Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Ten Cate lanceert bod op Hydratec

Ten Cate lanceert bod op Hydratec
28 jun 2024 om 19:40

 Ten Cate Investeringsmaatschappij heeft vrijdag formeel het bod van 142,50 euro per aandeel op Hydratec gelanceerd. Dit meldden de partijen vrijdagavond in een biedingsbericht.

Het bod, dat wordt gesteund door het management van Hydratec, vertegenwoordigt een premie van 52,4 procent ten opzichte van de slotkoers van 93,50 euro op 18 januari, de dag dat de overname intentie bekend werd gemaakt.

De aanbiedingsperiode van het bod loopt van 1 juli 09.00 uur tot 23 augustus 17.40 uur, tenzij verlengd.

Hydratec maakte vrijdag ook bekend dat het een interim-dividend zal uitkeren van 6,00 euro per aandeel, omdat het bedrijf “van meerdere (minderheids-)aandeelhouders heeft vernomen dat zij, gezien de doorlooptijd van het bod, de voorkeur hebben voor de uitkering van een interim-dividend.”

Omdat het bod cum dividend is, zal dit uitgekeerde interim-dividend in mindering komen op de contante biedprijs van 142,50 euro, volgens Hydratec.

“Daarmee resteert voor een aandeelhouder onder de contante biedprijs bij gestanddoening van het bod nog een uitbetaling van 136,50 euro per aandeel”, aldus het bedrijf.

Aandelen Hydratec noteren 3 juli ex-dividend. De betaling vindt op 8 juli plaats.

Verder zei Hydratec vrijdag dat Bart Aangenendt is herbenoemd als CEO van Hydratec Industries voor een nieuwe periode van vier jaar. Ook worden de halfjaarcijfers uitgesteld tot 12 augustus. Op 14 augustus vindt een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders plaats met betrekking tot de overname.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Flow Traders

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.