank een interimdividend van 0,30 euro per aandeel Sligro. 

ABN AMRO noemde Sligro “niet goedkoop” in vergelijking tot sectorgenoten, op basis van de verwachte prestaties in 2024. Voor 2025 oogt de vergelijking gunstiger, aldus de analisten, maar meer vertrouwen in een herstel is nodig alvorens dit ook in het model van ABN AMRO tot uiting komt.

Het aandeel Sligro noteerde woensdag op een lichtgroen Damrak 2,2 procent lager op 12,62 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.