Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Dassault geeft omzetwaarschuwing

Dassault geeft omzetwaarschuwing
9 jul 2024 om 09:17

 Dassault Systèmes verwacht in het tweede kwartaal een lagere omzet en ook over heel het boekjaar zullen de opbrengsten vermoedelijk lager uitvallen dan eerder verwacht. Dit meldde het Franse software- en defensiebedrijf dinsdag in een omzetwaarschuwing.

Dassault wees dinsdag op de voorzichtigheid bij klanten gezien de geopolitieke omstandigheden en verwacht voor het tweede kwartaal een omzet van iets minder dan 1,5 miljard euro, waar het bedrijf eerder uitging van 1,525 tot 1,555 miljard euro.

CEO Pascal Daloz zei dat ondanks de vertragingen in bestellingen, nog steeds verwacht wordt dat alle deals in de komende kwartalen geboekt zullen worden.

“We verwachten echter dat een zekere volatiliteit in de besluitvorming van klanten zal aanhouden en vinden het daarom verstandig om dit te weerspiegelen in onze vooruitzichten voor het hele jaar”, aldus de topman.

De winst per aandeel komt in het tweede kwartaal vermoedelijk uit op 0,30 euro. Dat zou aan de onderkant van de eerder afgegeven bandbreedte van 0,30 tot 0,31 euro zijn.

De omzet moet in 2024 groeien met 6 tot 8 procent, zei Dassault, waar het bedrijf eerder rekende op een groei van 8 tot 10 procent. De bandbreedte voor de verwachte winst per aandeel werd aangescherpt van 10 tot 12 procent naar 8 tot 11 procent.

Dassault komt op 30 juli met de volledige kwartaalcijfers. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.