Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Futures wijzen op vlakke opening Wall Street
17 jun 2024 om 13:10

 De Amerikaanse futures wezen maandag rond het middaguur op een overwegend lagere opening. Alleen de Nasdaq kleurde voorzichtig groen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

Beleggers in de VS kijken al uit naar woensdag, als zij vanwege Juneteenth een vrije dag hebben. Er wordt wel enige volatiliteit op de markten verwacht in de aanloop naar ’triple witching’ op vrijdag. Een gebeurtenis waarbij aandelenopties, aandelenindexfutures en aandelenindexopties allemaal op dezelfde dag aflopen.

“Beleggers zullen zich afvragen of deze rally kan doorzetten, nu er kleine scheurtjes beginnen te verschijnen in de Amerikaanse economie. Bovendien wordt de rally door een steeds kleiner groepje gedragen”, aldus analisten van Lynx. Zij zien ook technische signalen die duiden op een mogelijke correctie.

Na een periode met economische cijfers over de arbeidsmarkt en de inflatie, is de kalender deze week wat leger. Wel staan de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de industriële productie op het menu.

Ook zullen weer verschillende leden van de Federal Reserve spreken, waaronder bestuurders Lisa Cook en Adriana Kugler. Dit weekend liet Neel Kashkari, voorzitter van de Federal Reserve van Minneapolis, weten het een “redelijke voorspelling” te vinden  dat de Amerikaanse centrale bank dit jaar de rente één keer verlaagt en daarmee tot december wacht.

Qua bedrijfscijfers zal er aandacht zijn voor de huizenbouwers Lennar en KB Home. Ook publiceren adviesbureau Accenture en supermarktketen Kroger cijfers. En retailgigant Walmart zal in de belangstelling staan, met de start van zijn Walmart+ shoppingevenement, dat alleen toegankelijk is voor leden.

De olieprijzen stabiliseerden wat en een vat Brent olie noteerde 0,3 procent hoger op 82,83 dollar.

De euro/dollar steeg licht naar 1,0712

Bedrijfsnieuws

The Wall Street Journal meldde dat Starboard Value een belang van ongeveer 500 miljoen dollar heeft in de maker van ontwerpsoftware Autodesk en aandringt op veranderingen. Het aandeel steeg voorbeurs 4,3 procent

De aandelen van chip- en softwaremaker Broadcom stegen 2,5 procent voor de openingsbel en liggen daarmee op koers voor de zevende dagwinst op rij. Vorige week zei Broadcom dat het van plan was een aandelensplitsing van 10 tegen 1 uit te voeren.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 leverde vrijdag  fractioneel in, na de recordstand van donderdag, en sloot op 5.431,60 punten, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent prijs gaf op 38.589,16 punten. De Nasdaq steeg 0,1 procent op 17.688,88 punten en dat was opnieuw een all time high. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.