Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Adobe overtreft verwachtingen

Adobe overtreft verwachtingen
13 jun 2024 om 22:34

 Adobe heeft het afgelopen kwartaal een hogere winst en omzet geboekt en presteerde daarmee beter dan verwacht. Dit maakte het bedrijf donderdag nabeurs bekend.

“Adobe behaalde een recordomzet dankzij de sterke groei in Creative Cloud en Experience Cloud”, zei CEO Shantanu Narayen in een toelichting op de cijfers. “Onze zeer gedifferentieerde benadering van AI en innovatieve productlevering trekken een groeiend aantal klanten aan en bieden meer waarde aan bestaande gebruikers”, voegde hij toe.

De omzet bedroeg in het kwartaal dat eindigde op 31 mei 5,31 miljard dollar, in vergelijking met 4,82 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De nettowinst kwam uit op 1,6 miljard dollar, ofwel 3,49 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,3 miljard dollar, ofwel 2,82 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Op aangepaste basis bedroeg de winst 4,48 dollar per aandeel.

Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 4,39 dollar per aandeel op een omzet van 5,29 miljard dollar.

Outlook

Voor het lopende kwartaal mikt Adobe op een omzet van 5,3 tot 5,4 miljard dollar. De winst per aandeel wordt geraamd op 3,45 tot 3,50 dollar per aandeel. De aangepaste winst wordt geschat op 4,50 tot 4,55 dollar per aandeel.

Voor het hele jaar rekent het concern op een omzet van 21,4 tot 21,5 miljard dollar. De winst wordt geraamd op 11,80 tot 12,00 dollar per aandeel, terwijl de aangepaste winst wordt geschat op 18,00 tot 18,20 dollar per aandeel.

Het aandeel Adobe steeg donderdag in de elektronische handel nabeurs met 14,4 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers van aandelen in dit artikel

 • Allfunds
  * *
 • Besi
  * *
 • Heijmans
  * *
 • NED25
  * *
 • NLMID
  * *
 • Prosus
  * *
 • Signify
  * *
 • WDP
  * *

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.