Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Aziatische beurzen blijven dichtbij huis

Aziatische beurzen blijven dichtbij huis
1 jul 2024 om 07:19

 De hoofdindices in Azië bewogen maandagochtend in een bandbreedte van slechts enkele tienden van een procent ten opzichte van het slot van vrijdag. 

In China wees dit weekend de officiële inkoopmanagersindex voor de industrie in juni voor de tweede maand op rij op krimp, met een stand van 49,5. Vanochtend signaleerde een door S&P Global vrijgegeven index voor de industrie echter juist een kleine groeiversnelling, met een indexstijging van 51,7 naar 51,8 in juni. 

Wall Street nam vrijdag gas terug, nadat de voor de Federal Reserve belangrijke PCE-inflatie conform de verwachting uitkwam op 2,6 procent, met een daling voor de S&P 500 van krap een half procent. De hoofdgraadmeter steeg in de eerste zes maanden met ruim 14 procent, terwijl techbeurs Nasdaq meer dan 18 procent kon bijschrijven.

Rassemblement national van Marine Le Pen won zondag de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen, zoals analisten ook hadden verwacht. Op 7 juli gaat Frankrijk opnieuw naar de stembus, voor de tweede ronde. Door de hoger dan verwachte opkomst, is het volgens politiek analisten lastiger inschatten wat de uitkomst wordt van deze tweede ronde. 

De Amerikaanse olie-future koerste vanochtend krap een half procent hoger naar 81,88 dollar per vat. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een hogere opening.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.