Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Prosus

Beursblik: Citi verhoogt koersdoel Prosus
17 jun 2024 om 14:22

 Citi Research heeft maandag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 42,50 naar 44,50 euro, met een herhaling van het koopadvies.

De analisten van de Amerikaanse bank wijzen erop dat ze na hun diepe analyse substantiële mogelijkheden zien voor het ontsluiten van circa 5 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde. Dit bijvoorbeeld door het afstoten van bepaalde beursgenoteerde activa die niet tot de kernportefeuille behoren zoals Meituan & Trip.com.

Maar ook het afstoten van niet-beursgenoteerde activa op middellange termijn zoals bijvoorbeeld iFood, PayU ex-GPO kunnen extra inkomsten genereren.

Citi verwacht dat dit een aanvulling zal zijn op de voortdurende terugkoop met open einde, gecreëerd binnen Prosus en Naspers sinds 22 juni. Citi schat dat het gaat om circa 30 miljard dollar aan aandeelhouderswaarde.

In samenwerking met Alicia Yap, Citi’s hoofd van Pan-Asia Internet, bekeken de analisten ook  de vooruitzichten voor Tencent, waarover Citi positief bleef met een koersdoel van 515 Hong Kong Dollar.

Citi houdt rekening met een terugkeer naar positieve groei in binnenlandse gaming vanaf het tweede kwartaal van 2024 en het verbeteren van de tractie van de advertentievraag.

Citi is ook te spreken over de verwachte aanhoudende beloningen aan aandeelhouders en  het trackrecord van Tencent qua de uitvoering ervan.

Prosus noteerde maandag 0,4 procent lager op 33,80 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Prosus

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.