Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

FedEx mikt op hogere omzet

FedEx mikt op hogere omzet
25 jun 2024 om 23:10

 FedEx heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt en verwacht dit jaar een beperkt omzetherstel, terwijl het de rol evalueert van zware vrachtpakketten. Dat maakte de Amerikaanse pakkettenbezorger dinsdag nabeurs bekend.

Het aandeel steeg nabeurs 16 procent. Het aandeel was de afgelopen drie maanden 11 procent gedaald. 

FedEx, gevestigd in Memphis in de staat Tennessee, boekte over het afgelopen kwartaal dat liep tot en met 31 mei een winst van 1,47 miljard dollar, tegen 1,54 miljard dollar een jaar eerder. Per aandeel daalde de winst van 6,05 naar 5,94 dollar.

Eenmalige posten daargelaten, bedroeg de winst per aandeel 5,41 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet hadden een aangepaste winst per aandeel van 5,34 door voorspeld.

De omzet steeg met 0,9 procent tot 22,1 miljard dollar, iets beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 22,04 miljard dollar, volgens FactSet.

“We verwachten dat deze beweging doorzet in het komende boekjaar”, zei CEO Raj Subramainiam. 

FedEx rekent op een omzetgroei met lage tot middelhoge enkelcijferige percentages komend jaar. De winst per aandeel zou moeten liggen tussen 18,25 en 20,25 dollar, afgezien van aanpassingen aan pensioenplannen. Wall Street rekent vooralsnog op 20,92 dollar winst en een omzetgroei van 3,2 procent.

FedEx verwacht de kosten met 2,2 miljard dollar te verlagen dit boekjaar. Ook evalueert het bedrijf de rol die het vervoer van zware vrachten speelt in de bedrijfsstructuur. Dit onderdeel heet FedEx Freight.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.