Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: dollar in de wachtkamer

Valuta: dollar in de wachtkamer
11 jun 2024 om 11:10

 De euro noteerde dinsdag rond 1,0750 dollar in afwachting van de Amerikaanse inflatie over mei en het rentebesluit van de Fed, die beide voor woensdag op de agenda staan.

De euro heeft een evenwicht gevonden rond het peil waar de munt terechtkwam na het banenrapport van de VS op vrijdag, aldus valutahandelaar Stéphane van der Meer van valutabroker Ebury dinsdag tegenover ABM Financial News. “Wij denken onderhand dat de Fed dit jaar wellicht slechts één renteverlaging doorvoert en dat de markt nu rekening houdt met twee in plaats van drie verlagingen voor dit jaar. Veel aandacht gaat woensdag daarom ook uit naar de ‘dot plot’ en in hoeverre de Fed een eventuele renteverhoging nog voor mogelijk houdt “, aldus Van der Meer.

Ten aanzien van de ECB volgt Ebury de toespraken van diverse ECB-bestuurders deze week nauwgezet. “Voorzitter Christine Lagarde liet afgelopen donderdag bij het rentebesluit van de ECB weinig los over het beleid voor de komende tijd en het hopen is vandaag op meer duidelijkheid”, aldus Van der Meer. Philip Lane en Frank Elderson komen vandaag aan het woord en morgen volgt Isabel Schnabel.

Het ondernemersvertrouwen in Australië is in mei op maandbasis met 4 punten gedaald naar 3 negatief, na een versnelling in de inflatietrend. In mei stegen de loonkosten met 2,3 procent tegen een plus van 1,5 procent in april. De inkoopkosten liepen vorige maand in Australië 1,9 procent op na een stijging met 1,3 procent een maand eerder. De detailhandelsprijzen stegen met 1,6 procent tegen 1,0 procent in april. 

De Reserve Bank of Australia gaf begin mei aan dat bij een rentebesluit alle opties open liggen en dat bij het laatste rentebesluit destijds ook een renteverhoging is besproken. De bank besloot echter de rente op 4,35 procent te handhaven. De RBA komt volgende week dinsdag 18 juni weer met een nieuw rentebesluit.

De euro noteerde dinsdag 0,2 procent lager op 1,0747 dollar. De Europese munt noteerde 0,2 procent lager op 0,8447 Britse pond. Het Britse pond noteerde vlak op 1,2724 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.