Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Danone mikt op meer omzet en winst in komende jaren

Danone mikt op meer omzet en winst in komende jaren
20 jun 2024 om 08:34

 Danone verwacht in de komende vier jaar de omzet en winst aan te jagen als onderdeel van de strategische ommekeer die twee jaar geleden werd ingezet. Dit bleek donderdag uit een persbericht van het Franse bedrijf in aanloop naar een beleggersdag die vandaag wordt georganiseerd.

Het voedingsmiddelenconcern mikt op een vergelijkbare omzetgroei van 3 tot 5 procent voor de periode 2025 tot en met 2028, waarbij de terugkerende operationele winst in een hoger tempo zal stijgen dan de omzet.

Dit moet Danone helpen aan een structureel dubbelcijferig rendement op de investeringen. Ook wil Danone zo op lange termijn groei naar een vrije kasstroom van 3 miljard euro,

Het omzetdoel ligt in lijn met de groeivooruitzichten voor dit jaar. In 2024 verwacht Danone ook een bescheiden verbetering van de terugkerende operationele marge ten opzichte van de 12,6 procent die over het afgelopen boekjaar werd gerapporteerd.

Danone zei donderdag de focus op gezondheid en voeding te willen aanscherpen. Het bedrijf verwacht een versnelling in de verkoop van ‘away-from-home’ producten en medische voeding, en wil ook de geografische voetafdruk van het bedrijf vergroten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Danone

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.