Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Oracle werkt samen met Google in de cloud

Oracle werkt samen met Google in de cloud
11 jun 2024 om 22:31

 Oracle en Google gaan later dit jaar samen een nieuwe cloud-product aanbieden aan klanten. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend. Google Cloud zal databasediensten van Oracle Cloud Intrastructure aanbieden en een hogensnelheidsnetwerkverbinding met Oracle onderhouden, aldus de bedrijven.

De samenwerking moet klanten van beide bedrijven makkelijker toegang bieden tot Oracle-applicatie in combinatie met het platform en de AI-capaciteiten van Google Cloud. 

Vierde kwartaal 

Oracle meldde dinsdag nabeurs dat de aangepaste winst per aandeel in het vierde kwartaal 1,63 dollar bedroeg, of een nettowinst van 3,14 miljard dollar op een omzet van 14,29 miljard dollar. De omzet steeg 3 procent. Vooraf rekenden analisten op 1,65 dollar per aandeel. 

 De clouddiensten en licentie-ondersteuning waren goed voor 10,23 miljard dollar aan omzet, een stijging van 9 procent. De cloudlicenties en andere licentie-inkomsten zagen de omzet dalen tot 1,84 miljard dollar.

Het bedrijf kondigde een dividend aan van 0,40 dollar per aandeel. 

Outlook 

CEO Safra Katz zei dat hij tot eind 2025 aanhoudend sterke vraag verwacht naar AI, die de omzet van Oracle verder zal opstuwen. Dit moet een omzetgroei van meer dan 10 procent opleveren in het nieuwe boekjaar. Elk kwartaal zal de groei versnellen ten opzichte van het voorgaande, voorspelde de CEO.  

“In de afgelopen kwartalen tekende het bedrijf zijn grootste contracten tot nu toe”, aldus Katz. In het vierde kwartaal werden er 30 contracten gesloten voor meer dan 12,5 miljard dollar waaronder een met Open AI om ChatGPT te trainen in de Oracle Cloud, zei Katz.

Het aandeel Oracle sloot weinig veranderd in de reguliere handel maar steeg op de cijfers nabeurs en het nieuws over de samenwerking met Google met 8 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Oracle

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.