Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

OPEC handhaaft verwachtingen

OPEC handhaaft verwachtingen
11 jun 2024 om 15:03

 OPEC heeft de verwachtingen voor de groei van de vraag naar olie in 2024 gehandhaafd op 2,2 miljoen vaten per dag. Dit bleek dinsdag uit het maandrapport van het oliekartel.

Voor de tweede helft van het jaar verwacht het kartel een gemiddelde stijging van de mondiale vraag naar olie van 2,3 miljoen vaten olie per dag.

Ook de verwachte groei voor 2025 bleef staan, op 1,8 miljoen vaten per dag.

In mei van dit jaar steeg de olieproductie van de OPEC met 29.000 vaten naar 26,63 miljoen vaten per dag, aldus het kartel, dat zich hierbij baseerde op externe bronnen.

In 2024 moet de productie van niet-OPEC+ leden uitkomen op 1,2 miljoen vaten per dag, wat ook gelijk is aan een eerdere verwachting. Dat geldt ook voor 2025 met een verwachte 1,1 miljoen vaten per dag.

De prijzen voor WTI en Brent bewogen dinsdagmiddag nauwelijks.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999


© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.