Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen noteren overwegend lager

Aziatische beurzen noteren overwegend lager
8 jul 2024 om 07:19

 De Aziatische beurzen koersten maandagochtend overwegend in het rood, met als negatieve uitschieter de Hang Seng index in Hongkong met een verlies van 1,3 procent. 

De beurzen in Sydney en Shanghai verloren ruim een half procent, terwijl de Nikkei index in Tokio en de Kospi index in Seoel fractioneel in het groen noteerden. 

In Japan werd bekend dat het reële inkomen in mei op jaarbasis met 1,4 procent is afgenomen. 

De Amerikaanse beurzen zaten vrijdag nog in de lift na de publicatie van een licht tegenvallend banenrapport. Hoofdgraadmeter S&P 500 sloot een half procent hoger, terwijl techbeurs Nasdaq bijna een procent won. 

Een haperende arbeidsmarkt kan de Federal Reserve wellicht voldoende ruimte geven om de rente te verlagen. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde vrijdag 7 basispunten tot 4,273 procent.

Zondag stonden daarnaast de Franse verkiezingen op de agenda. Vooraf werd gevreesd voor een absolute meerderheid voor Rassemblement national van Marine Le Pen of voor het links blok, maar dat gebeurde niet.

Een samenwerking tussen het linkse Nouveau Front Populaire (NFP) en een blok van middenpartijen won onverwachts het meeste aantal zetels, maar niet voldoende voor een absolute meerderheid. De nederlaag voor de regerende partij van president Emmanuel Macron was daarnaast minder groot dan verwacht. 

De Franse rente was in aanloop naar de verkiezingen opgelopen uit angst voor een absolute meerderheid voor extreem rechts of links, met het oog op de gevolgen voor de Franse overheidsfinanciën.

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend 0,3 procent lager naar 82,93 dollar per vat. Afgelopen week won de future op weekbasis nog 2,0 procent. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.