Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Alfen in gesprek met banken over convenanten

Alfen in gesprek met banken over convenanten
26 jun 2024 om 08:42

 Alfen heeft woensdag de outlook voor 2024 flink neerwaarts bijgesteld en ook moesten er voor ruim 11 miljoen euro aan afschrijvingen worden gedaan.

En dit betekent dat Alfen bij de volgende convenantentest zal zakken, aldus CFO Onno Krap in gesprek met ABM Financial News.

De 11,1 miljoen euro aan eenmalige posten, veroorzaakt door verouderde voorraden en een post van 7,5 miljoen euro gerelateerd aan de vochtproblemen met de Pacto, drukken Alfen door de convenanten heen, aldus Krap. “Daar willen we een waiver voor krijgen.” Die gesprekken worden momenteel gevoerd.

Krap benadrukte dat de totale kredietfaciliteiten van Alfen voldoende zijn en dat een emissie hoogstwaarschijnlijk voorkomen kan worden. “Daar denken we in eerste instantie niet aan”, aldus Krap over vragen van ABM Financial News over de noodzaak van een eventuele emissie.

Zaak is volgens de CFO wel dat de toekomstige winstgevendheid weer aantrekt en daarom zal Alfen “gedoseerde” maatregelen nemen, zei CEO Marco Roeleveld daarover.

De topman gelooft nog altijd in de groei op langere termijn en wil daarom geen maatregelen nemen die tot gevolg hebben dat Alfen niet klaar is als de markt aantrekt. Momenteel kijkt Roeleveld daarom vooral naar een tijdelijke vacaturestop in bepaalde segmenten van het bedrijf en het terugbrengen van het aantal tijdelijke medewerkers. 

“We blijven een groeibedrijf”, aldus de CEO.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Randstad

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.