Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vermogen pensioenfondsen groeit

Vermogen pensioenfondsen groeit
4 jul 2024 om 09:43

 Het belegd vermogen van pensioenfondsen is in het eerste kwartaal met 2 procent gegroeid tot 1.687 miljard euro, dankzij bijna 36 miljard euro aan koerswinsten op aandelen en participaties, die verliezen op obligaties en derivaten ruim compenseerden. Dat meldde De Nederlandsche Bank donderdag.

De wereldwijde aandelenindex van MSCI steeg met 11 procent en pensioenfondsen zagen hierdoor hun aandelenbeleggingen met 26 miljard euro meer waard worden. Participaties in beleggingsfondsen waren goed voor 10 miljard euro waardestijging, met inbegrip van dalende waarde van obligatiefondse

De waarde van schuldpapier daalde juist met 9,4 miljard euro en die op rentederivaten met 2,0 miljard euro.

De pensioenverplichtingen daalden marginaal met 0,9 miljard euro in het eerste kwartaal.

Door: ABM Financial News.

[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.