Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursupdate: kleine winsten op Damrak

Beursupdate: kleine winsten op Damrak
8 jul 2024 om 10:23

 De Amsterdamse beurs doet het, net als de rest van de Europese beurzen, maandag rustig aan.

Rond de klok van half 11 noteerde de AEX 0,3 procent hoger op 936,70 punten.

De Franse verkiezingen leverden winst op voor het linkse blok. De gevreesde absolute meerderheid voor de partij van Marine le Pen werd zo voorkomen, maar ook het linkse blok verkreeg geen meerderheid.

“Een ‘hung’ parlement is vermoedelijk de beste oplossing voor Europese aandelen, maar de volatiliteit blijft groot”, aldus Claudia Panseri van UBS.

Uit een onderzoek van Lynx bleek dat 54 procent van de respondenten aandelen overgewaardeerd vindt. Verder meent 39 procent dat aandelen correct zijn gewaardeerd en vind iets meer dan 2 procent aandelen ondergewaardeerd.

“De resultaten laten zien dat meer dan de helft van de beleggers aandelen als overgewaardeerd beschouwt, wat hun zorgen over een mogelijke marktcorrectie onderstreept. Deze voorzichtigheid kan een indicatie zijn van een bredere angst voor economische instabiliteit”, zei Justin Bleekemolen van Lynx.

De meest kansrijke sector is technologie, zo bleek uit het onderzoek. “En dat ondanks de hoge waarderingen”, aldus Blekemolen. Dit laat volgens hem zien dat technologie nog altijd wordt gezien “als een belangrijke groeimotor”.

Hoewel de aandelenwaarderingen inderdaad zijn opgelopen, zijn aandelen toch “niet heel erg overdreven duur” volgens investment manager Simon Wiersma van ING. En met een economie die het ook in de tweede jaarhelft goed blijft doen, zijn er geen zorgen over de winsten, voegde hij toe.

Hoogtevrees is volgens Wiersma niet nodig. “Ons advies is dan ook, blijft vooral rustig belegd, schroef af en toe wat risico af, maar ga er zeker niet helemaal uit”, aldus Wiersma.

Klik hier voor: geen reden voor hoogtevrees op de beurs

De euro/dollar kwam vanochtend nauwelijks in beweging met een koers van 1,0836 en de Duitse en Franse tienjaarsrentes liepen iets op.

Stijgers en dalers

ASML steeg vanochtend tot boven de 1.000 euro. Het aandeel won 1,3 procent. Sectorgenoot ASMI won 0,8 procent. ING werd 0,7 procent duurder.

Randstad en Shell waren de grootste dalers met verliezen van 0,3 en 0,8 procent.

In de AMX ging Air France-KLM aan de leiding met een winst van 2,7 procent. AMG won 1,2 procent. Basic-Fit en JDE Peet’s verloren 0,8 en 1,0 procent.

Small cap Fastned deed het opvallend goed met een winst van 6,2 procent. Sif won 1,9 procent, maar PostNL daalde 0,9 procent en Ebusco 1,2 procent,


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nvidia Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.