Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: euro stabiel boven 1,07

Valuta: euro stabiel boven 1,07
25 jun 2024 om 11:26

 De valutamarkten beleefden dinsdag een rustige ochtend, zonder macro-economische cijfers, met een euro die na een stijging op maandag naar 1,0730, vanochtend rond dit niveau stabiliseerde.

Vanmiddag staan de Chicago Fed-index, Case Shiller huizenprijzen en het Amerikaanse consumentenvertrouwen op de rol, maar later in de week zijn er meer toonaangevende macrocijfers die de valutamarkten in beweging kunnen zetten.

Volgens ING blijft het muntpaar vermoedelijk aan de zijlijn in de aanloop naar twee belangrijke agendapunten later in de week: donderdagavond is het eerste presidentiële debat tussen president Joe Biden en voormalig president Donald Trump op CNN.

“Het is misschien nog te vroeg om dit te verwachten, maar we zullen willen zien of de dollar reageert op wie het debat ‘wint’. Een positieve uitkomst voor Trump zou de dollar hoger kunnen zetten”, zei expert Chris Turner van ING.

Maar de grootste marktbeweger deze week is de Amerikaanse PCE-kerninflatie op vrijdag. Als deze zou voldoen aan de verwachtingen van een inflatie van 0,1 procent op maandbasis, dan zal de korte rente vermoedelijk dalen en de dollar meenemen in die neerwaartse trend, aldus de expert van ING.

“Het grootste deel van de neerwaartse beweging van de dollar zal echter worden gevoeld ten opzichte van bijvoorbeeld de Australische dollar en de Noorse kroon, in plaats van ten opzichte van de euro”, verwacht Turner.

De euro wist maandag licht te stijgen ten opzichte van de greenback, terwijl de spread tussen de Duitse en Franse tienjaarsrente iets afnam.

“De euro is gestegen nadat vertegenwoordigers van Rassemblement National zeiden dat de partij de nationale begrotingsregels zal respecteren”, verklaarde Turner de beweging.

“Het lijkt echter te vroeg om een rally in de euro te verwachten”, aldus de marktkenner van ING.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.