Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Wise geeft winstwaarschuwing af

Wise geeft winstwaarschuwing af
13 jun 2024 om 14:44

  Wise verwacht in het komende boekjaar een minder sterke winstgroei dan in het afgelopen jaar, maar ziet de groei wel stabiliseren op de middellange termijn. Dat maakte het Britse fintechbedrijf en concurrent van Adyen donderdag bekend.

Het aandeel noteerde donderdagmiddag in Londen 21 procent lager.

Het bedrijf, eerder bekend onder de naam TransferWise, mikt op een onderliggende winstgroei van 15 tot 20 procent voor het komende boekjaar, dat eindigt op 31 maart volgend jaar.

In het afgelopen boekjaar presteerde het bedrijf bovengemiddeld, waardoor nu de prijzen zijn verlaagd voor het nieuwe boekjaar. Aangepast daarvoor zou de onderliggende winstgroei in het komende jaar 20 tot 25 procent bedragen, tegen 31 procent afgelopen jaar.

“We zijn van plan om op middellange termijn elk jaar te blijven investeren in onze groei, en op autonome basis het kapitaal te generen dat nodig is voor een snelgroeiende financiële dienstverlener”, stelde interim-CFO Kingsley Kemish.

Ten opzichte van het afgelopen boekjaar mikt het bedrijf voor de middellange termijn op gemiddelde 15 tot 20 procent winstgroei, vooral dankzij een groei in klanten. 

De onderliggende winstmarge voor belastingen zal tussen de 13 en 16 procent liggen. Dat komt overeen met een aangepaste EBITDA-marge van 20 tot 23 procent.

Eerder zei het bedrijf voor de middellange termijn een aangepaste EBITDA-marge 20 procent of meer na te streven. In het afgelopen jaar was dit 40,66 procent en de onderliggende winstmarge voor belasting was 21 procent.

De omzet steeg afgelopen jaar van 846 miljoen naar 1,05 miljard pond en de winst voor belasting steeg met 229 procent naar 481 miljoen pond. Het aantal klanten steeg 29 procent tot 12,8 miljoen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.