Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Hogere start voor Wall Street

Hogere start voor Wall Street
1 jul 2024 om 14:56

 De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet in een verkorte handelsweek met banencijfers en Fed-notulen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de opening tot 0,3 procent in het groen. Ook de Nasdaq lijkt 0,3 procent hoger te gaan openen.

Het belangrijkste economische cijfer deze week wordt waarschijnlijk het maandelijkse Amerikaanse banenrapport op vrijdag. BNP Paribas denkt dat markt sterker zal reageren als de banengroei lager uitvalt dan voorzien, en minder sterk als de banengroei hoger uitvalt dan verwacht.

“Een neerwaartse verrassing in de banengroei kan de huidige marktinschatting van twee renteverlagingen door de Fed in 2024 verstevigen, maaar kan de markt ook dwingen om de neutrale rente nog hoger in te prijzen op ongeveer 3,75 procent, waardoor de rentecurve zou afvlakken.”

Donderdag is Wall Street gesloten vanwege de viering van de Fourth of July, wat betekent dat de Amerikaanse aandelenmarkten op woensdag al na een halve handelsdag sluiten.

Beleggers slaakten vanochtend een zucht van opluchting over Frankrijk, waar de ultrarechtse partij van Marine Le Pen weliswaar won in de eerste verkiezingsronde, maar veel minder kans lijkt te maken op een absolute meerderheid in de tweede ronde. Franse aandelen wonnen fors, zoals van de Franse bank Societe Generale met 5 procent koerswinst.

De olieprijs steeg maandag. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 82,06 dollar en Brent-olie werd 0,7 procent duurder op 85,61 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0750. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0713 op de borden. Volgens Commerzbank is onduidelijk wat een overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezingen zal betekenen voor de munt. Als de rijkere stemmers de overhand krijgen in zijn partij, zullen zij grote onrust en experimenten die de winst van bedrijven en vermogenden in gevaar brengen, willen vermijden. Als de christelijke nationalisten aan het roer komen te staan, zullen ze daar minder moeite mee hebben, volgens Commerzbank.

Bedrijfsnieuws

Boeing daalde voorbeurs 0,8 procent na berichten dat de openbare aanklager in de VS de vliegtuigbouwer zal vervolgen voor fraude. Boeing meldde dat het zijn toeleverancier van vliegtuigrompen Spirit AeroSystems gaat terugkopen voor 37,25 dollar per aandeel om de kwaliteit van zijn productie te verhogen. Het aandeel Spirit noteerde voorbeurs 4 procent hoger.

Cassava Sciences lijkt 19 procent lager te openen. Vrijdag daalde het aandeel al met 35 procent omdat een leidende wetenschapper zou zijn gedagvaard. Het biotechbedrijf heeft een middel tegen Alzheimer in klinisch onderzoek.

Trump Media & Technology, dat vrijdag 11 procent daalde, leek voorbeurs 2,6 procent hoger te openen. De aandelen reageerden vrijdag volatiel na het eerste verkiezingsdebat van Donald Trump met zittend president Joe Biden.

BlackRock neemt de Britse aanbieder van financiële data Preqin over voor 3,2 miljard dollar. BlackRock gaat vermoedelijk 0,5 procent hoger van start.

Fastfoodketens blijven strijden om klandizie met goedkope maaltijden en voordeeltjes, zoals met een nieuwe maaltijd van 5 dollar bij McDonald’s. Bij Burger King kunnen Amerikanen ook een voordelige maaltijd krijgen, en Starbucks biedt nu vier drankjes aan voor 20 dollar.

Aandelen van online dierenwinkel Chewy stegen 15 procent in de handel voorbeurs, nadat aandelenhandelaar Keith Gill, bekend als ‘ Roaring Kitty’, een belang van 6,6 procent meldde. Gills adviezen leidden eerder tot enorme koerwinsten van het aandeel GameStop. Chewy is opgericht door Ryan Cohen, de CEO van GameStop.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.