Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen kleuren overwegend groen

Aziatische beurzen kleuren overwegend groen
4 jul 2024 om 07:21

 De Aziatische beurzen koersten donderdagochtend overwegend hoger, met de beurs in Sydney als koploper met een winst van meer dan een procent. 

Tokio en Seoel winnen daarnaast circa driekwart procent, terwijl de Shanghai Composite krap een half procent prijsgeeft.

In Japan koerste de breed samengestelde Topix index, waar alle bedrijven zijn opgenomen die op de beurs van Tokio staan genoteerd, naar zijn hoogste stand ooit. Daarmee werd het stokoude record uit december 1989 uit de boeken geschreven. 

Ook de Taiwanese beurs doorbrak vanochtend dankzij koerswinsten voor de halfgeleideraandelen zijn hoogste stand ooit.

In Japan werd daarnaast vanochtend bekend, naar aanleiding van een enquête onder ondernemingen, dat werknemers naar verwachting op jaarbasis gemiddeld een loonstijging van 5,1 procent tegemoet kunnen zien. Hiermee zal sprake zijn van de grootste loongroei in drie decennia. 

De aandelenmarkten in Europa sloten woensdag hoger, na een rustige handelsdag in aanloop naar de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag die Wall Street vandaag gesloten houdt. 

Woensdag vond Wall Street tijdens een halve handelsdag de weg omhoog, met techbeurs Nasdaq als uitblinker met een stijging van bijna een procent. Zowel de S&P 500 als de Nasdaq sloten op de hoogste stand ooit. 

Na het slot op Wall Street werden de notulen van het laatste rentebesluit van de Federal Reserve vrijgegeven. Hieruit kwam naar voren dat de Fed meer zekerheid wil dat de inflatie naar het gewenste niveau daalt, alvorens de rente te verlagen.

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een licht hogere opening, in afwachting van de Britse verkiezingen die vandaag plaatsvinden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.